Ulica Halna

Witam, czy może ktoś z obecnych na forum wie jaki status ma ul halna, tzn. Czy jest to już droga gminna i ewentualnie do kogo można by się zgłosić ze sprawą poprawienia stanu jej nawierzchni począwszy od ul. Rolniczej, a może ( i to już informacja dla wszystkich mieszkńców tej ulicy ) byśmy wszyscy coś zrobili w tej kwestji aby poprawić stan jej nawierzchni czyli to zgłosić do odpowiedniej instytucji albo radnego lub pani sołtys co by się tym zajęła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ulica Halna

najlepiej złożyć się na zakup płyt i zwrócić się do Gminy z pismem o położenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

może i najlepiej ale dlaczego mam jeszcze za to płacić, gdyby to była moja prywatna droga to może i owszem ale przecież nie jest to moja droga i wielu mieszkających tam ludzi z niej korzysta a nie mam zamiaru po raz kolejny remontować zawieszenia w samochodzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

większość mieszkańców krótkich uliczek właśnie się składała nie czekając na Gminę,jeżeli się nie chce grzęznąć w błocie .Był to owszem wydatek ale szybko się zapomina jak się ma już wygodę -uwierzcie mi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i brawo za inicjatywę mieszkańców
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Status jest taki, że za skrzyżowaniem z Wichrową zaczyna się Mordor i władza żadnego śmiertelnika dalej nie sięga.
Z jakiś względów pługi, piaskarki, czy też akcja wyrównywania dróg kończy się na tym skrzyżowaniu.
Myślę, że rozsądnie byłoby wygrodzić teren tych kilku działek, proklamować niepodległość republiki Halnej, obłożyć specjalną opłatą tranzytową samoloty latające nad naszymi domami i wieść spokojne życie wolne problemów za miedzą.

pozdrawiam
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

mordor zaczal sie ze dwa lata temu wraz z budowa szeregow w ktorych zamieszkaly orki z gdanskich blokowisk :P z roszczeniowka sie nalezy droga bo sie panisko sprowadzilo nie zastanawiajac sie czmeu tak tanio :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

Droga jest wytyczona z dwoch roznych dzialek.6m po lewej stronie drogi jest gminna, a 6 z prawej nalezy do mieszkancow. Ot taka niespodzianka:p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dla twojej wiadomości szeregi przy Halnej zaczęli stawiać ok 1,5 roku temu, i nie chodzi tu o jakieś roszczenia z tego tytułu że tu mieszkamy ale o samą przyzwoitość aby stan ul. Halnej choćby trochę poprawić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a zniesmaczony cena nieruchomosci jakies 1,5 roku tmeu nie byles?
w takiej samej sytuacji jak mieszkancy waszych szeregow na halnej sa ludzie z 2/3 wioski, jak sie clzowiek na wioche sprowadza to sie trzeba liczyc z utrudnieniami i zadbac o odpowiedni stan prawny nieruchomosci takiej jak droga, dodatkowo dla zadan sa priorytety i dobrostan zawieszen samochodow mieszkancow halnej wzgledem np drogi dzieci do szkoly lezy na szarym koncu. trzeba bylo zostac w miescie bo tu na droge poczekacie sobie z jakies dziesiec pietnascie lat :D naiwnosc tak to mozna nazwac :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

ale dlaczego od razu z taką wyczuwalną agresją to piszesz, a tak dla twojej informacji wcale nie mieszkam w szeregu

to nie ma znaczenia, naiwnoscia jest twierdzic ze sie sprowadzicie i od razu "sie nalezy" beda wam robic droge i wielkie pretensje, budzet gminy nie jest z gumy i serio sa wazniejsze zadania niz halna, ktora z tego co piszecie jest w polowie w ogole prywatna :D niby jakim prawem gmina ma finansowac z moich miedzy innymi podatkow wasza w polowie prywatna droge ja sie pytam? o swoje samemu trzeba zadbac a nie kupujecie za tanioche metr i potem sie okazuje ze trzeba brodzic w blocie - na wlasne zyczenie i nic tego latami nie zmieni jesli sobei sami jombow nie kupicie, zejdzcie na ziemie, trzeba bylo nie wyprowadzac sie z miasta, tu warunki sa jakie sa i jak drogi nie bylo to dlugo nie bedzie trzeba przywyknac :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale ty jesteś naprawdę nieprzyjemny, złość aż kipi w tobie, ja się tylko zapytałem - przeczytaj uważnie pierwszy post a potem się wypowiadaj - ja nie mam żadnych roszczeń co do tego aby koniecznie zrobili tą drogę, bądź bardziej otwarty na to co piszą ludzie - ale po co przecież w necie jestem anonimowy więc mogę sobie pochejtować- takie jest chyba twoje podejście tak więc odpuść już sobie i nie odpisuj więcej skoro masz pisać takie farmazony

nikt nie pisał że się należy

a może po prostu zazdrościsz tym którzy mieszkają przy ul Halnej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

"może i najlepiej ale dlaczego mam jeszcze za to płacić, gdyby to była moja prywatna droga to może i owszem ale przecież nie jest to moja droga i wielu mieszkających tam ludzi z niej korzysta a nie mam zamiaru po raz kolejny remontować zawieszenia w samochodzie"

to twoje slowa?
droga jednak jest w czesci prywatna?
czemu gmina ma wam robic droge skoro jest ona prywatna?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja trochę odbiegną od tematu drogi ale być może ta bardzo istotna kwestia będzie i mnie w najbliższym czasie dręczyć.....
czy mogę z kimś z ulicy Halnej na prive porozmawiać? interesuje mnie kwestia stanu technicznego domów ze względu na podjęcie decyzji zakupu szeregówki przy ul.Halnej

a o które domy na halnej ci chodzi?

