Umbrella Security - ktoś coś powie ?

Cóż to za wspaniała firma - w ogłoszeniu oferują pracę i darmowe szkolenia . Praca na wysokiej klasy obiektach handlowych .
Czy warto tam pracować ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: Umbrella Security - ktoś coś powie ?

Tak EMPIK-i mają już od 2-óch tygodni. Rozmawiałem z jednym z managerów, którzy namawiali mnie na tą pracę (jako dodatkową). podobno wciąż nowych szukają. Jak ktoś był na rozmowie w sprawie tego projektu, to niech zda relację (nie musi być obszerna, ważne by zawierała konkrety) tutaj. Bardzo o to proszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Solid przegrał przetarg na Empiki właśnie z Umbrella... i bodajże od 2-3 tygodni Empiki przejęła Umbrella .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Epiki obstawia Solid i to od dawna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przejeli Empiki w calej polsce a niedlugo juz straca Sephore. Gdyz sephora juz ma powoli dojsc tej umbrelli. Ostatnio zrezygnowalo kilku menadzerow.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podbijam temat a propos Umbrelli, ale jakby z innej beczki. ostatnio często (od zeszłego czw. do soboty ogłoszenie pojawiło się chyba 3 razy) na Pracuj.pl szukają sekretarki / asystentki ds. obsługi klienta do gdańskiego oddziału (Wrzeszcz, koło budującej się Galerii Metropolia); ewentualnie osobę młodą (pewnie studenta) do obsługi biura. Skąd tak częste ich ogłoszenia i czy oferują pełen etat ? Jest aż tak źle ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

MI kilka razy wyplata sie nie zgadzala, za malo przelewali i wiem iz ten problem dotyczyl kilku rejonowm, teraz jak jest to nie wiem nie pracuje. Nigdy nie podpisywalismy na koniec miesiaca oswiadczen o ilosci przepracowanych godzi to bzdura.

ha, obecnie nie ma "porzucenia pracy" więc odejście z dnia na dzień pracownika dla pracodawcy jest "uciążliwe" dlatego żeby egzekwować normalność zawartą w umowie (wypowiedzenie umowy) muszą być kary dla porzucających pracę i przestrogą dla pozostałych porzucających robotę z godziny na godzinę. Chcesz odejść- napisz podanie i odchodź jak człowiek ! nie psiocz na pracodawców!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Godziny ..wiesz ile masz na liście obecności i z tyle płacą, ponadto wpisujesz w oświadczeniu zleceniobiorcy swoje wypracowane godziny, x stawka i odejmiesz (25 zŁ + 22zł) = kwota do wypłaty. Nie było żadnych"krętactw" 20-go wypłata na koncie. !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tego co wiem, to również liderzy i ogólnopolscy monopoliści w tej branży m.in. Konsalnet, SOLID SECURITY, MEMLING i City Security stosują tą metodę, czyli 2 umowy by płacić swoim pracownikom mniejsze składki ZUS. A jeżeli faktycznie (nie śledzę niestety zbyt dokładnie zmian / nowelizacji ustaw m.in. dot. prawa pracy zamieszczanych na isap.sejm.gov.pl) nastąpią zmiany o których wspomniał ~cieć, to będzie to oznaczać pogorszenie koniunktury w całej branży ochroniarskiej (bo kto dzisiaj zdecyduje się na samozatrudnienie, sam będzie płacił podatki i co miesiąc odliczał sobie składkę ZUS ??). Jeżeli owo samozatrudnienie ma obowiązywać też w innych branżach (w tym w strategicznych sektorach gospodarki narodowej) to czas czym prędzej opuścić tą szczęśliwą krainę zwaną przez niektórych Katolandem, Zieloną Wyspą czy POlandią ;-)) Pytanie tylko na jak długo ? Wybory za ok. 2 miesiące raczej radykalnie obecnej sytuacji nie zmienią...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozumiem, że to twój pierwszy kontakt z agencją ochrony? Nie pomyle się wiele, jeśli stwierdze, ze jest to zabieg powszechnie stosowany. A co lepsze niektóre firmy, potentaci na rynku krajowym, pracowników kwalifikowanych zatrudniają na trzy umowy. Ale wszystko zmieni się od 1 stycznia 2016 roku, kiedy pracodawca będzie musiał zapłacić taka samą składkę zarówno od um. o pracę, jak i um. zlecenia. Także powodzenia na samozatrudnieniau drodzy Państwo :)

Pracowałam na umowe zlecenie tez mialam 2 umowy, dopiero po zakonczeniu pracy zorientowalam sie czemu to służy. Skladke ZUS odprowadzaja od tej jednej nizszej kwoty. W praktyce wyglada to tak,ze z jednej umowy zarobiłam 100 zł( czy nawet 10zl) nie pamietam dokladnie ,ale smiesznie małe pieniązde) a zdrugiej cała resztę( nieozusowana. Zycze każdemy dopracować do emerytury z takimi skladkami ZUS
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zmiana menadżera w Lublinie na seporach

8.50 /h tyle w warszawie dostajemy na sephorze :)

Witam, ja pracuje od sierpnia w Ubmrelli na checkingu, i mnie zabieraja z wyplaty 22 zl ale przy wyplacie mam 2 przelewy jeden z security z wyplata a drugi z holdingu *czy jak to sie tam pisze* ze zwrotem 22,22 zl wzrotu za to co zabieraja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam.Mamy pracować od kwietna 2015 na obiekcie przemysłowym ,czy to prawda ,że ta firma pobiera przy wypłacie 25 zeta na ubezp. i 22 zł. na koszty administracyjne?. Czy płacą regularnie? Odpiszcie. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fakt jest taki albo menadżerowie, albo sama góra kręci z tymi wypłatami......do tej pory nie wiem, ile faktycznie naliczają godzin, w jakiej wysokości i za co są potrącenia od kwoty brutto. Czy pracownik nie powinien otrzymywać kopii rachunku wystawionego przez zleceniodawcę? Jedna wielka lipa ////// menadżerowie ściemniają ile wlezie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak dla mnie możecie pracować i za darmo, skoro taka wam to przyjemność sprawia,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

to można zrobic u nich kurs czy nie ?
Bo wodzę kolejny raz ogłoszenie .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

oburzony, czynny zawodowo jestem od wyjścia z liceum. piwko, fakt wypić lubię, nawet zimne, ale najpierw muszę sobie na nie zarobić. robię kursy, szkole się, cały czas się rozwijam, także uwierz bądź nie, ale te stawki nie są dla mnie rarytasami. i PÓKI takie .. jak TY oburzony, będą zapierdzielać za te śmieszne pieniądze to i branża i Polska też będzie tak wyglądała. nie pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 22

nie branża a " Polska " będzie wyglądała tak jak wygląda do puki takie pierdo... nieroby jak Ty Mateusz będą ciągle narzekały na każdą prace , ze źle , ze za mało płacą , ze nie fajnie , lepiej siedzieć w domu kolego Mateuszu przed tv , pić zimne piwko a mamuśia podstawi kapciuszki a tatuś popielniczkę , w dodatku co miesiąc dadzą " kieszonkowe " na drobne wydatki i żyć nie umierać :]
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Własny biznes do 40 tyś zł (22 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...