Torbiele

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam pytanie.....
Komu pomógł Primolut-Nor na torbiele? i po jakim czasie przyjmowania tego leku torbiele się wchłoneły???
Mam tez pytanie czy jest to dobry lek ? czy lepsze były by tab. antykoncepcyjne???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Torbiele

ja odstawiłam leki antykoncepcyjne i od razu zrobiły mi się torbiele. Po powrocie do antykoncepcji, po jednym listku, po torbielach nie było śladu, a wcześniej jedna była pokaźna.

czy ktoś jeszcze mial problemy z torbielami????

A dziewczyny przepraszam,ze pytam jakie są u was objawy torbieli? chodzi mi o samopoczucie i co zauważyłyście po sobie.

Ja też mam torbiel na jajniku. Objawów żadnych. Dopiero po USG dopochwowym okazało się, że mam torbiel.

Ja też mam dużą torbiel na jajniku 6x3 cm, wykryto ją po odstawieniu plastrów anty, później zaczęłam znów brać, ale nie zmalała. Potem brałam z mężem antybiotyk bo było podejrzenie, że to jakaś bakteria i nic, następnie jakieś czopki, nazwy nie pamiętam i również brak reakcji, później luteine i też bez zmian. Byłam u wielu lekarzy, dostawałam skierowanie do szpitala na operacje, nie zgodziłam się, bo bałam się co będzie później, czy zajdę w ciążę, w końcu trafiłam do gin, który nie wysyła od razu pod nóż, jeżdze do niego od półtora roku systematycznie na usg, powiedział, że jak torbiel nie rośnie to nie ma sensu iść na operację, a ciąża powoduje jej zanikanie (ma obecnie pacjentkę w ciąży, która miała większą torbiel i teraz maleje). Staram się o dzidzie, miałam pewne obawy, że nie uda mi się zajść w ciąże, a jednak, ostatnio się udało, niestety poroniłam na samym początku, ale lekarz wyklucza, że to wina torbieli. Naprawdę, przed podjęciem decyzji o zabiegu proponuję się poważnie zastanowić, ja mam w rodzinie przypadek, kiedy taka operacje przekreśliła możliwość zajścia w ciąże, dlatego byłam przeciwna i cieszę się, że się nie dałam. Teraz czekam na dzidzie i zniknięcie tego paskudztwa :)

ps. ja żadnych objawów nie miałam i nie mam, gdyby nie usg to bym o niej nie wiedziała.
Niestety są jednak minusy, lekarz kazał mi się oszczędzadź, nie dźwigać, nie przemęczać się, żeby nie pękła

Dziewczyny napiszcie coś o swoich doświadczeniach, lekarka mnie ostatnio postraszyła zabiegiem, czekam na kolejne wizyty u ginekologa i badanie USG.
:-(

ja mialam torbiel 5 na 7 cm. Bolalo mnie czesto podbrzusze i wyszlo na usg ze to torbiel. Po tabletkach anty w 2 miesiace zniklo.

Inne tematy z forum

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??