Twoja ulubiona dobranocka :))

Gdy byliście dziećmi - jakie były Wasze ulubione dobranocki, a jakie byly znienawidzone? :))

Ja uwielbiałem Sąsiadów (ale tylko raz to puszczali :(( )
Natomiast nie cierpiałem misia Kolabora, a pszczółki Mai się troche bałem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Twoja ulubiona dobranocka :))

No i teraz po raz kolejny wyda się kto już jest staruszkiem w tym gronie ;-) Moje ulubione z dzieciństwa to: Barbapapa, Makowa Panienka, Żwirek i Muchomorek, Smok Filomidanek, Jacek i Agatka. Bardzo fajna była Maja (wtedy, gdy leciała po raz pierwszy), Opowieści z Zielonego Lasu, Pankracy... To były czasy... Chyba nie było wtedy bajek, których bym nie lubił, bo było ich tak niewiele... :o))))))))

ooo wlasnie! zapomnialem o Pankracym :)) no i jeszcze Reksio i Wrobelek Cwirek tez byly fajne :)

EHEHEHE - fajny wątek:))))) Pamiętam, jak razem ze swoją siostrą w niedzielny wieczór, na złamanie kręgosłupa, leciałyśmy z kościoła do domu na Pszczółkę Maję:)))) Ostatnio też widziałam tę bajkę i muszę Wam powiedzieć, że jakoś tak mnie ... rozczuliła:)))
Poza tym uwielbiałam: Żwirka i Muchomorka + muzyczka;), Sąsiadów + muzyczka;), Pankracego i Reksia. Za Misiem Kolargolem też nie przepadałam...

Pozdrawiam, M25.

P.S. Opowieści z Zielonego Lasu - coś mi świta, ale już tego nie pamiętam:( M25.

> EHEHEHE - fajny wątek:)))))
Widze, ze niezly hit mi wyszedl :)))) - w 30 minut 15 odpowiedzi :))

.... ha ha, jeszcze Delfin Uuuum, Załoga G i Piaskowy Dziadek...

Załoga G to było COŚ!!!!! Power Rangers, którymi zachwyca się mój syn to cieniasy:)))))))))))))))
A.

A "Wilk i zając"...???

... Tajemnica Szyfru Marabuta...

Szpiedzy z krainy deszczowców....

O MAtko!!! Nie pamiętam:( To ja już jestem taka stara, jak Gizmo;))))
Sorki Gizmo - głupi żarcik;):)))
M25.

No ale Pipi pamiętasz na pewno :-)))))

Gizmo napisał(a):

> No ale Pipi pamiętasz na pewno :-)))))

Nooooo jaaaaaaasne:))))))))))
M25.

A pamiętacie Gwiezdne Wojny (?) - ja nie wiem ile miałam wtedy lat (jakieś 5, może 6), ale do tej pory pamiętam swoją siostrę, która histerycznie płakała w kinie ze strachu;):)))) Fajny klimat - do tej pory ma jakąś traumę;):)))
Pozdrawiam, M25.

Hej Malutka:))) Ty masz traume, a ja wyszlam z kina z Imperium Kontratakuje, bo mi ktoś ze znajomych powiedział, że jakiemuś zwierzakowi brzuch rozcinają na samym początku filmu, że widać flaki i... jako młody człowiek nie wytrzymałam napięcia:))))) Jedyny film, z jakiego wyszłam z kina, do dziś nie mogę w to uwierzyć:)))
pozdrawiam
A

lubiłem "o czym szumia wierzby" - wydanie angielskie lalkowe.Ropuch był debeściak.
Maja była spoko, a na Sąsiadów pustoszało podwórko :)))))
Delfin Umm i Załoga G leciały chyba raczej w Teleranku niż na Dobranoc...a może się mylę...:)))
najbardziej zakręcone były Muminy lalkowe...jezu bajka dla dzieci lubiących się bać albo naćpanych...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz rację, Delfin Umm leciał chyba po raz pierwszy w czasie ferii wiosennuch w jakimś porannym programie ;-)

Re:

To prawda, Lalkowe Muminki byly psychodeliczne... Przerazajace nawet przy doskonalej znajomosci tresci calej serii!!

