Uciążliwy sąsiad pomocy!!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam mieszkam na żabiance nalezymy do wspólnoty. Mamy problem z jedną sąsiadką która nie jest włascicielem mieszkania dostała je od gminy do użytkowania. POmijając fakt iż sąsiadka powinna mieć żółte papiery nie wiem czy ma. Jest tak uciązliwa ze życ sie odechciewa!!! Min. wyzywa, podrzuca śmieci, wali do drzwi w dzień i w nocy po milion razy, straszy dzieci, żebrze, ma karaluchy w domu bedzie teraz prowadzona dezynfekcja. i wiele wiele innych rzeczy. Nic na nią nie działa. Mąż probował na spokojnie z nią rozmawiać - nie podziałało, ja tak się na nią darłam ze na 4 piętrze mnie słyszeli - podziałało na dwa tygodnie. szyscy sąsiedzi mają jej dośc.I ciągle to samo.
Niedługo bedzie zebranie wspólnoty czy jest możliwośc napisania jakiegoś pisma o przeniesienie jej lub eksmitowanie jeżeli mieszkanie nie jest jej własnością?
Pomocy!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uciążliwy sąsiad pomocy!!

z tego co wiem, to jeśli to jest mieszkanie komunalne, to musicie napisać skargę do administracji. my też mieliśmy takie śmierdziucha i pijaka na klatce i w końcu po wielu awanturach go przesiedlili, tyle tylko, że on dodatkowo nie płacił czynszu i zadłużył to mieszkanie.....
myślę, ze powinniście skontaktować się z administracją, albo waszą wspólnotą....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

oczywiście pisac pisma ze skargami, zbierać podpisy reszty lokatorów i domagać się wywalenia z mieszkania ..... nic na gębę ..pisac , pisać skargi do skutku , można też wzywac policję jak bardzo się awanturuje i potem macie dowody Waszych problemów z nią

człowieku nikt w tych urzedach tobie nie pomoże my tez jestesmy w podobnej sytuacji na dodatek czworo dzie goscie libacje policja opieka wszyscy mają w de... a ty sie męcz człowieku

wiesz, chyba będzie trudno się jej pozbyć...
u nas w bloku mieszka babka, która właśnie ma żółte papiery a i tak nic nie można jej zrobić... ona też chodzi po klatce, rozsypuje wszędzie groch, wyzywa, krzyczy, robi ludziom zdjęcia (nie wiem czy ten jej aparat działa).. z tego co wiem ma odcięty dopływa gazu do mieszkania (na szczęscie)
jako mieszkańcy bloku mozemy tylko narzekać... nawet do wariatkowa jej nie chcą zabrać

No to nieżle zdjęcia macie freee :) udokumentowane życie z dnia sasiada :)
U nas może by coś pomogło bo to nie jest jej mieszkanie no i wszyscy sąsiedzi są już na nią zli. To ze tam sie awanturuje to już mam w d..... ale te karaluchy to jakas masakra a ja jeszcze mieszkam na tym samym piętrze i mam małe dziecko!!!!!
A macie jakis pomysł jak takie pismo napisac ?

Ja też mam taki problem z sąsiadami a właściwie cały blok i powiem Wam, że bardzo ciężko jest kogoś takiego się pozbyć u nas i policja niejednokrotnie była i nic z tego- dalej mieszkają śmierdzi w całej klatce, awantury 2 razy na dzień, płacz, wyzwiska i nikogo to nie interesuje. Jeśli ktoś zna jakiś sposób to proszę napisać będę wdzięczna. Mi też mieszkanie z takimi ludzmi odbiera chęć do życia i do jedzenia. Pozdrawiam i powodzenia.

Jeszcze mam pyt. o karaluchy - przeszły do Was czy na klatce widziałyście??? My od dłuższego czasu nie mamy, ale kiedyś były - macie jakieś sposoby???

jeżeli ta osoba jest chora psychicznie a nie ma rodziny to trzeba zwrócić się do pomocy społecznej, by kierowali ją na leczenie

Nie przeszły jeszcze do mnie, ale musiały się gdzies pojawić bo jest już zgłoszone do Wspólnoty i bedą rozbić dezysekcje u niej wmieszkaniu i w całej klatce brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Cytrynka - ta babka od nas była w jakims szpitalu przez jakiś czas (chyba miesiac)...ale wróciła..

