Trójmiasto do bani

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko odliczam dni jak będę mógł stąd wyjechać !!

Nad morzem jest fajnie, mówili. Czyste powietrze mówili.. Przyjechałem i .. masakra

- Komunikacja miejska jest tragiczna, zarówno w godzinach szczytu jak i poza nim.

- Wszędzie wszechobecna sól na chodnikach. Nigdy nie miałem tyle soli w mieszkaniu co tutaj. Chodniki odśnieżane jak już sól nie pomaga. Masakra jakaś. W tym śmiesznym tunelu pod dworcem można się zabić na schodach tak ślisko!

- Patlogia. Stojąc spokojnie i czekając na partnerkę w centrum, dwukrotnie byłem zaczepiany przez jakieś patologiczne typy, jeden idąc z dzieckiem w wózku i drąc się ze swoją "wybranką" rzucił w moim kierunku: "Co się gapisz, w ryj chcesz", druga - rozmawiając przez telefon przy Madisonie - podszedł jakiś patol i wydarł się "Buuu" wprost do ucha... do następnych przechodniów robił to samo..

- Słaba infrastruktura. Sklepy spożywcze? Sklepy całodobowe spożywcze ? Centrum miasta? zapomnij..

- Knajpy - kilka knajp na krzyż w centrum i to się nazywa rozrywką ?

- Mieszkam tu 3 miesiące. W tym czasie może 7 dni były słonecznych.. Masakra

- Non stop p***zi i wieje

- Pytałem się kilkukrotnie jak dojechać w jakieś miejsce w trojmiescie i za kazdym razem: o panie to daleko.. trzeba jechac tak i tak i tak i tak.. w efekcie 10 min jazdy haha.

- Okolice centrum miasta - jakieś pustkowia, ruiny, działki zarośnięte zielskiem,

- Parki i skwery kaczyńskich - mówi samo za siebie

- Dziurawe chodniki, dziurawe ulice, koleiny

- "Wysepki osiedla" - jedziesz po dzielnicach miasta i nic nic nic osiedle pozniej nic nic nic - osiedle - nic nic nic - osiedle

- Co chwile "dudni w uszach" jezdzac po trojmiescie i tych wzgorzach..

jedyny plus to powietrze które faktycznie jest bardziej czyste.. ale ponoć są jakieś beczki rakotwórcze w morzu i jakieś hałdy blisko

Ludzie dlaczego nie zmienicie miasta na lepsze? Współczuję wam z całego serca, że musicie tutaj być.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 66

Walnij se z sadylkem kilka setek taniej wodk i idz spac mlody komuszku.
Od poniedzialku 8h gnohenia az do piatku na etacie:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z kolei ja i wiekszosc ludzi w realu widzi, ze w realu jestes zakompleksionym chlopcem z nieudanym zyciem.
Gdzie wiec te argumenty, ze trojmiasto nie ma slabych uczelni? Bo to zalosna opinia sfrustrowanej kretynki.
No chyba, ze sie z nia zgadzasz. W koncu tez konczyles taka uczelnie a teraz kaszanka na promocji chlopcze.
Izabelda w nowej edycji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Jestes zwyklym netowym bohaterem, ktory w realu jest kaleką zyciowym."

Jak samopoczucie? Lepiej ci jak tak możesz komuś natykać od życiowych kalek i frustratów? Upuścićłeś trochę żółci? Żałosne.
Co do krytyki kogoś za to że ma własną opinię to nie zamierzam tego robić. Zwłaszcza poprzez obelgi. Mogę jedynie dyskutować przedstawiając argumenty świadczące o tym że nie ma racji. Na przykład ty się uważasz za debeściaka, ja i większość forumowej społeczności uważamy cię za sfrustrowanego popaprańca. Dowodów na to że to ja mam rację dostarczasz każdym swoim wpisem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widze, ze probujesz byc lepszym czlowiekiem:)
Chyba Żadko ci sie to udaje chlopcze.
PS. Jakim jestes zaklamanym drustratem niech swiadczy to, ze nie skrytykowales tekstu, ze w Trojmiescie nie ma dobrych uczelni. Jestes zwyklym netowym bohaterem, ktory w realu jest kaleką zyciowym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzę że forumów troll zawsze czujny.
Brawo ty.

Onavjest dokladnie taka jak ty - zyciowi nieudacznicy za 2500, oczywiscie ziejacy chrzescijanska nienawiscia.
Powinniscie sie juz przyzwyczaic, ze nikt sie z wami nie liczy i Żadko miewacie racje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ania ma prawo do w) asnej opinii. Trójmiasto może jej się nie podobać. Ale oczywiście gdynianin musiał ją zjechać od miernot i frustratek.
W końcu w sobotę po południu trzeba sobie podnieść samoocenę i upuścić trochę frustracji.

