Tuchom Oleńka ?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
witam ponownie...ktoś zna knajpę Oleńka w Tuchomie??? Bylam tam w tym tygodniu nawet zaklepałam miejsce, ale obawiam sie dwóch sal, na górze i na dole, i czy muzyka z obu tych miejsc nie bedzie sie na siebie nakładac, bo zwykle są tam 2 wesela na raz.
A jedzonko? ktoś smakował???
pozdrawiam, marta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Tuchom Oleńka ?

Moj brat miał tam wesele, jednak wydaje mi sie ze nie bylo tam drugiej imprezy weselnej w tym samym czasie, albo po prostu nic nie słyszalam. Jedzenie było dobre i co najwazniejsze było go bardzo duzo. Zostało na poprawiny i jeszcze zabralismy sporo do domu. Wszystko pieknie oprocz wystepu artystycznego przygotowanego przez wlascicieli Olenki.
Krotko mowiac, przyszły dwie osoby przebrane za kloszardów lub cos podobnego i opowiadały głupie wierszyki.
Ale moze juz zmienili program artystyczny.
Ostatecznie Mysle ze Olenka to dobry wybór.

my tez mamy tam wesele w sierpniu 2006 na tej dużej sali...powiem że jedzonko maja bardzo dobre a co ważne również za taką ilość jedzenia niedrogo..co do dwóch wesel to wiem że nic nie słychać także się tego nie obawiam..mam nadzieję ze wszystko będzie wporządku...
a kiedy masz wesele???
pozdrawiam

Witam,
Udało się z czego bardzo sie cieszę, bede miała wesele w Oleńce, za późno się za to zabrałam, i niestety czerwiec jak również sierpień był zajęty, dzis ustalilam termin 6 maja lub 16 września? Troche rozbieżnosć ale musze sie zastanowić i wybrać. POZDROWIONKA

powiedz mi jak wrażenia po obejrzeniu Oleńki i jaką sale wybraliście - tą na dole czy na górze??
pozdrawiam gorąco..

Wybraliśmy te salę na górze, ( bede miała wesele na ok. 100 osób )byłam ją obejrzec w sobote, była prześlicznie ubrana,( akurat po południu było wesele ) goscie siedzący widzą część taneczną , ten taras z widokiem na jezioro, rewelacja, jestem zachwycona.

NAM RÓWNIEŻ SIĄ TAM PODOBA..JEDYNE CO WYPADAŁOBY POPRAWIC A NA TO JUZ NIE MAMY WPŁYWU TO TEN PAS ZIELENI PRZED WEJŚCIEM MÓGŁBY BYC BARDZIEJ ZADBANY..MY MAMY WŁAŚNIE TEZ NA TEJ DUZEJBO WESELE NA PONAD 100 OSÓB...

Masz rację przed samym wejsciem troche nie ciekawie. I teraz jeszcze jedno mnie zastanawia, znalazłam w starszych wątkach forum, ze ta duza sala bankietowa jest na 100-300 osób, ja bede miała ok. 100, czy " nie zginą na tej sali" ta na dole jest dla mnie za mała a czy ta nie bedzie" ZA DUŻA", twoje wesele jest na ponad 100? jak to widzisz, lepiej gdy jest tak luźniej....?

U Nas jakby tak naprawdę przyjechali wszyscy to będzie ok. 130 osób ale jak wiadomo to jeszcze chyba się nigdzie nie zdażyło aby przyjechali wszyscy...wydaje mi sie że to może zależeć od ustwienia stołów i może się wydawać że jest dużo osób lub na odwrót
ja jeszcze nie wiem jak ustawimy te stoły cały czas nad tym myślimy..no i oczywiście jak przystroić ta górę...rany ile jeszcze czeka Nas pracy aż strach pomyśleć...powiedz mi a jak była udekorowana ta sala bo jak myśmy byli to aż za ciekawie tam nie było ponadto oni nie mają serwetek z materiału więc czeka mnie uszycie serwetek dla tyle osób...naszczeście troszkę czasu jeszcze jest tylko jak ja to wszystko pogodzę studia przygotowania do ślubu...czas chyba pokaże...

Sala była bardzo ładnie udekorowana, mnie się podobała, ja byłam w sobotę, i dekoracja została po poprzednim wesele z ubiegłego tygodnia, i ta pani powiedziała mi, ze Ci co mieli wesele akurat w ta sobote to juz jej nie dekorowali, ( dekoracje musimy sobie zrobić sami )

to wiem że sale musimy dekorować same poprostu szukam pomysłu jak to zrobić w jaki sosób udekorować ale tak jak pisałam poprzednio jest troszkę czasu aby obmyśleć...

Hmm... ogolnie na temat Olenki slyszalam dobre opinie, ale bedac tam, gdy weszlam po schodach na gorna sale zobaczylam, ze na wprost jest toaleta i nieciekawie pachnialo, choc moze akurat trafilam fatalnie. Sala, jedzienie i obsluga sa ponoc bez zarzutów, bo znajomi moich rodzicow robili tam wesele i byli bardzo zadowoleni ;)))

witam dziewczyny,
jak ktoś jest chętny i ma gości na mniejszą salę, to ja zwalniam dolną i termin 16 września! Wybrałam imprezownię bliźej domku...Hipodrom Sopot. No i co najważniejsze, wcześniejszy termin: 10 czerwca
szczęśliwa narzeczona, Martka
pozdrowionka