A pamięta ktoś jak do kina "weszła" pierwsza Godzilla, a potem następne Godzille i Mechagodzille ? To były dopiero horrory !!!!!

a głupkowaty Gang Olsena?

A pamiętacie Teleranek i stare 5 10 15.
W ogóle w latach 80-tych te bajki i programy były "niewinne"...

Pamiętam, jak wszedł na ekrany ET i Never ending story:))) Ale to były HICIORY:))))
M25.

... Wejście Smoka, Duch, Obcy ósmy pasażer Nostromo...

... no i nie powinniśmy pominąć Rumcajsa z Cypiskiem i Haneczką...

Ale super klimat !!! Właśnie przerabiam sobie kilka kawałków Rammstein na mp3 i próbuję w trakcie nucić Żwirka i Muchomorka...

Ja lubilem smerfy :D Kubusia puchatka tez dobrze wspominam :]
... a pamieta ktos "Pi i Sigma"? to bylo fajne, lecialo chyba troszke po poludniu.

boże znowu móc się pojawić na Matplanecie!!!
ja pamiętam jeszcze D`Artagnana gdzie muszkieterami były psy a Richelieu rządził bandą kotów...leciało w niedziele na dobranockę.
a z gatunku Zwirka i Muchomorka wolałem Wodnika Szuwarka...no i Krecik!!!

O ja Cię !!! Zapomniałem o Kreciku !!! Ah jooooooo...

Ja uwielbiałam smerfy i pszczółkę Maję no a poźniej Wojownicze Żółwie Ninja mam nadzieję że pamiętacie :) pozdrawiam.Fajny wątek i od razu wiele odpowiedzi

Kultową dobranocką był Krecik, no i przygody misia Coralgola. Nie przepadałem za Mapeciątkami, wkurzała mnie świnia Piggy :-P

KRECIK NA PREZYDENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no a oprocz tego Maja i muminki...pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!trzymajcie sie cieplo.

ps.Tak sie zastanawiam czemu juz nie ma takich bajek?teraz jakies pokemony itd.tylko w glowie dzieciakom mieszają...papa

Wlasnie, mumuinki! Zapomnialem.
Mala Mi i Ryjek rzondzom!!!! :D

jak to było??;) ..."a teraz drogie dzieci pocałujcie Pankracego w d***"
..chyba jakos tak heh...kiedys to były programy dla dzieci:)))

To było trochę inaczej:)))) ... A teraz drogie dzieci pocałujcie misia w d***...
pozdrawiam
A.

Moja ulubiona? Sasiedzi!!!! Lubilam tez Krecika, Pszczolke Maje, Smurfy... Znienawidzonych sobie nie przypominam.

Tak czytam i czytam... i tyle fajnych bajek mi sie poprzypominalo, o tylu zapomnialem... Bo i delfin Umm i Rumcajs i Bolek i Lolek i jeszcze tyle tyle innych. I patrzcie jakie to wszystko bylo spokojne, zadnych mutantow, zabijania, ciosow itd :)

gamrep napisał(a):

> I patrzcie jakie to
> wszystko bylo spokojne, zadnych mutantow, zabijania, ciosow itd
> :)

spokojne?? mój brat to ryczał na Pszczółce Mai, bo tam chyba jakis taki straszny pająk był czy coś...więc on dostawał histerii i sie pod stół chował!!
:)))))))))

A to była Tekla, ja też się strasznie jej bałam...:)

Jak napisalem na wstepie.. ja tez sie balem pszczolki Mai. Nie pamietam czego dokladnie, ale sie balem :)

Twój brat na pewno nie bał się Tekli, tylko tego, że ona tak strasznie żempoliła na skrzypcach :-) uszy puchły !!!

no tak, wszystko przez Tekle...a mi to uszy puchły jak sie młody rozryczał!!!;)))

Moja ulubiona dobranocka :))

Moją ulubioną był "Zaczarowany ołówek". To było westchnięcie do moich marzeń - pomagać innym i mieć czarodziejską moc.
Z bajek, które oglądałam z dziećmi najbardziej zapadł mi w pamięć "Strażak Sam", a dzieciom z kolei "Smok Tabaluga" i "Madeleine" (chyba tak to się pisze?)