Kolejna frustratka typu izabeldy, ktora gnoja szefowie 8 h dziennie a na koncu wyplata 2500 zl. I jak tu panie zyc?
Jak masz tak zle to se zmien i miej lepiej. Czy ktos broni zalozyc firme i zostac bosem?
Miernoty tego nie potrafia. Zatem wiinny jest zly kraj i zly samorzad.
Drogie zycie w Trojmiescie? Dla ciebie drogieva dla mnie tanie.
Czasami do sprzatania domu i ogrodu potrzebuje. To bedzie cos idealnego dla ciebie:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Aniu, z Twojej wypowiedzi bije niesamowita frustracja.
No cóż, niepowodzenia w życiu zdarzają się często, ale żeby zaraz winić za nie całe miasto?
Może po prostu cel, który zamierzałaś osiągnąć w Gdańsku, był zbyt wysoko postawiony i jest poza Twoim zasięgiem, … a może tylko wymaga jeszcze większego wysiłku.
Ja widzę Gdańsk zupełnie z innej perspektywy, … perspektywy człowieka spełnionego i zadowolonego z życia. Może dlatego to miasto jest dla mnie wyjątkowe i ukochane, … miasto, w którym po prostu chce się być
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę, że każdy kto mieszkał w mniejszych czy większych miasta Polski i musiał się tu przeprowadzić jest bardzo zawiedziony Gdańskiem. To prawda, zewnętrzny wizerunek jest przekłamany w 100%, miasto jest bardzo zaniedbanie pod względem komfortu życia, infrastuktury i komunikacji; jest nastawione tylko na krótki pobyt turysty rodem z PRL, który nie ma prawa wybrzydzać, choć na dłuższą metę czuje się jak duża jest niechęć do turystów i przyjezdnych w ogóle. "Miejscowi" po prostu nie wiedzą jak jest gdzie indziej, ale to może wynikać z faktu, że to miasto oddalone od centrum, na uboczu, od zawsze robotnicze portowe i bez naturalnego szlifu intelektualnego czy dobrych uczelni (no może GUMed i Poltechnika dają radę...). Nadmorski "klimat" to często leniwe podejście do życia i tutaj ten stereotyp akurat jest prawdziwy. Koszty życia są także niesamowicie wysokie w stosunku to kiepskiego rynku pracy. Tu ludzie nie chcą, boją się zmian. Patrz Szadółki, gdzie mieszkańcy udają, że nie ma problemu. Uranistyka? Faktycznie zad*pia zwane osiedlami, wzbudzają śmiech, bo w innych częściach kraju raczej nie mieści się w głowie, aby takie odludzia nazywać miastem, ba nawet na miano wsi nie zasługuje - szkoda. Ruchy obywatelskie, brak kompleksów - to nie tutaj, miasto solidarności to pustosłowie i trzeba je rozumieć je jako miejsce byłego konserwatywnego ruchu robotniczego, który tak naprawdę zaistniał dzięki przyjezdnym z Warszawy. Tu ludzie nie chcą zmian, a słowa krytyki odbierają jako atak, bo nie chcą wiedzieć jak może być. Bardzo zabawne są partyjno-towarzysko-układne kółka adoracji, na których opiera się cały system samorządu. Bliżej to do Ukrainy niż do Zachodu, tak jest i albo się z tym pogodzisz i znajdziesz swoje enklawy, albo nie ma sensu się męczyć. Gorzej jak musisz tu być. Odetnij się od lokalnych napuszonych pustaków i znajdź swoje środowisko. Mentalnie na pewno łatwiej będzie w Gdyni (choć brzydota tego miasta może przytłaczać). Acha, i tu "przyjezdni" to przede wszystkim osoby w województwa, dla których Gdańsk to wspaniała metropolia:). Takich jak my jest promil.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Sopot jest malym miastem co by sugerowalo - wedlug logiki d**ili - ze jest slaby turystycznie i turysci tam nie przyjezdzaja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Miałeś okazje wybrać innych włodarzy.
Zagłosowałeś na pana Kacpra?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

No właśnie nie konkuruje bo jak mówiono wyżej infrastruktura i inne aspekty są właśnie bliżej mniejszych miast, mimo że włodarze miasta zaklinają rzeczywistość jak mogą

Jak ci się nie podoba w Trójmiescie to się wyprowadź.
Jeśli leki już podano to liczę, że poczujesz się lepiej:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

koniec dyskusji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Anonim, zawsze twierdziłem, że uroczy z ciebie kretynek.
Im większe miasto tym piękniejsze i bardziej atrakcyjne turystycznie.
Czy już po obchodzie? Leki podane?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Post powyżej jest adresowany do gościa, który wyżej wyliczał i porównywal ilości ośrodków kultury, tramwaje itp

myślenie nie boli ... a niektórym jednak dokucza.
Pomyśl dlaczego metro budowane jest w stolicy, a np. miasta powiatowe muszą zadowalać się tylko autobusami?. Dlaczego w Tczewie nie ma teatru?
Dlaczego Warszawa ma w okolicy dwa lotniska (Okęcie i Modlin) i trzecie w planie? ....
Nie męcz głowy, nie odpowiadaj :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Liczba mieszkańców ma świadczyć o atrakcyjności miasta? Brawo ty:)
a gdzie ty mieszkasz chłopcze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

- miasto powyżej 1 000 000: Warszawa
- miasta od 500 000 do 1 000 000 Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań,
- miasta od 250 000 do 500 000: Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz, Lublin, Białystok, Katowice,
Widzę, że Gdańsk jak równy z równym rywalizuje z blisko 2 razy liczniejszym Krakowem , i blisko 4 razy liczniejszą Warszawą.
Brawo Gdańsk :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...