Usuwanie znamion

Czy ktoś się orientuję jak wygląda proces przez jaki przejść, żeby usunąć znamię w dość newralgicznym miejscu( pieprzyk, całkiem spory i wystający, ocierający się o ubranie). Jak byłam dzieckiem to miałam to usuwane, ale nie pamiętam na jakiej zasadzie to był. Zaznaczam, ze nie mam lekarza rodzinnego i leczę się prywatnie.
Czy trzeba iść do dermatologa i on da skierowanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Usuwanie znamion

W Gdyni na Abrahama, za Greenway jest gabinet chirurgiczny, tam wycinalam takie rzeczy kilka razy. Polecam pana chirurga, ktory przyjmuje we wtorki i czwartki. Mozna niedrogo wykonac usuniecie i nie trzeba sie rejestrowac.

O tak, tam na Abrahama (chirurgia plastyczna) chodził też mój mąż, konsultacja i zabieg, szybko i sprawnie, usunął u nich chyba 3 znamiona i był bardzo zadowolony, cena w granicach 150zł.

super, dziękuję za info. A czy trzeba mieć książeczkę zdrowia? Jak byscię mogły napisać jak on się nazywa i ewentualny numer do rejestracji, to byłabym wdzięczna.Nie bardzo wiem co mam wpisać w googlach

http://www.wymagam.pl/Gdynia/Kliniki-chirurgii-plastycznej/Gabinet-chirurgii-kosmetycznej---Wieczorkiewicz-Bogumi%C5%82a-Kulesza-Stefania/7892/
To to??

Podbijam,bo też jestem bardzo zainteresowana.

nie trzeba zadnej ksiazeczki i zaswiadczen, wazne, zebys przyszla w dniu kiedy przyjmuje pan doktor, nie pani - ona liczy sobie duzo wiecej. Rejestrowac sie tez nie trzeba, tam nie ma duzych kolejek. Kto przyjdzie zostaje przyjety. Przed zabiegiem jest konsultacja i decyzja, czy da sie to usunac czy nie. Najlepiej przejedz sie tam i wszystkiego sie dowiesz. Powodzenia

http://www.cylex.pl/firmy/gabinet-chirurgii-kosmetycznej-10491415.html

to chyba to, ale pewna nie jestem, wizytowki juz nie mam, a bylam tam ladnych kilka lat temu, powodzenia :)

dzięki za pomoc! podjadę w tygodniu tam zobaczymy co powie. Słyszałam też ze najlepsze oddział dermatologii jest w Redłowie w szpitalu i że większość lekarzy odsyła tam na zabieg.

a ja tam dzwonilam we wrzesniu i rozmawialam z lekarzem tam pracujacym i powiedziala mi, ze u nich usuwaja tylko zmiany rakowe. Dodatkowo sa kolejki. Pojechalam wiec do Wejherowa - tam jest oddzial dermatologii dziennej i bardzo mili lekarze - od razu nam pomogli, nie ma kolejek. Tylko trzeba miec skierowanie od lekarza ogolnego i jedziesz nastepnego dnia bez umawiania sie :). Bylam tam z synkiem dwa razy. Rowniez polecam :)

Zadzwoniłam do PCK w Redłowie. Zapisałam się na wizytę do dermatologa, on oceni i wtedy ewentualnie zabieg.Wizyty dopiero 7 marca ;)

szybko minie :)
ale ty chyba nie jestes ubezpieczona, dobrze pamietam?

Jestem :) czemu mam nie być?

a w Gdańsku?

Na NFZ w Akademii, prywatnie chirurg w Oliwie, niedaleko SKM

Dostałam dziś skierowanie na usunięcie 2 znamion. Dermatolog powiedział, że mam sobie wybrać gdzie chcę(bez prywaty ) I moje pytanie gdzie w Gdyni, mogę się udać?Sojowa na Dąbrówce by mi najbardziej pasowała.

Inne tematy z forum

Tabletki na powiększanie członka (11 odpowiedzi)

Może ktoś przyjmował tabletki na powiekszenie penisa? Czy widzieliście u siebie róznicę w...

Implanty zębów (65 odpowiedzi)

Zęby to kompleks, który ciągnie się za mną od dzieciństwa, teraz chciałbym wreszcie to zmienić....

Gadżety erotyczne dla kobiet (9 odpowiedzi)

Witam Od pewnego czasu jestem samotna. Brakuje mi seksu. Myślałam żeby kupić sobie jakiś...