A Kulfona i Monikę pamiętacie? Albo takie francuskie filmiki jak "Był sobie kosmos" i "Było sobie życie"? Takie filmiki przekazywały dzieciom wiele pozytywnych informacji. A teraz?

.Kulfon to był taki, że tak powiem obleśny,że nie da sie zapomniec;))))
ale za to "było sobie życie" to mi sie potem na biologii przydało. chyba nawet 5 miałam:) a teraz, jak dzieci oglądają NOWE bajeczki to sie najwyżej "ŁACINY" nauczą heh....

Mi rodzice na dobranoc puszczali "Krola" lub "Psy"...hehe...a tak poważnie to co to za delfinek? tego nie kojarze...ja to najberdziej lubiłem smerfy, ale potem przestałem oglądać bo mi było żal tej smerfetki wykorzystywanej sexualnie przez całe stado smerfów:D

Pozdrawiam

PS: moja ulubiona bajka była o takim chłopaczku co wymyślał rózne ciekawe wynalazki, taki animowany MacGiver ...jak to sie nazywało...hmmm...chłopek roztropek czy jakoś tak....hmmm....chyba już nie te lata by to sobie przypomnieć:))

Delfin Umm lecial w 5-10-15... z calej tej bajki pamietam tylko eskimposa, ktory mial bardzo rozbudowane dialogi.... zawsze odpowiadal "Si Polenta" :)

a miał skrzekliwego ptaka i mieszkał z dziadkiem na wsi? myślał myślał a jak wymyślił to mu się żarówka nad głową zapalała i wydawał z siebie dziwny dźwięk? no to "Pomysłowy Dobromir" lub coś w tym stylu.

A nie "zaczarowany ołówek"?
Chociaż wydaje mi się, że były dwie podobne bajki tzn "Zaczarowany ołówek" i "Pomysłowy Dobromił" - ktoś pamięta?

A... i jeszcze jedna bajka niewymieniona chyba wczesniej - "Przygody kota Filemona" ;)

w "ołówku" był piesek, a dzieciak nie miał chyba rodziców bo zawsze się sam wałęsał po mieście...widać pracowali do 16 :)))
a z Filemona to karierę zrobiła tylko Babcia bo wzięli ją na okładkę mleka łowickiego i to od 0% do 3,2% :) ale najfajniejszy był Bonifacy bo miał cool`owe podejście do życia.niechybnie po latach osiągnąl nirvane ;)

Pomysłowy Dobromir, hehe to jest ten tytuł teraz mi sie zaświeciła ta żarówka:))

To byl "Pomyslowy Dobromir"-- byl niezly ( wrobelek cwirkal, dziadek strugal kijki i nie mogl sie nadziwic: Jaki ten Dobromir pomyslowy...) Ale najlepszy w tej bajce byl watek zapalajacej sie zaroweczki nad glowa Dobromira- czekalam tylko na to!!

> Ale najlepszy w tej bajce byl watek zapalajacej sie zaroweczki nad
> glowa Dobromira- czekalam tylko na to!!

Zaroweczka czasem tylko sie gdzies pojawiala z tego co pamietam.
Normalnie to podczas myslenia kamien tlukl go o czaszke, az w koncu pekal gdy P. Dobromir wpadl na pomysl (eureka!)

