Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

yhm, akcja typu: ban blokuje środki dopóki nie dostanie potwierdzenia nadania, musisz wysłać, a bank przeleje Ci środki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Kurcze ja tez piszę z takim gościem z Angli który chce kupić albę komunijną i zebym wysłała ją do Nigeri alba warta120zł a on oferuje prawie600euro abym tylko wysłała podał mi adres do wysyłki
Nazwa: Ade Segun
Adres: No 80 Oyo Road.
Miasto: Ibadan
State: Oyo
Kraj: Nigeria
Kod pocztowy: 23402
Numer telefonu: +234709567800

Dzięki za mailu, Nazywam się William David, jestem w porządku z ostateczną ceną, więc daj mi znać całkowity koszt w tym koszt wysyłki, bo chcę go kupić dla mojej kuzynki mieszkającej w Belgii i dostać się do mnie z powrotem z informacji bankowych, tak że mogę dokonać płatności .. To jest adres wysyłki: Nazwa: kennneth David Adres: Montignystraat 456 Miasto: Antwerpia Kraj: Belgia Post-Code: 2018 . Jako metody płatności mogę tylko dokonać płatności przelewem bankowym mogę się doczekać usłyszeć od ciebie. Dzięki

dalej mail z niby banku:

Szanowny Kliencie, jesteśmy bardzo zadowoleni, informujemy, że mamy zakończenia weryfikacji wysyłki i jesteśmy gotowi, aby zasilić swoje pieniądze na koncie, bez żadnych opóźnień, ale problemem jest to, że teraz, że kwota została przekazana przez kupującego jest ( 350.00Euro), a najmniejsza kwota, która może być transferu dla każdego międzynarodowego Przelew między krajami jest limit (

500 .00Euro ). Dlatego zwróciliśmy się do kupującego teraz o to, aby dodatkowe Transfer (

150 .00Euro ) aby kwota zakończyć ilość ( 500.00Euro ) dla międzynarodowego limitu transferu, a on już dokonać transferu ( 15 0.00Euro ), a teraz jest to kwota complete.So łączna kwota ( 50 0.00Euro ) zostaną przelane na konto bankowe. Jednak zanim łączną kwotę

( 50 0.00Euro) mogą być przelane na konto trzeba będzie wysłać do równowagi ( 130.00Euro ) za pośrednictwem Western Union przelew pieniędzy kupującym korespondenta w Belgii, jak zwracanie sue do ponad zapłaty dokonanej przez nabywcę, a także tak, że możemy włączyć łączną kwotę ( 15 0.00Euro) to your account immediately the balance of (150.00Euro) is send through the Western Union Money Transfer.

Immediately you send the amount of (150.00Euro) you will need to send the Photo of the Western Union Money Transfer Receipt to us,So that we can also be sure that the amount has been send and we will automatically credit the (500.00Euro) into your Bank account without any delay.

Here is the Name and Address for the Money Transfer.

Surname-Okunlola
lastname :Akeem
Address: Helenalei 24A
City-Antwerpen
Zip Code: 2018
Country: Belgium

mam identycznego maila!!

dostałam maila z identycznymi danymi, jednakże z nazwiskiem David Wiliam, reszta danych się zgadza. Też chcieli ode mnie pieniądze za puszczenie transferu mojej zapłaty

ja też mam maila od Davida Wiliama!! to właśnie mój "klient z Belgii"!

