Usługi Stomatologiczne NFZ

Witam, od wielu lat mam zamiar iść w końcu do dentysty wyrwać sobie 6 zęba po lewej stronie u góry oraz załatać dziurę w 7 zębie po lewej stronie, zdjąć kamień. Czy ktoś może mógłby napisać bądź dać linka do usług NFZ u dentysty? Zachowałem sobie 150 pln, jeśli przyjdzie mi dopłacić jakiś grosz w podczas leczenia. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Usługi Stomatologiczne NFZ

leczenie stomatologiczne na nfz u dorosłych obejmuje tylko zęby 1-3. wyrwać też można bezpłatnie ale za znieczulenie dopłacisz. tak więc 150 zł na pewno nie wystarczy.

polecam gabinety na Hallera -Darmedica, miła i dokładna obsługa :)

Usunięcie zęba masz na NFZ,założenie wypełnienia z amalgamatu-"srebrne" w zębie trzonowym masz na NFZ,kamień raz na 12 miesięcy masz na NFZ.Za znieczulenie raczej nie płacisz,a jakby nawet to powinien być to koszt ok.20zł

Dziękuję ślicznie czy tam pięknie, mam jeszcze pytanie, ile się mniej więcej czeka na dentystę NFZ? Jutro po pracy się będę rejestrować, a nie wiem jakiego czasu się spodziewać, jeśli tydzień to znowu będę mieć więcej pieniędzy na wydanie na dodatkowe usługi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zależy pewnie od gabinetu,każdy ma inne terminy...powodzenia.

Jak chcesz to możemy się wybbrac na ...dodatkowe usługi

nie stosuje się juz wypełnień srebrnych w jakich czasach Ty żyjesz?od 4 do 8 wszytskie zęby leczę na NFZ ślicznymi plombami od 1 do 3 dopłacam za jeszcze lepszą plombę ale nie muszę oczywiście

Dzień dobry szanownemu państu,trochę zaglądnołem na wasze forum i postanowiłem wyleczyć swoje pozostałości po zebach-trzy z przodu i trzy z tyłu.Pżyjechałem ze wschodniej polski ze wsi Orla/podlaskie/ i uprawiałem gospodarstwo,jak ząb bolał to wyrywał mi je syn kowala Aleksiejuk i z dłutowaniem nie było problemu/dobr śrubokręt/ i i młotek firmy Yamoto.Mam takie pytanie do państa,zatrudniłem się w szkole w gdańsku na ulicy pólnicy,tam grabie ,,p rz ep ycha m kanały,a le nie mam s tomatologa,w pobliżu mała czarna dobrze leczyła ,wołali na nią Hanna,ciagle tam pókam stukam i nic ,bez eha,to gdzie mqam teraz leczyć zęby.Przepraszam za błedy ....

Halina, a nie Hanna -stary kacapie,przyjmuje na ul.Kraśnięta w Gdańsku, a jak tanio chcesz mieć odbudowę zęba-na bazie włókna szklanego i najtaniej w trójmieście-to zekrnij na stronę spółdzielni stomatologicznej w Gdyni....

w przychodni Zródło Mari w Gdyni za nic sie nie płaci, są miłe panie dentystki i mozna wyleczyc wszystkie zeby a nie tylko 3... za znieczulenie do wyrwania tez nie płaciłam, dopłaca sie tylko do plomby światłoutwardzalnej , a do przednich zebów zakładaja białe plomby bez dopłaty, czeka sie ok 2-3 tyg.polecam

..czy warto leczyć zęby w Spółdzielni,/ja leczyłem się u najlepszego lekarza/ i w Przychodni i na Obrońców Wybrzeża/ też u takowego się leczyłem/-powiem ,że nie.W Spółdzielni,sugerowałem dr.H.K, że plomba nadłamana jest w zębie nr.6 i 7 ,POWIEDZIAŁA,ŻE NIC NIE WIDZI,może to jest spowodowane wiekiem około 60 lat i słabym wzrokiem,podobnie jak Obrońców Wybrzeża/starsza pani....
Wymusiłem wizyty w Spółdzielni / sam się zarejestrowałem/ i pokazałem paluchem ruszające się plomby i przyznała potem mi rację.Całe szczęście,że znalazłem prywatnego stomatologa,jest i mikroskop i protetyka i ludzkie podejście do pacjenta.Sympatyczna pani dr. pokazała mi jak nitką czyścić zęby. W lusterku dodatkowo pokazała mi czarny widoczny ubytek w zębie nr.2 na górze i parę dodatkowych ubytków do plombowania,tak na marginesie to nawet laicy wcześniej zwracali mi na to uwagę,że na zębie mam coś czarnego /, dodatkowo mam jeszcze mam kamień do usunięcia.Muszę zaznaczyć,że jak ktoś chce tanio wyleczyć zęby,to nie znaczy ,że nie ma ich wcale/może te konow..,tak rozumują/, nawet osławiony gabinet dr.Dziunko /NFZ/-doskonałe opinie/coś wcześnie wspominałem na temat opinii/-tego nie zauważył/kamień,ubytki,przegląd/,fakt zauważył mi przy pomocy kamery ubytek w zębie górnym trzecim/i całe szczęście/,to paluchem pani dr.na Obrońców Wybrzeża pokazałem...po przeglądzie.Nie mają do tego mikroskopu,wysyłają do kogoś,/chyba nie do Spółdzielni/,ale mają endometr/pomiar długości kanałów/,w Spółdzielni tej nowinki nie było,robią tam, na ,,czuja,, i co za tym idzie ,,dodatkowe zdjęcie,,I na koniec jeszcze mała dygresja,w wyżej wymienionych placówkach, pracują ludzie w podeszłym wieku,więc czas na kamerę...wystarczy spojrzeć na KRS Spółdzielni/osoby 70 letnie....

Czy można prosić o nr ulicy? Dokładniejszy adres bądź nr telefonu? Czy rejestrowała się tam pani na NFZ czy prywatnie? Aktualnie jestem zarejestrowany prywatnie na Obrońców Wybrzeża oraz tam na NFZ, gdzie wizytę prywatnie mam jutro, a na NFZ dopiero 30 czerwca. Porażka, pozdrawiam serdecznie.

To było na NFZ, ,plomba w zębie nr.3,cena atrakcyjna - 100 zł. Zrobiona z dużą dokładnością . Jak się wchodziło do przychodni/schludna/, to były- pierwsze drzwi po lewej stronie. Pani dr., podobnie jak jej asystentka -była miła.Atmosfera,, normalna,,- nie patologiczna tak jak w Spółdzielni. Rejestracja działa gorzej niż w Spółdzielni /1 osoba telefon obsługuje/.Przegląd nie wyszedł p.dr....,swoją drogą nie ma się co dziwić, bo zęby mam całe ,,OKLAJSTROWANE- KAMIENIEM ,, i te czarne ubytki , osoba około 50 lat,/podobnie jak ja/-mogła tego nie zauważyć/, widzę to po sobie/, że wzrok już nie ten....Gdyby nie ten przegląd....,a ja jestem wymagającym pacjentem, bo zęby mam ssssssssssssssłabe

I jeszcze jedna uwaga, jak dla mnie plomba zrobiona z dużą starannością- to więcej materiału światło utwardzonego i opracowanie/przy mocy kalki/- do stanu prawidłowego zgryzu, a nie tak jak ostatnio w Sółdzielni dwie ostatnie plomby na odpier... ,bez opracowania/bo p.dr. dała za małą kulkę materiału światło utwardzanego. Tam na Obrońców szczęście dla pacjentów-są tubki ,nie ma wysegregowanych kulek, bo tak jak u mnie kulki były za małe na wypełnienia...

i jeszcze jedna uwaga,to że mówię o ,,kamieniu,,,ubytkach w zębach to zdanie lekarzy ,A NIE MOJE,,Eter- Med w Gdańsku na ul .Górskiego,byłem tam po złamanym zębie spowodowanyn próchnicą i złym leczeniem/zdanie młodej pani dr/,w innym gabinecie /DOŚWIADCZONA STOMATOLOG/potwierdziła,kamień,parę ubytków i leczyła mi złamany ząb.Trochę pokory stomatolodzy z Trójmiasta,całe szczęście ,że w tym gnoju się już nie taplam.DO WIEDZENIA !!!!!

Dla dobra przyszłych pacjentów podam nazwisko lekarza-stomatologa na Obrońców Wybrzeża ,,co ma słaby wzrok,, -to dr.Sorzyńska/chyba nie specjalizacji/.Mam jeszcze dwa zęby zaniżone/20 procent korony/i kwalifikują się na koronki...

Kazimierska-Skrzos to jest poprawne nazwisko

Gdynia czy Gdańsk?

Inne tematy z forum

Mały penis we wzwodzie (7 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

dobry psycholog w Gdańsku wrzeszczu (94 odpowiedzi)

prosze pomóżcie mi .... polećcie mi kogoś kto na prawdę pomoże z problemami