:-)

To chyba było jakoś tak:

Kulfon Kulfon, co z Ciebie wyrośnie...
...gruszki na wierzbie czy śliwki na sośnie

No nie, tylko mi nie mówcie, że o Misiu Uszatku zapomnieliście ?!? (co klapnięte łóżko ma)

A moja ulubiona bajka to były Smurfy i później Tom & Jerry - co prawda w wersji anglojęzycznej, ale za dużo to oni tam nie mówią :) No i oczywiście Wilk i Zając, z którego pamiętam jeden cytat, który nie mam zielonego pojęcia jak sie pisze, ale coś w stylu "Nu zajec padagi..." czy jakos tak :)

pzdr

A pamiętacie Michałki i Halo Tu Orbita Telewizja Młodych Kosmonautów???
Ale i tak najlepsi byli Sąsiedzi - ta czapeczka i ten berecik, po prostu dawni dobrzy fachowcy, eehhh :-| gdzie te czasy...

> Ale i tak najlepsi byli Sąsiedzi - ta czapeczka i ten berecik,
> po prostu dawni dobrzy fachowcy, eehhh :-| gdzie te czasy...

Widze, ze nie tylko ja ich lubilem :))
Dla milosnikow sasiadów:
http://www.patmat.cz/polish/polish.htm

Sąsiadów można teraz oglądać w Fox Kids, jakby ktoś chciał powspominać...

.. a nikt nie ogladał Kubusia Puchatka??? Mi to zawsze było żal osiołka.. jak mu tam-(Klapouchy??), bo miał gwóźdź wbity w zadek, i wogóle bałam sie ze mu ten ogonek odpadnie;))

Jejku, chociaz jestem troszke dojrzalsza i pracuje do dnia dzisiejszego uwielbiam tego misia z baaaardzo malym rozumkiem......i jego czas na mace co nieco:))))))))

w książkach lepsze wrażenie robiły mruczanki Kubusia...
a w kreskówce najlepszy był Goofer - świstak...i Królik - fajny polski dubbing.

im bardziej pada śnieg
bim bom
im bardziej prószy śnieg
bim bom
tym bardziej sypie śnieg
bim bom
jak bialy puch z poduszki

i nie wie zwierz ni człek
bim bom
choć żyłby cały wiek
bim bom
kiedy pada taki śnieg
bim bom
jak marzną mi paluszki

whatever napisał(a):

> .. a nikt nie ogladał Kubusia Puchatka??? Mi to zawsze było żal
> osiołka.. jak mu tam-(Klapouchy??), bo miał gwóźdź wbity w
> zadek, i wogóle bałam sie ze mu ten ogonek odpadnie;))
No i chyba bylo raz tak, ze odpadl...

osobiscie podziwiam kubusia puchatka.tam wszystkie postacie byly przyjazne widzowi.panicznie sie balam "pi i sigma".biegali w tym okropnych kombinezonach.straszne.w innych bajkach tez byly przerazajace postacie np w muminkach-babcia alicji,czarownica oraz ta od tego zimna chyba buka sie nazywala.wszelkie misie koralgole tez mnie napawaly przerazeniam.czasami balam sie tez ogladajac balwanka buli.ale tam to byly dopiero loty.

ps.jestem troche nowa i sie dopiero wdrazam wiec prosze nie miec pretensji za wpisy tu i tam

A kto pamięta, kto to był PANCEROWANY?

Coś mi świta...
Może jakaś podpowiedź ? ;-)))

A pamietacie czeskie filmy "Nikogo nie ma w Domu", "Pan Tau", "Fantomas" no i "Arabella" to były seriale

Ja jednak jestem za Misiem Uszatkiem . Bardzo chciałam mieć takiego Misia w domu i zaczęłam pisać do Bielska-Białej do wytwórni filmów aniomowanych niesamowite historie , że bardzo chcę , żeby mi przysłali , bo... tu następowało wyliczenie tysiąca powodów dlaczego.
Po latach troche mi wstyd , że tak kłamałam w tych listach , ale czego się nie zrobi z miłości do jednego małego misia ?

