Torbiel na jajniku

wykryto mi torbiel, urósł mi od zeszłego tygodnia. lekarz mi mówi, że mi pęknie.a ja cala zdenerwowana wyszłam od niej. czytam, że to zagraża zyciu kobiety, ból brzucha itp. co ja mam zrobić? czekac az pęknie?? boje się , a lekarz mi nic nie powiedzial
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: torbiel na jajniku

Koniecznie idź do innego lekarza! Jeśli bardzo Cię boli, a zbliża się weekend - to radziłabym nawet udać się na SOR, skoro to stan zagrażający życiu . Lepiej dmuchać na zimne.

czy jest jakaś kobitka która stara się / starała o dziecko i okazało się że ma torbiela?

Nie wiem, na ile przyda się ta informacja, ale u mnie 4 miesiące po porodzie usg wykonane z powodu ataku kolki wykazało obecność 3 cm torbieli na jajniku. Z powodu jej wielkości sądzę, że musiała być już zanim zaszłam w ciążę. Nie przeszkodziło mi to w donoszeniu i urodzeniu zdrowego dzidziusia. Niestety torbiel nie wchłonęła się, ani nie pękła lecz w ciągu 3 lat dwukrotnie się powiększyła i trzeba było ją usunąć operacyjnie

ja mam ciagle torbiele,rozne,raz pekaja same ale ostatnio juz zostaja i niewiadomo jaki to rodzaj ,musze udac sie do szpitala zeby zobaczyli co sie dzieje w srodku. torbieli jest kila ..nie sa straszne jesli sa pod kontrola i sa to w wiekszosci zwykle torbielki ktore sama pekaja.gorsze sa tzw czekoladowe....lekarz powinien okreslic jaki to rodzaj.aktualnie lekarz wstrzymała mi hormonami miesiaczke zeby wszystko sie uspokoilo ale co bedze dalej niewiadomo

ja sie starałam okres sie spoznial 15 dni ;poszłam do gin myslac ze to ciaza a tu torbiel ..zalamana jestem psychicznie nie wytrzymuje za miesiac mam laparoskopie

Inne tematy z forum

Czy rozmiar członka ma znaczenie (24 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...

gdzie chodzicie do stomatologa? (18 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

dr zabielski-neurolog (15 odpowiedzi)

Poszukuję informacji my tego lekarza.