Drogi zainteresowany,
Zapewne czytales juz w drugim temacie. Domy takie same jak wszedzie. Zalezy ktora ekipa stawiala dany szereg i czy majster mial imieniny. Gdziekolwiek kupujesz od developera musisz przyjsc z kims kto sie zna na rzeczy. No i nim zaplacisz, to niech wszystkie partactwa poprawia, bo pozniej sie nie doprosisz

duzo lepszej jakosci niz chmary- mimo to przed odbiorem warto wysłac inspektora budowlanego aby dokonał ogledzin i przygotowal listę poprawek

Halna jest gminna na pewno bedą robić trzeba tylko poczekać aż zakończą bodowę szeregowcow i doprowadzą kanalizacje.
Gmina od zakończenia inwestycji ma dwa lata na doprowadzenie kanalizacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to że jest gminną drogą to już wiadomo, tylko szkoda że od ponad roku jak jest drogą gminną nic nie robili żeby poprawić jej stan

No tak można się czepiac, bo Halna jest jedyna droga gminna w całej gminie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no i znowu złośliwości bo nie chodzi o Kubusia Puchatka czy Pszenną lub Księżycową

zniesmaczony a Ty zrobiles cos dla Halnej czy ciagle zalisz sie na forum?

a mieszkasz przy niej że się tak dopytujesz??

Znajdźcie sobie prezentowaną tu mapę Banina z uwzględnieniem własności gruntów i przestańcie wypisywać głupoty na temat właściciela Halnej. Tylko niewielki jej odcinek (jakieś pierwsze 100 m do pierwszego skrzyżowania) i to w połowie (jadąc od Rolniczej 4 m po prawej stronie) jest własnością gminy. Reszta to grunt prywatny ze służebnością.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

do ZED: zajrzyj sobie tutaj kartuski.webewid.pl , i w oknie po lewej stronie zaznacz opcje INNE i zaznacz opcje STRUKTURA WŁADANIA, na kolor żółty zaznaczone są działki i tereny prywatne a na kolor niebieski są zaznaczone tereny należące do gminy, więcej chyba tłumaczyć nie trzeba, i dla twojej wiadomości rozmawiałem z zastępcą burmistrza i on również potwierdził że ul. Halna wraz z jej przynależnymi po lewej stronie jadąc od Rolniczej w kierunku ul. Lotniczej należą już do gminy

Bardziej ufam księgom wieczystym, niż wypowiedziom żukowskiego urzędnika. W co ty wierzysz to twoja sprawa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a zaglądałeś na stronę starostwa powiatowego ??

zresztą jak nie mieszkasz przy Halnej to sobie odpuść, każdy walczy o swoje i twoje komentarze w tej kwestii są zbędne

To moze

po co te głupie spory .... jesli sa chętni z ul. Halnej ( a my jesteśmy) po prostu pomóżmy sobie sami :) tak aby moc i jesienią wyjść na spacer:) i normalnie funkcjonować ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestem po dwóch rozmowach z zastępcą burmistrza w sprawie naszej Halnej, czekam jeszcze na kontakt od gościa który zajmuje się drogami, ma się ze mną skontaktować dzisiaj więc jak tylko coś więcej będę wiedział to napiszę ale pomimo tego dzwońmy do gminy w tej sprawie

witam udalo sie cos dowiedzieć?

pokazało się małe światełko w tunelu, po kilku rozmowach z zastępcą burmistrza i człowiekiem od dróg który osobiście był na Halnej i rozmawiał ze mną powiedział(zadeklarował) że przed świętami nie dadzą rady ale do końca roku postarają się poprawić stan drogi na ile pozwoli pogoda, czy się z tego wywiążą, zobaczymy czas pokaże, bądźmy dobrej myśli

również byliśmy w gminie i obiecano nam do końca grudnia poprawić stan naszej Halnej:) też pytaliśmy o płyty i możemy zrzucić się (mam nadzieje , że znajda się chętni) a oni nam je położą ...

Właśnie przyjechała ciężarówka z tłuczniem na Halną :)

A gdzie dokladnie?

Co to się dzieje ostatnio to już przechodzi wszelkie granice. Codziennie ciężki sprzęt rozjeżdża Halną, nie wspominając już o tonach ziemi pod nową inwestycję. Wyjść się nie da. Czy macie jakieś informację, co tu się dzieje? Napisałam dziś do UG. Może niech każdy napiszę to się w końcu zainteresują naszą drogą. Pozdrawiam

Na to moze odpowiedziec tobie albo wlasciciel ziemi na którą woza ziemie albo deweloper ktory tam buduje. Generalnie znasz przynajmniej jedna z tych osób.

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???