Tragedia
To gimnazjum jest okropne. Nauczycieli którzy są mili jest ok 1/8, reszta jest nerwowa. Nauczyciele krzyczą na ucznia, nawet kiedy ten jest niewinny. Oceniają na przerwach efekt po zajściu. Wielokrotnie podczas przerwy uczniowie zaczepiają się na przerwach, albo się biją. Nauczyciel chodzi sobie po holu i nic nie robi, a czasami zdarza się że korzysta z telefonu nie zwracając uwagi na dzieci. Kiedy przechodzi się koło damskiej toalety to czuć fajki. Ale nauczyciel nic nie zrobi. Przejdzie dalej. Sale do nauki języków to przerobione składziki na miotły. Jest tam ciasno i ledwo mieszczą się tam 14 osób. Jeszcze gorzej gdy w takiej sali ma się 2 godziny pod rząd. Mundurki są, ale jak się nie nosi to nauczyciele nic nie robią, ale dyrektor już poucza. Ogólnie WF jest OK, nauczyciele mili, zabawni i niewymagający. Jeżeli chodzi o pracownie chemiczne to jest tragedia do kwadratu. Co z tego że są dobrze wyposażone, skoro doświadczenia przeprowadza się (przynajmniej w mojej klasie) raz na semestr. Ciekawostką jest że nauczyciele nie pozwalają stać w wyznaczonych miejscach. Kiedy spytałem się dlaczego, usłyszałem odpowiedź: bo się tłok robi. (korytarz ma 7 metrów ale ok. Nie polecam szkoły.