Trybunał Stanu coraz bliżej

Trzeba przyznać bolszewikom, ze podobnie jak szczury w tonącym okręcie, mają wyczucie sytuacji.
Dziś Partia zdjęła obowiązki z pani szydło (w tzw Rządzie p.o. Premiera).

Taka Kempa wyczuła sytuacje dużo wcześniej i całą winę za nieopublikowanie wyroków Trybunału Konstytucyjnego przerzuciła na panią burmistrz.
Tu mamy namiastkę tego, jak bolszewicy będą sobie już niedługo skakać do gardeł i topić jeden drugiego przed Trybunałem Stanu.

„Do moich obowiązków nie należą stricte kwestie związane z kompetencją Prezesa Rady Ministrów w zakresie promulgacji aktów prawnych. Zajmuje się tym z ramienia Kancelarii Rady Ministrów pani Minister Jolanta Rusiniak. Być może zdarzało się, że podpisałam jakieś pismo dotyczące korespondencji z Trybunałem Konstytucyjnym na polecenie pani Premier, ale tego nie pamiętam. Jeśli chodzi o kwestie związane z publikacją orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego (..), to ja działań w tym zakresie nie podejmowałam. Zajmowała się tym minister Jolanta Rusiniak i pani premier Beata Szydło.”
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Sky
wierzę Ci na słowo...o tych bolszewikach....
Powiedź mi proszę co ci ten cały PiS zrobił, że tak tych ludzi nienawidzisz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pani szydło to jest mi najzwyczajniej żal.
Cały czas wierzyła, ze coś od niej zależy.
A dymisję musiała złożyć podobnie jak kacyki w pierwszym peerelu przed Partią, a nie przed Prezydentem.

I do tego będzie miała Trybunał Stanu jak w banku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na własne zyczenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Grajdołki (98 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (196 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

a to na rano ;) (347 odpowiedzi)

tiaaa...a to na rano. jakie szczęście, że nikt wcześniej na to nie wpadł :)...