UWAGA oszukuja klientow

Temat dostępny też na forum: AtomService
Zanioslam ponad 2 tygodnie temu laptopa do tegoz serwisu z powodu braku aktywnowsci kursora na ekranie. Odpowiedz o stanie komputera miala byc na drugi dzien, była po tygodniu. Zostalam poinformowana ,ze do wymiany jest twardy dysk- 300zl (netto bo tak podaja ceny...!) i nalezy na nowo wgrac system Windows 200 zł. Z uwagi na wysoki koszt postanowilam nie naprawiac...Dla pewnosci zanioslam komputer do innego serwisu. Okazalo sie, ze twardy dysk nie jest zepsuty! system windows rowniez prawidlowo dziala! a kursor nie chodzil poniewaz mialam podlaczona ladowarke w domu o innej mocy!chcce zauwazyc, ze z drugiego serwisu dzwoniono do mnie ze u nich kursor dziala i jest wszystko ok, w zwiazku z tym nie zaplacilam nic w innym serwisie,kupilam tylko ladowarke i wszytsko gra!@!!!ATOM SERVIS na ciagnal by mnie na koszta min. 500 zl. !!!! zalozylby nowy twardy dysk do mojego komputera a moj uzywany w dobrym stanie by sprzedal.....oprocz tego poprostu nie znaja sie na naprawie...kaptopow napewno!!!!!!!!!! NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Odpowiedź obiektu

Szanowna Pani ! Notebook został przyniesiony przez tatę z usterką: "zawiesza się , nie działa touchpad" , dalszy kontakt również był przez tatę. Nie stwierdziliśmy uszkodzenia z opisu o czym poinformowaliśmy podczas przyjęcia sprzętu do serwisu, jeśli usterka pojawia się losowo, serwis musi sprawdzić sprzęt pod względem błędów sprzętowych bądź systemowych . Pani tata wyraźnie podkreślił chęć odzyskania danych i właśnie w tym celu zgodnie z ustaleniami , to Pani miała się z nami skontaktować. Podczas analizy w serwisie notebook sprzętowo działał bez zastrzeżeń, sprawdzany na innym systemie operacyjnym, natomiast systemowo, został przeskanowany programem wykazującym błędy na dysku. Test ten wykazał bad sektory co może być przyczyną powstawania w/w usterki, stąd serwis zaproponował wymianę dysku i nie prawdą jest, że koszta jakie zostały zaproponowane wyniosły 500 zł. Serwis w istocie podaje ceny netto gdyż notebook został przyjęty na firmę, ale podano Państwu cenę 220 zł/netto i dodatkowo 80 zł za instalację systemu jeśli nie posiada Pani recovery. Ponadto wykonaliśmy analizę sprzętu za którą w naszym serwisie Pani również nie zapłaciła, a bad sektory jeśli już występują na dysku będą się pojawiać nie tylko w naszym serwisie, po prostu w innym nie zostało to sprawdzone. Naszym celem było pomóc Pani, a nie Panią oszukać. Odbierając sprzęt wyraźnie Pani powiedziała, iż przyjdzie tata by całą sytuację wyjaśnić, niestety do dnia dzisiejszego nikt z Państwa się nie pojawił. Oczernić kogoś tylko na podstawie pobieżnych i nie do końca prawdziwych informacji nie jest trudne, gorzej ten proces odwrócić, a wystarczyłaby zwyczajna, ludzka rozmowa. Mimo wszystko pozdrawiam Panią serdecznie.

Z poważaniem ATOMSERVICE
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry serwis

Z racji sąsiedztwa korzystałem już nie raz , zawsze byłem zadowolony, szybko, sprawnie , pełen profesjonalizm !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1