Co tygodniowe "zajęcia" naszej kilku osobowej grupy bardzo szybko przerodziły się w przyjemne spotkania towarzyskie, których będzie mi brakowało. Dzięki Małgosi i jej wspaniałej osobowości zbliżający się poród i spotkanie z Córeczką stały się dla mnie wyjątkowym wydarzeniem, do którego czuje się w pełni gotowa. Spotkania podzielono na różne tematy a każdy z nich wyczerpująco omówiono. W luźnej atmosferze można było wymienić się własnymi odczuciami, obawami, poprosić o dodatkowe informacje. Pośród żartów i luźnych rozmów łatwo zapomnieć się ale jest to dodatkowy plus spotkań. Informacje, które warto sobie przyswoić i utrwalić zawarto w materiałach, które otrzymywaliśmy na koniec każdych zajęć. Nie tracąc czasu na zbędne notatki mogliśmy aktywnie uczestniczyć w kąpaniu, przewijaniu, udzielaniu maleństwu pierwszej pomocy etc. Rekwizyty pomagały w uczeniu się i praktykowaniu ważnych czynności towarzyszących opiece nad dzieckiem. Każde spotkanie kończyła sesja ćwiczeń (piłki, maty) i relaksacja (techniki oddechowe i muzyka). Od gości - psycholog i konsultant bankowania krwi pępowinowej- wiele się dowiedziałam. Wizyta na sali porodowej była dopełnieniem zajęć. Polecam gorąco "Bocianka"!