Tosca

Temat dostępny też na forum: Tosca
Opinie do spektaklu: Tosca.
Giacomo Pucciniopera w 3 aktachlibretto: Luigi Illica i Giuseppe Giacosa wg dramatu Victoriena Sardoukierownictwo muzyczne: Andrzej Knapreżyseria: Stanisław Daniel Kotlińskiscenografia: Tomasz Dobrowolskiprzygotowania chóru: Elżbieta Wiesztordtpremiera: 27 marca 1998 rokuoryginalna wersja językowaprzekład libretta wyświetlany nad sceną: Stanisław Daniel Kotlińskiczas trwania: 2h 30’ z ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet niezłe

Po pierwszym akcie nie spodziewałam się niczego nadzwyczajnego - na szczęście się miło rozczarowałam - mimo iż gra nieciekawa - to śpiew super! Polecam.

Jestem ciągle pod wrażeniem Te Deum - brawa dla chóru
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzyma w napięciu

Do opery wybrałam się nastawiona dość sceptycznie (Verdi jest moim mistrzem, na innych kompozytorów patrzę trochę inaczej), ale wyszłam oczarowana!
Wzruszający śpiew Caravadossiego (o czarnych oczach Toski) w pierwszym akcie, trzymający w napięciu akt drugi (naprawdę mocny) i zmierzający ku tragicznemu końcu akt trzeci wywarły na mnie niezatarte wrażenie.

Pan Leszek Skrla śpiewał ale kiepsko go było słychać a co do pozostałej obsady to OK. Całkiem fajnie-dzięki.

niezły kryminał

moja kuzynka nie lubi opery ale kocha kryminały,namówiłem więc ją na wyjście do opery na Toscę. obydwoje byliśmy oczarowani.Opera zmroziła nam krew w żyłach.prawie płakaliśmy gdy Tosca śpiewała swą słynną modlitwę i bardzo baliśmy się burzliwych wydarzeń w II akcie.bardzo podobały nam się dekoracje,chociaż są one zbyt wielkie (na scenie robi się ciasno,gdy wychodzi chór).polecam wszystkim to dzieło,od tamtej pory do Opery Bałtyckiej chadzam tylko z kuzynką,która pokochała operę

TOSCA

Tosca przez c a nie k jak u góry storny Toska - to chyba taki ser :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

po prostu borowicz

wczorajsze przedstawienie-ekstaza!!!!!!gratuluję dyrygentowi i pozostałym muzykom(zwłaszcza orkiestrze)!!!Talent jakich mało!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no,no

jestem pod wrazeniem wczorajszej produkcji...Panie Nawotka-proszę częsciej uwzględniac nazwisko Borowicz

z pozdrowieniami dla calego zespolu opery

kaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Romeo i Julia is not dead (19 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Romeo i Julia is not dead . ROMEO I JULIA IS NOT DEAD na motywach dramatu...

KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ . KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+...

Znaczek miłości (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Znaczek miłości . "Znaczek miłości" Doskonała komedia z czasów PRL-u w...