UWAGA NA FUKS !!!

Temat dostępny też na forum: Opinie i oceny
Spotkala mnie ostatnio bardzo nieprzyjemna sytuacja w sklepie typu second hand o nazwie Fuks na Gdanskim przymorzu na ul Slaskiej
gdzie okazyjnie weszlam z moja corka.Po ok godz spedzonej w sklepie ze skromna sterta ok 22 ubran podazylam do przymiezalni,wybralam ok 5 ubran,ktore chcialam zakupic i zapytalam jednej z pan,a bylo ich 3 pracujacych w tej jednej sali tego wlasnie dnia gdzie pozostawic reszte ubran,ktorych nie kupuje.W te 3 panie jednoczesnie rozdarly sie doslownie na caly sklep,ze co ja sobie wyobrazam mam pozakladac na wieszaki i oczywiscie sama poodnosic na konkretne dzialy,ze jakas ze mnie ksiezniczka,niewychowana i bez kultury,bo one nic tu nie musza,a juz na pewno nie odnosic po klijentach...Rece poprostu mi opadly,a cisnienie mialam jak po 3 red bullach.Stanowczo odmowilam,bo ja uwazam,ze to praca tych wlascie pan,zeby czlowiek mogl cos wybrac w tego typu sklepie i tak musi poswiecic wiele cennego czasu.Stalam wiec z curka przy ladzie z kasa zeby zaplacic za wybrane ubrania,a panie expedientki-pracownice miedzy soba dalej kontynuowaly rozmowe,a wlasciwie obgadywanie mnie na caly glos patrzac na inne klijentki i szukajac w nich poparcia.powiedzialam tym pania,ze zloze skarge do biura ochrony praw konsumenta na nie,a one wtedy ..."prosze bardzo ,a j tez zloze na pania".Coz poddalam sie,odlozylam ubrania na ktore poswiecilam godzine i wyszlam bez niczego,a panie te dalej kontynuowaly rozmowe,ze jak ja to gwiazda.Okropne doswiadczenie!!! Nie pozwole traktowac sie jak glupia blondynke,bo kultura i spokojem przewyzszylam te panie wielokrotnie :[ :[ :[ :[ :[ :
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 64

Re: UWAGA NA FUKS !!!

Wiesz co, ja na Twoim miejscu wstydziłabym się zakładać taki wątek.
Zajrzyj czasami do słownika ortograficznego i popraw również interpunkcję.
A co do Pań to miały rację, ja na ich miejscu od razu bym Cię wyrzuciła.
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 37

Re: uwaga na fuks !!!

ok karen
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: UWAGA NA FUKS !!!

Zgadzam się z przedmówcą. Słownik ortograficzy wskazany, bo "curka" przez "u" aż razi w oczy. Swoją drogą to jest sklep z używana odzieżą. W normalnych bytikach mają wieszaki przy przymierzalniach (ale i to nie zawsze) żeby rzeczy odwiesić ubrania, które nie pasują.
Tak więc, skoro aż tyle rzeczy wzięłaś ze sobą do przebieralni (zazwyczaj pozwalają wziąć 5 sztuk a nie 22), to mogłaś je spowrotem odwiesić, a nie robić wielką aferę. Jak chcesz udawać wielką damę to idź do normalnego sklepu, ale i tam nie gwarantuję, że obsługa będzie milsza.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 13

To ich praca!!!! komentarze poniżej sugerują jedno.... uważam że osoby tam pracujące w nosie mają biznes swojego pracodawcy i stoją tam jak święte krowy.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 22

A i owszem, słownik wskazany - tam i z powrotem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trosze mi Pani żal... Przyla Pani do lumpeksu kupiła ciuchy za grosze i ciężko jest odwiesic na odpowiednie miejsce.. Chyba wiedziała Pani gdzie idzie to nie jest sklep 2 galerii gdzie może Pani wziąć 29 ciuchów i zostawić koło przymierzalni bo ciężko jest odwiesic. Masakra nie dziwie bo zachowała się Pani właśnie jak, jak to Pani powiedziała "gwiazda"..
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

Niestety te Pani sa bardzo niemile, miala barxzo przykra, sytuacje w tym sklepie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Otóż musze Panią wyprowadzić z błędu. To jest sklep z używaną odzieżą a nie sieć sklepów z lpp czy inditex które oferują klientom wieszaki na zbycie ubrań po przymierzeniu aby w godzinach im sprzyjających moc rozwalić szmaty po wieszakach bo takich szmat z wybranego modelu mają po tuzin sztuk. Tu (w sklepie z używaną odzieżą) liczy się każda sztuka bo kto pierwszy ten lepszy. Panie z obsługi miały rację. Trzeba samemu odkładać na półki. Jest ich trzy na ten sklep. Jedna kasuje, druga przynosi buty gdy klientka chce przymierzyć inna jeszcze pilnuje przymierzalni i porządku na wieszakach. To normalne że nie będą po klientach roznosić ciuchów.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co za bzdura, to tylko w trójmieście się spotykam z takim lenistwem pań sprzedawczyń w second handach. W Poznaniu w każdym jednym jest wieszak przy przymierzalniach, na który odwiesza się odzież, której nie chcemy zakupić i panie sprzedające roznoszą po działach, dokładnie tak jak w normalnych sklepach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

W ogole fajne takie klientki - przez tę godzinę z 50 osób nie mogło z 20 ciuchów obejrzeć.
Bierz 2 ciuchy i do przymierzalni, a nie sobie chowa cały koszyk i potem 90% odwiesza.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro jesteś blondivipem to kupuj w sklepach dla VIP-ów !!! Tam za ciebie wszystko odniosą. A swoją drogą słoma z butów pani blond VIP...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

LIDL koło zielonego rynku (17 odpowiedzi)

Czy to prawda że na placu koło rynku będzie Lidl?

Willa Krzywoustego (6 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

Partnera do gry w badmintona (6 odpowiedzi)

Szukam partnera do gry w badmintona.