Moje doświadczenie z tą restauracją było katastrofalne. Zamówiłem jedzenie za ponad 192 zł, na Nadmorsju Dwór 1b , mając nadzieję, że dostanę je w rozsądnym czasie. Po dwóch godzinach czekania zadzwoniłem do restauracji i usłyszałem, że kurier się spóźnia. Po kolejnej godzinie (łącznie trzy godziny czekania) znów zadzwoniłem, tylko po to, aby dowiedzieć się, że jedzenie miało wyjechać już godzinę temu.

Pracownik obiecał, że menadżer się ze mną skontaktuje, ale zamiast tego oddzwonił jedynie inny pracownik, informując mnie, że zwrot z pyszne.pl otrzymam w ciągu pięciu dni. Jako formę przeprosin zaproponowano mi 20% rabatu przy następnym zamówieniu, ale to jest śmiech na sali, bo taki rabat potrafię znaleźć na ich stronie przy każdym zamówieniu!

Brak reakcji ze strony restauracji jest całkowicie nieakceptowalny. Wczoraj nie zjadłem niczego, a zamówienie, które przyjechało, było zimne i nadawało się jedynie do wyrzucenia. Nie polecam tej restauracji nikomu, to brak szacunku dla klientów, a pani menadżer powinna być natychmiast zwolniona.