UPC - problemy z internetem

Korzystam z usługi łącza internet w UPC. W dniu wczorajszy (26.01.11) po raz kolejny doszło, w godzinach rannych, do przerwania łączności. Problem objawia się w sposób następujący: komp łączy się z siecią UPC jednak niedostępne są dla niego serwery zewnętrzne, czasem wystarczy poczekać parę godzin i kłopot ustępuje, czasem trzeba zresetować (wyłączyć z prądu) modem i to też może załatwić sprawę, bywa jednak że potrzeba wizyty serwisanta, który, ku naszemu zdziwieniu, stwierdza, że wszystko było, jest i będzie OK, choć tak nie jest.
Wydaje się, problem ewidentnie leży po stronie operatora, ten zaś twierdzi co innego.
To chyba standardowa zagrywka dla tego dostawcy, jednak zastanawiam, się ile jeszcze osób ma z tym problem.
Myślę o zainteresowaniu sprawą Urzędu Komunikacji Elektronicznej, pomogły by informacje na temat skali zjawiska.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: UPC - problemy z internetem

Kiedyś też wydawało mi się, że trzeba sprawami interesować urzędy. Ale teraz jestem zdania, że łatwiej zmienić dostawcę netu. Chyba, że nie chodzi ci o net, tylko o interesowanie sprawą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

... zareklamuj modem u nich ,ze wywala ,ze przerywa... moze jakies gowno ci wcisneli ... ja mam 25 mega z routem philipsa i nigdy nie zawodzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobrze ,że o tym piszesz "propser". Ostatnio myślałem o przejściu na UPC . Jednak się wstrzymam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo bym chciała skorzystać z oferty UPC ale na moim osiedlu mamy tylko Multimedia. Wkurza mnie istnienie jakiejś kretyńskiej, niby dżentelmeńskiej umowy pomiędzy tymi dwoma dostawcami, która uniemożliwia założenie łącza z UPC. To praktyka monopolistyczna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Multimedia jest żałosna.
Cała prawda o firmie Multimedia Polska: multikupa.pl
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

a TP. SA.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Biję żonę.To jej wina bo upiera się przy UPC a ja wolę Multi Media.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Vista? Objaw w stylu "polaczono, trwa identyfikacja sieci. Lacznosc tylko lokalna" jesli tak to winny jest Twoj modem wifi / system operacyjny, a nie router upc. Przerabialem to samo.

Miałem kiedy podobny problem, internet nie działał czasami, wydawało sie że bez jakiejs konkretnej reguły (u mnie zazwyaczj wieczorami). Monter przyjeżdżał 3 razy (akurat wtedy zawsze działało), oczywiście nie stwierdzono awarji, wszystko OK i pojechał.

Wkońcu przyjechał monter który znał sie na rzeczy. Okazało się że systuacja miała miejsce gdy inny w domu uruchomione były jednoczesnie 3 telewizory i internet (router do internetu na koncu kabla jako ostatnie urzadzenie). Gdy telewizory sie odpalały sygnał robił sie za słaby i internet nie działał. Wymienił bezpłątnie trójniki na kablach (na trójniki o mniejszym tłumieniu, taki duży). Od tamtego momentu wszystko jest OK
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas w domu tez było UPC. Dzień w dzień były kilkugodzinne przerwy z dostawa netu, zawsze koło południa. Oszaleć można, zwłaszcza, gdy ktoś pracuje non stop w necie. Na szczecie miałam internet w telefonie i się przez niego łączyłam. Ostatnio nam ząłożyli coś innego chyba i jest ok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

miałem ostatnio ten sam problem. gdy zadzwoniłem do UPC powiedzieli, że z ich strony wszystko jest ok, że sygnał dociera. dopiero po wizycie znajomego informatyka zaczęło działać. Tylko pytanie dlaczego samo przestało działac :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: UPC - firma krzak

Ja korzystam z łacza innego dostawcy internetu. UPC dostarcza mi TV i telefonu. Niestety jakość tych uslug pozostawia wiele do zyczenia (dlatego nie chcę korzystac z ich internetu). Po wielokrotnych monitach sytuacja wraca na jakiś czas do normy, a potem dalej powtórka z rozrywki. Ich system kontaktu z klientem to prawdziwe pole minowe. Tylko czekam kiedy w swych formularzach zarzadają informacji o numerze buta delikwenta i nr telefonów jego przynajmniej 3 kochanek...
Niestety nie mam wyboru innej tv Cab... Nie chcę tez instalować TV sat ze względu na antenę... Ale coraz bardziej skłonny jestem, chocby ze względu na to, że nie lubię byc robiony w konia, zrezygnowac z usług UPC.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie do autora - Jaki modem posiada ? Jest wiele negatywnych opini o modemie Thompsona z WI-FI. Podobno kompletnie nie daje se rady z łączem powyżej 10Mb. i zawiesza internet. Ja tak mam jak coś ściągam to internet pada.

