Tort - kiedy?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
witam, zastanawiam się kiedy dać tort.
Po obiedzie nie ma deseru serwowanego dla gość tylko będzie osobny stolik z ciastami i owocami. Dać tort po obiedzie (będzie juz ciemno bo to listopad) czy wieczorem ok 23?? Nie wiem czy dać po obiedzie bo:
1. nie ma serwowanego deseru dla gości więc tort by zastąpił
2. tort będzie miał słodką masę, a później nikt nie zje (bo wiadomo)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tort-kiedy?

My będziemy mieć tort po obiedzie. Uważamy że tort ok 23 to za późno bo każdy już o tej godzinie najedzony a po obiedzie każdy chętnie wypije kawę i do tego tort. Na weselach na którym był tak późno tort to najczęściej nawet nie posmakowaliśmy.

Dokładnie! Nam właściciele sali to samo powiedzieli i na początku ten pomysł nie do końca mi się spodobał ale ostatecznie tak zrobimy, że po obiedzie wjedzie tort :)

Ja też miałam po obiedzie bo tak jak mówicie ludzie są najedzeni i pod wpływem % i słodkie im nie za bardzo.
U mnie po obiedzie poszedł tort odrazu, a u mojej przyjaciółki był o północy, nie wszyscy poszli po tort, i dużo pozostało na talerzykach :)
Ale wszystko zależy od Ciebie :)

Re: Tort - kiedy?

Tort jak po obiedzie, to tak po pierwszym bloku tanecznym. Obiad, pierwszy taniec, blok taneczny, gdzie pod koniec bloku wjeżdża tort. Plus taki, że wszyscy goście są na parkiecie. A słodka przerwa po dłuższym bloku będzie na pewno miła :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jak pisze Michał, właśnie też tak miałam :)

u nas tort był ok 23. gosci 50, tort cztery pietra, zostala nam mniej niz polowa dolnego - wyzej byly owocowe ( malinowy jogurtowy, ananasowy i truskawkowy), lekkie, wiec sporo dokładek, a doł marcello.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0