Pytanie jak w temacie . Woda ,woda porazka wiadomo .... ale z tego co pamietam od maja miala ruszyc ul Tuchomska utwardzenie, zalanie aafaltem i podobno budzet jest gotowy . Ale koparki, informacji żadnej ? Ktos cos wie ?
Jak na tym forum ludzie mnie wkur..... Jakiekolwiek pytanie by tu nie padło to zawsze znajdzie się jakiś niby "żartowniś" z głupim komentarzem... Nie masz nic sensownego do powiedzenia to się nie odzywaj...
Jak cię wkurza to forum to po jaką cholerę się tu w ogóle udzielasz. Ktoś ma poczucie humoru to dobrze, a jak tobie go brak to spie**zaj dziadu gburowaty.
Ja to uwielbiam to forum właśnie za zarąbiste poczucie humoru ludzi. Nie dość że czasem coś się dowiem to jeszcze się uśmieje. I o to chodzi. A jak komuś nie pasuje to niech się nie udziela i po problemie. To że czasem ktoś coś bardziej lub mniej śmiesznego napiszę to nie zbrodnia. Po prostu jak się komuś nie podoba to niech ignoruje, nie ma co się bulwersować.
jak pytałem w zeszłym roku tego kierownika budowy, to mówił, że zaczną w maju
przetarg przecież już jest rozstrzygnięty dawno - inwestycje publiczne w tej gminie to żenada - zero konkretnej informacji dla mieszkańców...
pewnie zaczną we wrześniu, byleby tylko utrudnić życie innym....
Są może jakieś informacje odnośnie Tuchomskiej? Trochę popadało i po równaniu ani śladu. Lipa będzie, jak nie wyrównają tego, bo będą się wykręcać wylewaniem asfaltu w niedalekiej przyszłości.
I bardzo dobrze jak nie wyrównają!!! Będzie się jeździć wolniej, podczas ostatniego okresu bezdeszczowego tak za niektórymi się kurzyło (bo zapier.alali nie patrząc na nikogo) że szkoda gadać.
zasuwaj sobie, ale jak widzisz kogoś kto idzie tą drogą to zwolnij chociaż.
Kto tam niby zasuwa? Chyba o innej Tuchomskiej mówimy. Poza tym, jak tam się jedzie nawet 10 km/h, to i tak się kurzy ze względu na to, że tam jest jednak piach. Wtedy taki ktoś tez jest wariatem, bo sie za nim kurzy? Bez przesady.
to chyba Ty mowisz o innej Tuchomskiej.
Zapraszam przyjść na 10-15 min i zobaczyc jak jezdza coniektorzy kierowcy.
Szczegolnie pozdrawiam Pana jezdzacego zielonym minivanem oklejonym firma Calsberg :)
Widzę ze nie tylko ja zapamiętałam to auto... niestety ale spora większość która zasuwa po Tuchomskiej to mamuśki z małymi dziećmi z tyłu.. idą kobiety z dziećmi w wózkach, dzieciaki, ludzie z psami to cali zanurzeni... nie mówiąc o strzelających kamieniach spod kół..
Z tego co wiem, przedłużyły się ustalenia związane z instalacjami . Podejrzewam że woda lub kanalizacja .
Dlatego zostało opóźnione. To info pochodzi z gminy bo moja, inna inwestycja miała być robiona wspólnie i została wiecie z tego powodu opóźniona jako towarzysząca inwestycji tuchomskiej. Nie było daty (wtedy) wznowienie
znalazlem takie cos od zastepcy burmistrza: Tomasz Szymkowiak "Projekt jest wykonany i czeka na pozwolenie na budowę zaraz potem musimy wybrać wykonawcę. Roczne opóźnienie wynika z problemów z uzgodnieniami z Orange i Energa (do dziś nie mamy porozumienia podpisanego ze strony Energii chociaż dokumenty zostały złożone ponad trzy miesiące temu). Mam nadzieję na rozpoczęcie realizacji już we wrześniu."
jak zwykle dobra sciema nie jest zla...
Ej, ale problemy z Energą już testowali na skrzyżowaniu Borowiecka/Tuchomska. Stał tam słup Energi. I oni dalej się nie nauczyli. Energa to państwo w państwie. Ich przepisy prawa budowlanego nie obowiązują tj. bez znaczenia że projekt wykonał projektant z uprawnieniami. Nie pochylą się nad projektem póki nie wykona tego projektu projektant z wewnętrznej listy Energi. Tłumaczą to tym że inne projekty mają za dużo błędów/ są niedostosowane. Ale skoro wydział budownictwa wydał na taki projekt pozwolenie na budowę to jet to projekt dobry. Ale Energa twierdzi że nie. I póki projekt nie będzie wykonany przez "ich" projektanta to go nie uzgodnią. pozdrawiam
To co się dzieje w tym całym Banino to jest jakaś paranoja. Skoro gmina nie potrafi kompletnie nic , nie umie zapanować nad minimum , drogami, infrastruktura która sorry ale powinna być wraz z rozbudową banina to niech sami się podadzą do dymisji zamiast obiecywać bo to tak , jakby nam pluli w twarz !!!! No i niech przestaną dawać pozwolenia na budowę skoro nad obecnym stanem nie potrafią zapanować. Wypierdzielic wszystkich tu tych na stołkach i to z hukiem