Czy wy też tak macie ?

Mam internet od UPC na Ujeścisku od 3 lat. W tym okresie zdarzyły się 2 lub 3 duże awarie - brak internetu przez kilka godzin, może dwa razy tyle małych problemów - brak internetu poniżej 1h. Poza tym działa szybko stabilne, z faktyczną przepustowością wyższą od nominalnej.

Z moich doświadczeń mogę gorąco polecić ich usługi, chociaż trzeba brać pod uwagę, że obsługa klienta u nich leży, więc jak coś zacznie szwankować mogą być problemy z kontaktem z nimi.

Nie korzystam co prawda z UPC jako dostawcy internetu ale problem jest podobny do tego, który mieliśmy z ich dekoderem TV cyfrowej. Firma i jej kolejni serwisanci twierdzili, że po ich stronie wszystko jest w porządku. Aż kolejny wezwany serwisant sprawdził dokładnie instalację i dekoder i po stwierdzeniu "Jak państwo mogli tak długo wytrzymać z tym złomem?" - to o dekoderze - wymienił go i od roku mamy nienaganny odbiór. Proponuję na początek wymienić urządzenie, można też zagrozić rezygnacją z usług firmy ( czasem pomaga ). Powodzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam tez UPC 3 lata w tym czasie może 2 awarie trwające przewaznie cały weekend. A tak pozatym nic się nie działo.
Jeden raz nie działał internet przez dwa dni zadzwoniłam na linie , wogole dodzwonić się tam to długa historia ale wkońcu doszli do wniosku ze modem padł. Przyjechali wymienili. No problemo.
w tym roku chciałam zmienić bo w UPC tanio nie jest ale jak czytam opinie o innych dostawcach to chyba zostane...

Są inni świetni dostawcy. Jacy? Lokalne firmy.

W Rumi Tygrys.
W Gdyni Maxnet.
w Gdańsku też coś jest ale nie pamiętam nazwy ;)

Unikajcie ogólnopolskich firm!

Bogu dziękuj że nie masz multimedii, dawny szelsat, internet chodzi czasami, przeciążone i nie modernizowane łącza i serwery a jak zadzwonisz to wina leży pod twoim roterem, to że mac os x, ale - oni? Absolutnie NIE!

PŁAĆ DURNIU I SIĘ CIESZ - TO ICH MOTTO.

Maxnet świetny ale wszędzie nie jest:(

Netia jest ok,z gwarancja ceny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, pracuję w firmie, która zajmuje się obsługa informatyczna przedsiębiorstw wszędzie gdzie jest taka możliwość polecamy UPC bo dają naprawdę rewelacyjne łącza w porównaniu do konkurencji. Jednak z UPC jest mały problem, gdyż wszystkie/większość instalacje zlecane są firmom zewnętrznym pracującym pod logiem UPC tacy partacze którzy "ciągną druta" wywiercą dwie dziurki podłączą jak działa to maja wszystko w tym miejscu gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę.
Tym tak zwanym "instalatorom" trzeba nieustannie patrzeć na ręce co robią np. kiedyś nawet dorwałem jednego co na instalacje przyszedł z pordzewiałymi spliterami i kablem z demontażu. Zadbajcie o to by wasza instalacja w domu była poprawnie wykonana a jeżeli coś nie działa to żądajcie od UPC przyjazdu ich instalatora - oni mają odpowiedni sprzęt i doświadczenie (miałem okazje spotkać kilku i widać niesamowitą różnice)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja też mam internet z upc i często w nieodpowiednim momencie przerywa łączenie z siecią, wkurza mnie to bo skoro płacę abonament to chcę mieć cały czas internet a nie w niektórych godzinach. czasem się tłumaczą że z powodu siły wyższej byly zkłocenia w dostawie netu bo konserwacja czegoś tam była, w takich wypadkach powinni dawać rabat od płatności a nie kasować jak za dobrą pelnowartościową usługę i myślą że wystarczy powiedzieć przepraszam

Mam taki nietypowy problem. Mam neta z UPC, 10MB/S, i dostalem od nich modem/router nie znam sie Motoroli, jakis tam. Od tego idzie kbale do swicha, a od swicha idzie jeden kabel do lapa kolegi, a drugi do routera bezprzewodowego. I problem polega na tym, ze albo on ma neta, albo ja. I nie wiem o co chodzi? POMOCY

Inne tematy z forum

GODZINA ŁASKI (8 odpowiedzi)

8 grudnia między 12 a 13 Matka Boża, objawiając się w Święto Niepokalanego Poczęcia, 8 grudnia...

a to na rano ;) (347 odpowiedzi)

tiaaa...a to na rano. jakie szczęście, że nikt wcześniej na to nie wpadł :)...

Vibracje (28 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU