Urodziny przedszkolaka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
co dajecie dzieciom do przedszkola na urodziny? w zeszlym roku dalam pauline 3 takie ogromne opakowania haribo,a teraz myslalam o jakich babezkach/muffinkach ale to jest ok 3 zl x 25 dzieciwiec troche sporo ;/ to juz chyba taniej wyjdzie kupic 2 tort... hmm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Urodziny przedszkolaka

Ja zawsze zamawiam duży tort + sok dla dzieci + kawa dla Pań.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

albo upiec te muffinki :]

ostatnio Yetcath dała świetny przepis na muffinki bananowo-czekoladowe :]

robiłam babeczki i jako ciasto w keksówce :] pyyycha :]

http://forum.trojmiasto.pl/Kto-upiecze-mufinki-t411130,1,16.html

"nie opłaca się kupować gotowych...
Są baaaardzo proste do zrobienia, i zawsze wychodzą! Nawet jak się zapomni o nich i zostawi 15 minut za długo w piekarniku :D

Przygotuj dwie miski, jedna na suche produkty, druga na mokre:

SUCHE:
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka sody oczyszcz.
0,5 łyżeczki proszku do piecz.
0,5 łyżeczki soli
1/3 szklanki kakao
1 pokruszona/pokrojona na małe kawałeczki tabliczka czekolady (można wymieszać - gorzka, mleczna, biała)

MOKRE:
4 zmiksowane, rozciapciane banany (najlepiej kupić takie bardziej dojrzałe)
1 duże jajko
1/3 szklanki oleju

Wymieszkać suche składniki, wymieszać mokre składniki. Mokre wlać do suchych i mieszać łyżką (nie mixować!) do połączenia się składników. Nawet jak będą małe grudki, to nic nie szkodzi.

Piec ok. 25 minut (do suchego patyczka) w temp ok. 190 stopni.

Naprawdę są rewelacyjne :-) Ja je bardzo często robię- np. jak dowiaduję się, że goście mają przyjść za pół godzinki ;)"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

upieczenie odpada, nigdy w zyciu nic nie upieklam i nie zamierzam tego stanu zmieniac :P

az tym tortem to tez troche rboty ;p trzeba pojsc pokroic dopilnowac... nie wiem w sumie ;/

paulina po swoich wypadkach miesiac nie byla i teraz caly listopad tez w domu bedzie ;/ wiec chcialam ja tylko na godzinke puscic dod zieci..eh
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

ja 4 lata temu zarzekałam się, że nigdy nie będę piekła ;P hehehe :] dopóki Teściowa nie zmusiła mnie(prawie awantura była) do zrobienia mega łatwego ciasta kefirowego ;) jak zobaczyła, że jednak potrafię i wcale to nie takie trudne - to się przełamałam :]

Nie wiem ile Dziewczyny piekące na zamówienie policzyłyby za takie muffinki? pewnie taniej niż w cukierni ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja robiłam muffinki, z tego przepsisu co podała Agusia. Wyszły pyszne.
Z tego przepsiu wychodzi około 13 muffinek, wiec zrobiłam x2. Udekorowałam kolorowymi lentilkami i posypką. Dziecom się bardzo podobało i nie wyszło drogo, także polecam.

z tego co wiem dzieciaki bardziej sie zajadaja lizakami, jakimis wafelkami, zelkami itp
u nas tort odpadal bo panie sugerowaly by bylo cos malo kruszacego sie ;)

a nie lepiej kupic cukierków ja zawsze tak robiłam w przedszkolu a teraz w szkole ...kupuje 3 rodzaje i dla kazdego po 3 cukierki :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas nie wolno - boja sie ze dzieci moga sie zakrztusic ;)

hehe jedziemy na rekonesans sklepowy w sumie powiedzialam jej co wymysli to mozemy kupic ;) zobaczymy co sama paulina wymysli :)

Agusia nie nic do tego nie zmusi :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi muffinki Yekatah wyszly ale jak pieklam ndo przedszkola to nie wyszły 3 razy !!!!!!!!!!!!!!!!

objechałam biedry

muffinki z biedry - czasem mają
najwiecej na hynka

cenowo nie wiecej niz 30 zł

PYCHA, ŁADNE

oo Dejwi dzieki, jeszcze chyba w lidlu sa ale niewiem po ile :) i moze po jednorazowym telerzyku z kh i bedzie ok. no zobaczymy co to moje dziecko jendak wymysli :D

jak cukierki to nie takie szklaki ale czekoladowe, moze jakieś pianki czy żelki, może wafelki smietankowe/czekoladowe , grześki w czekoladzie lub bez , lizaki serduszka ...

ja kupiłam takie małe wafelki w czekoladzie (osobno pakowane po 8 sztuk) f-my Nesquik, lizaki z Lidla owocowe pakowane po 14 szt smakują tak samo jak nimm2
i zrobiłam muffinki ozdobiłam takimi małymi opłatkami z Barbie, Spidermanem.

ja też piekłam swoim muffinki, ale radocha była. Jak się wprawiłam to co tydzień praktycznie były :)

U mnie wypadły w sobotę, także poza uroczystością domową nie dawałam nic do przedszkola.

Tfu

najwiecej mają na HAllera w tej biedrze

tylko tam mieli na koszach

Ja Olkowi kupiłam w Lidlu w dużych paczkach takie malutkie batoniki - a'la marsy (wiem, ze są też snickersy i milky way). Nie było ryzyka zadławienia, a są większe od cukierka. W paczce jest chyba 20 batoników.
U nas np. nie można lizaków ani landrynkowatych cukierków.

No właśnie mój synek ma też urodzinki w listopadzie (kończy 3 latka) i zastanawiam się nad dobrym rozwiązaniem. Rozważam między tortem/sokiem i kawą dla pań a słodyczami (żelki, ew. muffinki własnej roboty, lizaki i soczki dla dzieci). Jutro podpytam panią co zazwyczaj przynoszą dzieci na urodzinki. W sumie z tortem jest o tyle fajnie, że dziecko dmucha świeczkę i zawsze się z tego powodu cieszy (przynajmniej mój ):)

ja na razie zpostaje przy 2 torcie, w tym roku probuje justynke za taki tort na 16 porcji z hello kitty to cena ok 100zl wyjdzie. i tak niezle bo w dekerze ok 140...

3-latce dałam 2 paczki żelek od nimm-2 w papierkach, różne smaki. u nas nie ma mowy o ciastach/ tortach. Na pierwszym zebraniu siostra prosiła, żeby ograniczyć się do drobiazgów typu cukierki, bo tort to jak posiłek i potem dzieci obiadu nie jedzą, jest bałagan, zamieszanie i licytacja rodziców, kto ma większy/lepszy/droższy tort.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jesli pozwolicie:) pracuje jako nauczyciel przedszkola wiec moze podpowiem:)

dzieci najchetniej zajadaja sie cukierkami czekoladowymi, ewentualnie male batoniki typu milky way:), zelki zawsze i wszedzie:) jakies male wafelki tez dobrym pomyslem sa:)

u nas w p-lu tort odpada ze wzgledu na sanepid i tak jest chyba w wiekszosci p-li... bo trzeba brac probki, tlumaczyc sie ze tego typu jedzenie zostalo wniesione do p-la... jakies zachorowanie moga byc bo to kremy itp... za duzo zachodu, odpada;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupilam 25 jajek niespodzianek w selgrosie kupilam je po 1.99 za sztuke ale musialam kupic cale opakowanie 36 jaj i tak sie oplacalo plus tort z cukierni dzieciaki zachwycone byly

p.s ostatnio jajka po 2.19 byly w lewiatanie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas to tylko cukierki, te torty to przesada chyba:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak moja chodziła do przedszkola to było tak, jak pisze alycja. Panie na początku powiedziały, żeby tortów nie przynosić właśnie ze względu na sanepid.
Ju kupowałam i w szkole nadal kupuję, czekoladowe cukierki, ewentualnie do tego lizaki

mam dwoje przedszkolaków i mieli urodziny we wrześniu, dałam im do poczęstowania cukierki czekoladowe i mamby. Jak w zeszłym roku syn miał urodziny w sobotę i nie przygotowałam mu nic do przedszkola, to po pewnym czasie jednak pytał się mnie "kiedy będę urodzinowym kolegą?" i szkoda mi go było. Torty to chyba taki trudny temat, wolałabym żeby moje dzieciaki nie jadły kremów na maśle, smietanowych, co najwyżej jakieś lekkie.

Żelki, Mamba, wafelki waniliowe/śmietankowe- to urodzinowe hity.Moja grupa (pracuję w państwowym przedszkolu) nie lubi cukierków czekoladowych:) Krówek też nie. Aha- no i same wafelki też niekoniecznie.Zawsze w duecie z cukierkiem:) Lizaki- ok, ale rozdaję dzieciom, gdy idą do domu.Patyczki to potencjalne niebezpieczeństwo. Torty nie cieszyły się nigdy specjalnym powodzeniem, a przede wszystkim nie mogą to być ciasta/ ciasteczka pieczone w domu, ze względu na przepisy Sanepidu.

ja moje dzieciaki maja urodziny to do przedszkola zazwyczaj daje im cukierki - galaretki (w papierkach), wafle i paluszki - juniorki.

nie ma co wymyślać i kombinowac z tortami i ciastami, dzieci bardziej uciesza się ze słodyczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja w zeszłym roku robiłam sama babeczki - renifery, jako że moja ma urodziny w styczniu, to w klimacie zimowym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również w tym roku zamierzam kupić dla synka urodzinową mambę, żelki, jakieś ciacha i po małym batoniku a na wychodnę do domu każdemu po lizaku.

Hej
A ja raz kupiłam ptasie mleczko

w lidlu sa fajne wielkie paki zelkow ktore w srodku maja kilkanascie malych paczuszek zelkow - sa bardzo podzielne :) i w sam raz na taka okazje

Ja kupowalam Petitki Lubisie

Michałki+guma mamba. Córka jest w grupie 3-latków.

Różnie bywa z uczuleniem na orzechy.Trudno maluchowi wytłumaczyć, że nie może, bo... Mamba, żelki uber alles!:)

ja po rozmowie z paniami upiekłam ciasto,
jako że w grupie Em są dzieci bez mleczne miałam utrudnione zadanie, upiekłam w okrągłej formie ciasto marchewkowe z czekoladową polewą i migdałami, poszło całe, wszystkim bardzo smakowało, koszt minimalny, ciasto jest banalnie proste a Em miała też świeczki do dmuchania ;)

Moja Mała je tylko zdrowe rzeczy i takie będą na jej urodziny. Ciastka owsiane i inne smaczne bez chemii, jakaś tarta ze świerzymi owocami , bakalie, trochę owoców i soki tłoczone, żadnych kartonów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

asia a gdzie kupujesz te soki tłoczone?

ja poszlam oczywiscie na latwizne kupilam ba toniki mini mars snikers i twist :) akurat byly takie fajne w kartonikach swiatecznie w biedronie.

Risika a ile sztuk jest w opakowaniu marsów?

takie są dobre

http://www.rembowscy.pl/naszesoki.html

albo firmy Rabenhorst są w Organic farma w galerii bałtyckiej albo w BOMI były zawsze, nie wiem jak teraz w nowym Bomim, w Piotr i Paweł też jest spory wybór tłoczonych

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...