Może ktoś jeszcze się wypowie ???????????

u mnie w kamienicy była taka pani,.rozlewała mocz na klatce, krzyczała, zbierała smieci do domu, rózne substancje rozlewała na klatce, toksyczne ----wielokrotnie interweniowała policja i straz pozarna

panią zamknięto w osrodku dla psychicznych dopiero po tym jak zabarykadowala sie w mieszkaniu i je podpaliła..niestety uratowali ją z pożaru ,kamienice nasza tez--tylko jej mieszkanie lekko spłoneło,,,ale co za tym idzie ona juz tu nie mieszka--zdarzenie było w 2008 w listopadzie,,,a ten cały syf w jej mieszkaniu, smieci szmaty ,spalone i zalane wodą nadal tam są!!! nikt tego nie oczyscił, teraz w zimie to pół biedy,,ale jak bedzie wiosna to gatunki nie znane nauce zaczną się tam wylęgac, robactwo itp

urzad nic z tym nie robi czeka na ruch wspolnoty,,a wspolnota czeka na urzad

wiec masakra ogólnie

mieszkanie miala kwaterunkowe z urzedu

Doraźnie wzywajcie policję - łaski nie robią że przyjadą. Czyny tej pani to klasyczne wykroczenia i przestępstwa. Nękajcie ją interwencjami.

za mieszkanie Gminne odpowiada Gmina więc ich też musicie nękać przede wszystkim pismami, bo wtedy muszą odpowiedzieć, ale nie spodziewajcie się szybkiej reakcji -pracuję w adm. Wspólnot i właśnie słyszałam o podobnej sytuacji z gościem menelem który ciągle impezuje, też rozrabia w bloku - ma nakaz eksmisji ale nie mają gdzie go przeprowadzić i sobie nadal mieszka:(

ciężka sprawa...
ja powiem tylko tyle, że znajomy co jeździ karetką opowiadał, że jak się wzywa karetkę do wariata, to jak ten wariat powie, że nie chce jechać, to oni nie mają prawa go zabrać. Więc tą drogą odpada, poza tym w szpitalach i oddziałach psychiatrycznych nie mają miejsc.

Ja bym poszła pogadać z szefostwem wspólnoty, ale tak po przyjacielsku, po poradę, nie z krzykiem i żądaniami. Może coś razem wymyślicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ajeczka, nie do końca. Można go zabrać gdy "stanowi zagrożenie dla życia i zdrowia własnego lub innych osób". Pojęcie co prawda szerokie, ale daje prawne możliwości interwencji. Na takiej samej podstawie zabiera się pijaków z domu, sprawców przemocy itd.

To tez tak nie do konca, bo zeby zaloga karetki mogla "zabrac kogos na sile", to musialby ten delikwent chyba conajmniej machac komus przed nosem nozem. Poza tym, to taka decyzje, ze ktos jest na tyle chory psychicznie, zeby stanowic zagrozenie, moze wlasciwie tylko lekarz podjac, a tylko niektore ekipy maja takowego w swoim skladzie. Zeby karetka z samymi ratownikami kogos takiego zabrala, to by musial byc jakis naprawde skrajny przypadek.

u mnie była taka sytuacja,że sąsiad :
-udawał kota pod moimi drzwiami
-wypisywał rożnego rodzaju "hasła wojenne: na ścianach i piwnicy
-dzwonił do nas dzwonkiem i uciekał
-wychodził na klatke i zdejmował wszystkie żarówki
-uderzał miotłą po calej klatce schodowej
-aż w końcu uderzył mojego męża tak po prostu.
policja przyjechała,spisała i pojechała.dodam,że byłam wtedy w ciąży,a facet był naprawdę niebezpieczny i nic nie zrobili
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mąż nie żądał jego ścigania karnego?

Pozostałe czyny to wykroczenia.

Poza tym jest ustawa o zdrowiu psychicznym - takie zachowania to podstawa wnioskowania o przymusowe umieszczenie przez sąd w szpitalu psychiatrycznym.

Ludzie o tym po prostu nie wiedzą.

czesc my mamy to samo i zero reakcji prokuratura nam zostaje

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...