Przejdę do konkretów tudzież mojej subiektywnej opinii odnośnie warsztatów z Ryśkiem i Moniką. Zacznę i skończę na pozytywach, gdyż negatywów brak.

1. Trenerzy genialni - absolutnie najlepszy duet trenerski jaki poznałem; bezwzględna kompetencja, doskonały sposób nauczania i nastawienie na szczegóły & rewelacyjna atmosfera.

2. Total Immersion jest w rzeczy samej TOTAL. Już po pierwszym dniu, po dwóch godzinach pływania praktycznie nie czułem zmęczenia. Po ostatnim dniu szkolenia wyraźnie poprawiła mi się wydolność oddechowa. Uważam, że ta technika jest zdecydowanie lepsza niż klasyczny kraul.

3. Poza praktyką dostajemy soczystą dawkę teorii i analizy NASZEGO stylu na filmikach HD w różnych ujęciach-przed,w trakcie i na koniec kursu. Cena warsztatów absolutnie adekwatna do zdobytych umiejętności.

4. Basen na Tatrzańskiej w Gdyni - pierwsza liga: kameralnie, wyjątkowo czysto, wręcz idealne zaplecze sanitarne, dobra temp. wody . Przyznam nieśmiało, że odnosiłem wrażenie, iż pływacy na innych torach nie uczestniczący w warsztatach przyglądają się nam z niemałą konsternacją a wręcz jakby zazdrością ...ale to (już) nie mój problem ;)

5.Reasumując - idę na kolejne warsztaty TI.