Upominek dla gosci.

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy ktos z Was posiada moze zdjecia pomyslow na upominki dla gosci weselnych ? myslalam np o jakims malym ladnym tiulowym zawiniatku z czyms slodkim w srodku... Czy ktos z was robil takie male slodkie niespodzianki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Upominek dla gosci.

Ja robię. Goście dostaną mały zestawik ręcznie robionych czekoladek Wedla opakowanych w pudełeczko i tulowy woreczek. Do tego dołączamy podziękowania za przybycie.

a masz jakis projekt skad czerpiecie pomysl? sami go wymysliliscie czy moze cos was zainsirowalo?

W Wedlu sami zaproponowali "jedyne słuszne" rozwiązanie, a że wygląda bardzo fajnie (przynajmniej próbka, bo efekt końcowy zobaczę dzisiaj), to nie było sensu walczyć o coś innego.

a gdzie cos takiego mozna zobaczyc? gdzies w Trojmiescie?

image

Jak będę miała czas, to prześlę Ci zdjęcie w przyszłym tygodniu, ok?

BARDZO DZIEKUJE ;) napewno bardzo sie przyda

tulla a w którym Wedlu byłaś?

W Warszawie, z resztą zupełnie przypadkowo wpadła na ten pomysł moja Mama - czekała na nas w pijalni czekolady, miała trochę czasu i ... wymyśliła podarunki dla gości. Z tego co wiem, w Trójmieście nie ma żadnego ich sklepu firmowego.

czy można zobaczyc jak wygląda ten upominek?? jestem zainteresowana . i jaka jest cena?? dzięki

a my gosciom chcemy dac aniolki ceramiczne, albo moze zdecydujemy sie zrobic sami z may solnej. Mysle, ze ladnie zapakowane moga stanowic mila pamiątkę :)

mój suwaczek

image

Zoja 78, powiedz proszę jaki jest koszt jednego takiego prezenciku dla gości w Wedlu (jeden na osobę czy parę?), i jak długi jest termin realizacji zamówienia. A jak bedziesz już je miała to koniecznie prześlij zdjęcie.

Pozdrawiam

www.gimbla.pl - dzial panien mlodych, mnostwo fajnych pomyslow, polecam!

a gdzie sie kupuje takie fajne woreczki tiulowe? znalazlam juz takie migdaly w lukrze, na stoisku tureckim w gdynskim geancie. Brakuje tylko woreczkow :-(

Woreczki te są w ofercie sklepu internetowego z Warszawy. Nie wiem czy można gdzieś dostać podobne w 3-mieście, może ktoś jednak widział w którymś ze sklepów z akcesoriami ślubnymi.
A oto adres:
http://www.akcesoriaslubne.pl/index.htm

woreczki mozna zrobic samemu, tzn w zaleznosci od umiejetnosci, mozna uszyc, albo kupic taki tiul lub podobny material ktory sie nie siepie, tzn nie troczy, wyciac kwadraty, do srodka wlozyc czekoladki i obwiazac ladna wstazeczka.

dokładnie;p

Ja uszyje takie woreczki sama w kazdym będzie ryż a tylko w jednym pierscionek srebrny z bursztynem - robota mojego M. To ma być raczej zabawa i nagdroda jest tylko dla jednej osoby :))

image

Gaja, czy możesz napisać gdzie dokładnie jest to stoisko tureckie, gdzie można kupić migdały w lukrze? bo szukaliśmy w gdyńskim geancie, ale nie mogliśmy znaleźć. Dzięki.

Madi, stoisko bylo jeszcze do nie dawna (nie wiem jak teraz) w gdynskim geancie tuz obok lodow grycana i punktu obslugi klienta geana. Byc moze juz sie zwineli, a to bylaby szkoda, bo ja tez jeszcze nie kupilam tych lukrowanych migdalow a nigdzie indziej nie ma. Musze sprawdzic w najblizszym czasie :-(

Na to wygląda, że już się zwinęli, bo teraz tam jest stoisko z portfelami i walizkami a szkoda, bo nam też zależało na kupnie tych migdałków.Trudno - poszukamy w innych sklepach.

Witaj, ostatecznie nieco zmodyfikowaliśmy nieco nasz pomysł - Wedel do pudełeczek z 10 czekoladkami zapakownymi w małe pudełeczko z kokardką w kolorze mojej sukni, dołączył tylko swoje firmowe torebki z lakierowanego kartonu. My dodaliśmy karteczki z kompletu od zaproszenia z tekstem "Dziękujemy serdecznie" i naszymi podpisami.

Torebeczki każdy gość otrzymywał od nas przy pożegnaniu, a nie leżały przy nakryciach jak uprzednio planowaliśmy. Stwierdziliśmy, że tak jest lepiej, bo goście mogliby miec problem z ich schowaniem. Panie miały przecież malutkie torebki wieczorowe, a panowie - tylko kieszenie :)))

Takie podarunki wraz z kartką z podziękowaniemi są też dobrym pomysłem na odwdzięczenie się osobom, które "korespondencyjnie" przesłały życzenia - n.p. przesyłając kwiaty w czasie wesela.

jaki bedzie orientacyjny koszt na osobe Waszych upominkow?