Trattoria di strada

Praca w Trattoria di strada na ul. morskiej. Zaproszono mnie na rozmowę.
Jakieś opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Trattoria di strada

Nie podpisuj umowy smieciowej !

Podłączam się do pytania o opinie mój mąż też został zaproszony na rozmowe.

nie polecam. znajoma pracowala i odeszla. nie dosc ze ma 2 pietra do obslugi, biega po schodach jak szalona a raczeja biegala, napiwki zabiera szef!!! nie daje ani grosza bo mowi ze to jego lokal a ci wystarczy wyplata. 6 zl na godzine, 12 h dziennie 7 dni w tygodniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba jakieś złe informacje masz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

właśnie nie. niedawno odeszła więc to może na jej miejsce potrzebują

Uszkodzona mimi i co byłaś juz na rozmowie ?? Mój mąż był i był bardzo zadowolony. Zobaczymy co z tego wyniknie ....

Byłam na rozmowie. Wydaje się być ok. Mi nie zaproponowano stawki 6 zł/h. A co do napiwków to właściciel mówił, że on w to nie wnika i są dla kelnerek. Czyżby kłamał? Pracownicy wydają się być w porządku :D

Jak na horyzoncie masz duże szanse dostania umowy o pracę to rzeczywiście nie warto podpisywać cywilnoprawnej. Jednak jak masz wybór śmieciówka i marna wypłata, będzie na jedzenie i czynsz, a brak wypłaty 0 zł, nie będzie na jedzenie i czynsz to co?

Kelnerki:
- stawka 8 zł/h
- brak jakiejkolwiek umowy
- w każdy weekend pracują ponad siły
- dostają albo i nie ochłapy z napiwków
- nowo przyjęte, w weekendy tyrają wyłącznie na zmywaku (powierzchnia zmywaka 1m2, cała zagrzybiona, w weekend brak czasu na siusiu, a o jedzeniu nawet nie wspomnę)
Kucharze:
- w tygodniu sami, w weekend mają pomoc kuchenną (ponad 40 miejsc siedzących)
Właściciele:
- kłamią, mówią, że napiwki są dla kelnerek, a w rzeczywistością są dla nich samych. Na koniec dnia rozliczają kasę, to co wbite zostaje w kasie, a napiwki idą do portfela właścicieli. Czasem rzucą parę groszy kelnerkom do podziału, tak, że bilet się zwróci..

Tak żenującej praktyki okradania kelnerek z napiwków jeszcze nie widziałam - WSTYD!!!
Warunki w tej restauracji są tragiczne, SANEPIDU tam nie było od dobrych kilku lat, albo znają się z właścicielem jak łyse konie :P
Nie ma czegoś takiego jak posiłek pracowniczy, zjesz coś w biegu i najlepiej mieć jedzenie ze sobą. Czasem zdarza się, że właściciel zarządzi zrobienie pizzy, wtedy każdy dostaje po kawałku i po obiedzie :D

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...