Upierdliwi sąsiedzi

Będę pisał krótko i zwięźle.Co byście zrobili jak by ktoś nad Wami w bloku skakał nad głową ,a po prośbach o zaprzestanie i normalnej rozmowie składa zażalenie na policję, że ich nachodze.Malo tego straszy mnie sądem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mocna przezroczysta żyłka 10 cm nad pierwszym stopniem schodów potrafi uczynić cuda ;]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Henryku. Życie w wielkiej płycie nie jest przyjemnością, segmenty temu nie sprzyjają, bo każdy swoją przestrzeń rozumie inaczej a egoizm brak empatii to choroba dzisiejszego społeczeństwa, która mądrość zgromadziła nie w głowach, ale na czubkach nosów. Trzeba szukać alternatywy. Życzę panu aby Zarząd był u pana buldożerem jak u mnie. U mnie nie ma podskakiwania!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przemyślałbym przeprowadzkę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdy kupiłam mieszkanie w bloku to cieszyłam się jak dziecko i myślałam, że będzie tak ;)
http://youtu.be/1dpVmOPQt6I
Po 7 latach, wpadam tam z konieczności, mam za sobą mediację Policji bo g*wnarzeria chciała rządzić. Dobrze, że wyprowadziłam się do domu bo zanosiło się na sprawę sądową z gościem pod nami i precedens w Strasburgu :)
Sąsiedzi lubili kłamstewka, szujanie i knucie. Kłamali bez mrugnięcia oka w temacie intryg, które szyli grubymi nićmi.
Zarząd wyczynia cyrki i kompromituje siebie i wspólnotę na zewnątrz.
Nie tęsknię :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żeby coś doradzić, to trzeba dokladnie znać miejsce i wszystkie okoliczności przyrody. Więc konkretnej porady nie zaoferuję.
Przede wszystkim potrzeba uporu i konsekwencji. Trzeba też rozpoznać, kim właściwie są tacy sąsiedzi i jakie słabe punkty mają i do tego, warto też zorientować się jak to odbierają inni sąsiedzi i dopiero do tego wszystkiego dopasować strategię działania. Mnie się udało, a co najzabawniejsze, to moi, teraz już byli, główni adwersarze kłaniają mi się w pas. Wystarczyło dać dobitny sygnał raz czy dwa by także zachęcić innych do nabrania odwagi i zajęcia zdecydowanego stanowiska.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...