Trądzik niemowlęcy

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Podejrzewam że moja córeczka ma trądzik niemowlęcy. Cała buzia zasypana jest krostkami z czerwonymi plamkami. Czy ktoś mógłby poradzić co mogę zastosować???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Trądzik niemowlęcy

Moja córcia też to miała i jak poszłam do lekarza, to dostała hydrokortyzon w maści....smarowałam 1 x dziennie baaaardzo delikatnie i zeszło po kilku dniach. Tylko musisz iść do lekarza po receptę, bo inaczej nie kupisz. Inna lekarka zalecała smarowanie pudrem...ale to nic nie dało.

Moja córcia też miała i pediatra kazała nam tylko kilka razy dziennie przemywać buzię przegotowaną wodą nic więcej, smarowałam jeszcze delikatnie sudokremem dla złagodzenia intensywnego zaczerwienienia.

Sarka tez ma od czasu do czasu.przemywam wtedy rumiankiem i znika.

Ja sie dowiedzialam po 3 latach ze to co wyglada jak trodzik to nazywa sie mieczakiem zakaznym Po tej dokladnej diagnozie mamy juz spokuj dostalismy trzy mascie i przeszlo

asia82 tylko przemywanie wodą przegotowaną i nic więcej. Paskudnie wygląda, ale trzeba czekać.

Moja córeczka też to miała, jak miała 6 tygodni. Przemywałam wodą przegotowaną i rumiankiem na przemian i przeszło po kilku dniach.

Cześć dziewczyny. Mojej córci też zafundowałam trądzik, jak i powiększone piersi (duża ilość moich hormonów). Byłam z tym u pediatry (trądzik) i u chirurga (piersi). Co do krostek, to tylko przemywanie przegotowaną wodą, w żadnym wypadku rumiankiem ( nie wiem dlaczego). Piersi okładałam rivanolem i powiększenie zeszło.

rumianek też ma właściwości uczulające

Pediatra mi polecił wodę przegotowaną i właśnie rumianek, sama się dziwiłam ale pomogło.

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...