Tunezja proszę o porady kto był

Temat dostępny też na forum: Podróże
W tym roku lecimy ze znajomymi do Tunezji wiele się naczytaliśmy i złych opinii i dobrych nie wiem co myśleć :)
Przyjmę porady co wsiąść, gdzie pojechać co warto zobaczyć, na co zwrócić uwagę, jaką walutę lepiej dolary i euro :)
Generalnie złote myśli :)

Plis help
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Tunezja proszę o porady kto był

Tunezja jest piękna, bardzo egzotyczna, ja byłam w Monastyrze. Dużo nie zwiedzaliśmy bo byliśmy tylko tydzień, ale warto pojechać na pustynię do wioski Berberów, i koniecznie na spektakl "Światło i dzwięk" doznania rewelwcyjne, jest pokaz ich kultury i folkloru, jest tam mała wioska berberyjska, no i pokaz laserowy w amfiteatrze, po prostu rewelacja...:) potem jest kolacja berberyjska z pokazem ich tańców, naprawdę warto bo wrażenia niezapomniane:) my mieliśmy dolary bo za nie można kupować taniej, na bazarku płacisz 1 dolar lub euro, a wiadomo że dolar tańszy. Uważać trzeba na złodziei bo kradną, i strasznie naciągają na zakupy. No i oczywiście na jedzenie bo kraj niestety do najczystszych nie należy. I faktycznie wszędzie pachnie jaśminem:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My byliśmy na Djerbie-cudna wysepka tunezyjska. Polecam wyspę flamingów (rejs statkiem), gdzie bierzesz udział w gotowaniu obiadu, polecam wioskę Beduinów itd itd..., nie pamiętam co jeszcze-byliśmy z 12 lat temu :) a wycieczki maja te same :)

dziekuje :) bardzo się przyda już szukam o tej wiosce beduinów :)

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (20 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (133 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....