Oj, musze powyjasniać ..... hihihi...

z zielonego lasu to były wiadomości a nie opowiesci - taki ptak (sroka?)leciał i wrzeszczał zawsze na początku odcinka

pi i sigma - dwa matplanetyczne znaki zbior przyjacioł z jednej paki - tak sie zaczynała piosenka - a lecialo to w telewizji edukacyjnej w godzinach kiedy zdrowe dzieci byly w szkole a szkoły nie mialy telewizorow wiec to sie ogladalo jak sie bylo na zwolnieniu :-)

w delfinie Um zawsze byl taki tekst : Polenta? Si!

a czemu nikt nie pisał o tym jak jak pan Slodowy robił rower z drucików i pudełek po kremie, albo jak na dobranoc leciał chłopiec z plakatu, a po południu pan Kęstowicz prowadził "Pora na Telesfora"

jeszcze był taki Pon Pon co mógł być rękawiczką albo peruka i chodził z dziewczynką i jej pomagał

była bajka o warzywach i klub Chrup Chrup

i taki piesek (czy zajączek) z długimi uszami mieszkał na dachu w walizce i na uszach jak na śmigiełkach leciał do płaczących dzieci i im pomagał

z tego morał: wszystkie bajki były spokojne, czegoś uczyły, najgorszym bochaterem byla tekla bo polowała na maje i Gucia, zwierzątka sobie pomagały.... ach to były czasy

a kto pamieta Spachlika i Spagetke ???

no i czemu nikt nie wspomniał o koziołku matołku, bolku i lolku, jacku i agatce ....

odpowiedz dla "po czterdziestce" - pancerowany to byl piesek :-)

Jestem pod wrażeniem... :o)))) Taka wiedza...

bo kiedys były tylko dwa programy - a ten drugi z resztą tylko od16tej czy jakos tak :-)
nie było duzego wyboru bajki były tylko na dobranoc a po południu programy typu "Zwierzyniec" (pamietacie..... i kudłate i łaciate pręgowane i skrzydlate, te co skaczą i fruwają na nasz program zapraszają), Tik tak, Fasolki, wspomniany wczesniej Telesfor, były tez Dwa Michały, w sobote rano była "Sobótka."
a w niedziele pod koniec Teleranka puszczali 10 minut Kaczora Donalda -wtedy to sie dopiero rwało z kościoła do domu :-)

a teraz bajki mozna ogladać na wideo itp cudach techniki a w telewizji 24 godziny na dobe a jak wstaniesz szybciej to i 25 godzin :-)

Jestem pod wrażeniem gruntownego bajkowego wykształcenia. Rzeczywiście Pan Cerowany to był piesek - kukiełka z łata (cerą) i z tego co pamiętam to rozmawiał z prowadzacym program (ale z kim? nie pamiętam). W zakamarku pamięci coś takiego wynalazłam, ale jak widzę, niewiele osób pamięta. Nikt nie wspomniał o słoniu Dominiku wyhodowym w domu, przez chłopca, którego imienia nie pamiętam. A "Porwanie Baltazara Gąbki" i tajemniczy szpieg z krainy deszczowców (Karramba... :) )?

ZAGADKA:
kto mówił SAKREBLE ???

Wow! Aż mi się łezka w oku zakręciła... tyle wspomnień... no i decyzja na wpis ;)

Moimi ulubionymi bajkami były 'Bolek i Lolek', 'Reksio' i 'Wilk i zając'... Do dzisiaj mam gdzieś schowaną rolkę 8mm z jednym z odcinków 'Wilka i zająca'. ;)
Ale pamiętam tez inne... takie jak: 'Miś Koralgol' ( którego nie cierpiałam ), 'Muminki', 'Pszczółke Maję', 'Krecik', "wyprawa Baltazara Gąbki' i całą resztę tych kreskówek.
No i cała seria kukiełkowych przedstawień pana Jima Hensona ( co prawda nie zawsze było to w dobranockach, ale jednak coś z dzieciństwa ) żeby wymienić tylko dwa 'Muppet show' i 'Fraglesi'
No i jeszcze były 'Wuzzle' ;)

A odpowiedź na Twoje pytanie, Gdańszczanko nie brzmi przypadkiem, Kardynał z D'Artaniana ( to z bajeczki pieski kontra kotki ;) )

"mamma mia" to pamiętam. Bartłomiej Bartolini herbu Zielona Pietruszka tak zwykł mawiać...swego czasu oprócz bajki przeczytałem wszystkie Baltazary.nawet jest część o UFO...
ale Sakreble sobie nie mogę przypomnieć, chociaż coś tam dzwoni znajomo w uszach :)

> ZAGADKA:
> kto mówił SAKREBLE ???

