Ul. Spacerowa, Wspólna, Pszenna, Rolnicza
choć kazda z tych ulic jest inna, jezdzac nimi codziennie od 8 lat zauważam skandaliczne na nich zachowanie: jazda często z predkoscia ponad 60km/h, zajezdzanie drogi, nie stosowanie się do: skrzyżowanie rownorzedne, obryzgiwanie pieszych,i wiele innych. Szczeczgolnie dotyczy to kierowcow -30. A wspólny mianownik dla nich (tych ulic) to 30 km/ h i konieczność stosowania się do zasad ruchu w terenie zabudowanym. bardzo proszę aby wszyscy użytkownicy stosowali się do zasad ruchu drogowego w terenie zabudowanym i nie powodowali zagrozenia dla uczestnikow ruch drogowego i pieszego. wszyscy, którym droga jest obawa o bezpieczeństwo pieszych i zmotoryz. proszę o rady co można z tym zrobić. a ja te wnioski przekaze odpowiednim władzom.
ps. od poniedziałku pojawić się maja patrole policji przynajmniej raz na tydzień na tym obszarze, dodatkowo z fotoradarem oraz sprawdzaniem stanu trzezwosci. mam wrazenie, ze w okolicach pt-sobota duza czesc jezdzacych jest nietrzezwa. pamiętajmy; w sytuacji podejrzenia o jazde w stanie nietrzezwosci jesteśmy zobowiązani do zatrzymania takiej osoby i przekazania policji
ps. od poniedziałku pojawić się maja patrole policji przynajmniej raz na tydzień na tym obszarze, dodatkowo z fotoradarem oraz sprawdzaniem stanu trzezwosci. mam wrazenie, ze w okolicach pt-sobota duza czesc jezdzacych jest nietrzezwa. pamiętajmy; w sytuacji podejrzenia o jazde w stanie nietrzezwosci jesteśmy zobowiązani do zatrzymania takiej osoby i przekazania policji