A mni cos chodzo po glowie, ze to tez mowil hrabia w Rumcajsie i Cypisku...

Te dawne bajki były super Bolka i Lolka nikt chyba nie wymienił, gorsza sprawa z tym co leci teraz na Fox Kids, czy Cartoon - sama przemoc, zabijanie, a jakie teksty np. Ty imbecylu, albo o baranach mających erekcję to chyba nie są bajki dla dzieci, ale dzieci je oglądają szkoda że nie możemy nic z tym zrobić - wyłączenie tV nie załatwia sprawy.

Brawo Zygurt !!! Wygrałeś :-)
W nagrode mozesz pozdrowić na forum kogo chcesz

DRUGA ZAGADKA:
kto to był Barba Papa ???

Pamiętam Barba Papę, Barba Mamę i inne Barby. Była to taka rodzinka kolorowych zmieniających kształt stworzonek. Jest to chyba jedna jedyna bajka, której nie widziałem od prawie 30-stu lat... :-)))))

Haha wygralem !!! :P Kto jest debesciak? ;)))
Sakreble, pozdrawiam zatem pania, o ktorej wspomnialem w temacie "samotnosc zabija" :D.

Proponuje organizatorce zwiekszenie prestizu tegoz konkursu, poprzez wprowadzenie skromnych nagrod rzeczowych... np. domku na Kajmanach ;)

Pozdrawiam

Uwielbiałam Barba Papę i, masz rację Gizmo, tego już nigdy później i nigdzie nie było:((((

"Cos i ktos" - byla taka kreskoweczka :)) - jesli dobrze pamietam to ten ludzik robie teraz kariere reklamowa jako maskotka pewnej sieci komorkowej ze znakiem mtematycznym w nazwie :)

balum balum

czarny ekran, biala kreska, i on chodził i spiewał "balum balum" i czyjas reka zawsze mu cos dorysowywala :-)

gratuluję Barba Gizmo,
też możesz w nagrode przesłac pozdrowienia :-)

a pamietacie taka radziecka dobranocke o misiu (?) mial duze uszy i chyba sie Kiwaczek nazywal, chodzil z Krokodylem a dokuczała im taka baba ze szczurkiem (albo jamnikiem) na smyczy .....

i ta baba ze szczurkiem spiewała taką piosenkę:

"... kto ludziom chce pomagać,
na próżno traci czas,
bo .... i odwaga
niemodne proszę was... "

a krokodyl nazywał się chyba: Giena, albo Gienia

a kiwaczek chyba wziął się ze skrzynki z pomarańczami albo mandarynkami :-))))

... korzystając z przyznanej mi nagrody pozdrawiam wszystkich, którzy nie tracą kontaktu ze swoim wewnętrznym dzieckiem (nie tylko kobiety w ciąży) :o)))))

yhy, to był krokodyl Genio :-)

KOLEJNA ZAGADKA: jakie zwierzątko śpiewało :

" to futerko jes dobre,
to futerko mieć wole
bo .........
ach bronią, bronią mnie"

Tę piosenkę śpiewał jeżyk, który przebierał się w futerka różnych zwierzątek, bo mu się podobały, aż w końcu wrócił do swoich starych dobrych kolców ;-)))

Gratuluję, jestem pod wrażeniem. nagroda do odebrania mailem :-)

" bo moje igiełki
ach bronią, bronią mnie"

dajcie pokój nawet nie zdążyłem się zastanowić...gratulacje dla zwycięzcy.
było już prawie wszystki a zabrakło Plastusia i jego pamiętnika :)
kurde jak ja chciałem mieć taki piórnik gdzie przybory ożywały a wszystkimi rządził Plastuś...nosiłem w swoim takiego gumowego Lorda Vadera, ale nic nie wyszło...może dlatego że nie był z plasteliny.

moze chłopcom było trudniej ale dziewczynki nosiły :-) po szale na chinskie piorniki z magnesem wróciła moda na drewniane i na plastyce robiło sie z plasteliny ludzika którego nosiło się w piórniku. leżał sobie przykryty watką :-)

boże, to były piękne czasy:))))))))) też miałam plastusia w piórniku, był piękny, lepszy niż Barbie i miała go każda dziewczynka w klasie, a drewniane piórniki robiły większą furorę niż chińskie z magnesem, bo było je trudniej dostać:)))
łezka się w oku kręci - te pachnące gumki...

I jeszcze po głowie mi chodzi taki film, co leciał w niedzielny poranek i zawsze jakaś babka krzyczała : Emil ! - do drewutni !".

Pamietam!!! To byl jeden z moich ulubionych nieanimowanych. Ech ten Emil zawsze cos zmajstrowal :P.

....to byl Emil z Lorynbergii

a pamietacie wikingów, taka bajka rysunkowa z polowy lat 70tych???

Nie przejrzałam wszystkich wypowiedzi, bo strasznie tego dużo, ale chyba nie wspomnieliście o "Nikto nie je doma". To było niezłe, i dla dzieci i dla dorosłych.
A "Między nami jaskiniowcami" też w swoim czasie robiło furorę.

a dla dorosłych leciało wtedy "nemocnica na kraje mesta" i "żena z pultem"

Żena za pultem była tłumaczona na "Kobietę za ladą", czyli ladacznicę :)
A tak poza śmiechem i dobranockami, to hitowym programem była "Sonda". Na pewno pamiętacie. Tego sukcesu nikt nie umiał powtórzyć. Dlaczego?

Czytam i czytam ...i wszystkie pamietam !.... i nostalgia mnie tak sciska ze nie wytrzymam !!! Chce najszybszy samolot do Gdanska !!! AH JOOOOO!

Zapomnieliście o kultowej dobranocce, po której wszystkie psy zostały nazwane Dżeki albo Nuka. Była tam jakaś dziewczynka i chłopiec, jakieś wigwamy ... W tym samym okresie co Dżeki i Nuka leciał najlepszy serial tamtych czasów, czyli ,,Jak zdobywano dziki zachód“. Pamiętacie???

Brawo gamrep za wątek, dawno nic nie pobiło setki;))

W niedziele po Teleranku leciał film fabularny dla dzieci i tam był taki osioł którego właściciel nazwał "Numer Siódmy"

a jeszcze była taka akcja "Niewidzialna ręka" w której uczono żeby pomagać, np po porąbani Babci Sąsiadce (jakby to powiedział Pankracy) drew na opał zostawiało sie narysowaną rękę.

hehehe, a w środę o 16-tej leciał KRĄG - program dla charcerzy

miało być przez samo HA, przepraszam :-)

Faktycznie!!! Była niewidzialna ręka!!! To robilo wrażenie. Teraz chyba dzieci by się w to nie zaanagażowały. Nie ma takich tradycji.

hihihi, a ja znowu drąże ten temat :-)
wlasnie czytam Gazete Telewizyjna z dzisiejeszej Wyborczej a tam z okazji Dnia Dziecka opisuja dawne bajki i programy dla dzieci. Jest takze przedruk z forum gazety.pl i watek bardzo podobny do naszego :-)

To byl tytul Mali mieszkancy wielkich gór.

Pani Lyzeczka- taka ladna piosenke spiewala.No a potem smurfy- to dopiero byl hicior! Caly tydzien czekalam na niedziele zeby obejrzec ta bajke:))

Latający zajączek, jest na YT gdyby ktoś chciał zobaczyć, węgierska bajka

Inne tematy z forum

Jak poderwać dziewczynę. (61 odpowiedzi)

Witam, Mam 20lat i jak do tej pory nie mam dziewczyny. Nie chciał bym zostać starym kawalerem....

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (81 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

pan szuka pana (12 odpowiedzi)

poznam faceta bi dzis