Podbijam temat, bo nadal jest na czasie!!!!!!!!!!

ja trafiłam na "klienta" z Belgii, mam długą historię mailową.
Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami, chętnie się podzielę ;)
uważajcie dziewczyny, szkoda nerwów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

ja trafiłam na "klienta" z Belgii, mam długą historię mailową.
Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami, chętnie się podzielę ;)
uważajcie dziewczyny, szkoda nerwów

Witam,
ja również padłam ofiarą tego oszusta. Korespondencja była dużo dłuższa i nie wzbudziła podejrzeń, dostałam też maila z "banku" który potwierdzał przygotowanie należności. Paczkę wysłałam na w/w adres. Po czym dostałam maila, że mam dokonać jakiś tam opłat poprzez Wester Union na adres:
Surname: Mendy
Lastname:Dojo
Address: Helenalei 24A
City-Antwerpen
Zip Code: 2018
Country: Belgium
maile od banku są dobrze podrobione, mają ich logo i do pewnego momentu nie wzbudzają podejrzeń. Dopiero ten o dopłacie. Korzystają z marki banku: Nation Wide.

Szukam osób, które zostały podobnie oszukane, żeby zgłosić popełnienie przestępstwa.

Czyżby William Dawid z Nigerii,Paul Smith z Nigerii i Justyna Strawa z Sokółek,to jedna i ta sama osoba?;-)

Tak Paul Smith - ja od niego też otrzymałam dzisiaj email, że chce kupić ale jacht i już płaci pieniądze :)
Czy ktoś zgłaszał to na policję? Co robić?

Do mnie wczoraj napisał William David chcący kupić używaną klatkę dla ptaków jako prezent na święta i z wysyłką do Los Angeles hehe
Trzeba być niespełna rozumu, żeby dać się złapać na tego typu oferty.

ja zostałam oszukana ale przez panią Justyne Strawa z sokółek kasę wpłaciłam na konto za suknie 3 miesiące temu a sukni nie otrzymałam jeszcze jeśli ona mi nie wyśle paczki do końca miesiąca idę na policję,

uwaga!!!!!!ten cham WILLIAM DAVID chcial mnie oszukac z kupnem pianina!!!zorientowalam sie w pore!!!!uwazajcie na oszustwo z zagranicy,chcacych kupic od Was jakis towar.Potrafia nawet wyslac sfalszowane potwierdzenie dokonania przelewu-tylko to potwierdzenie nie ma ani loga banku,poza tym jest podejrzane...a pieniadze niby utknely w transferze-ludzi esie nabieraja na to i wysylaja towar,majac potwoerdznei wplaty(falszywe),a potem ani towaru ani pieniedzy!!!CO ZA GNOJE!!!!POWINNI W RYJ DOSTAC!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwaga nigeria znowu wraca nijaki paul smith

Dziewczyny- też cos takiego dostałam...wycofuję ogłoszenie z kupsprzedaj

Dzięki za mail, Nazywam się William David jestem w porządku z ostatecznej ceny, więc daj mi znać całkowity koszt łącznie z kosztami wysyłki, ponieważ chcę go kupić dla mojego consin życia w Belgii, którzy chcą zrobić wesele i dostać się do mnie z powrotem swoje dane bankowe lub PayPal e-mail tak, że mogę dokonać płatności ..

To jest adres wysyłki:

Nazwa: kennneth Dawida
Adres: Montignystraat 456
Miasto: Antwerpen
Kraj: Belgia
Post-Code: 2018

Jako metody płatności mogę tylko dokonać płatności przelewem bankowym lub PayPal.

Nie mogę się doczekać, aby usłyszeć od ciebie.
Dzięki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do mnie też się odzywała. Ta sama treść w e-mail. Podrobiona strona banku, że dokonała płatności- płatność oczekująca. Bank uruchomi przelew jeśli przesyłka zostanie wysłana.

Uważajcie bo to ściema. Dobrze, że nie dałam się nabrać

dostałam takiego samego mejla!!!!!!!!!! DZIEKI DZIEWCZYNY JUŻ PRAWIE DAŁAM SIE NABRAĆ

dzieki dziewczyny, już prawie wysłałam moją śliczna sukienkę

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Cześć, ja też dostałam maila do Sandry Brown
Name : Shola Akintunde
Address : no 13 gate bus stop
City : Ibadan
State : Oyo
Zip Code : 23402
Country : Nigeria
Phone Number: 08033661309,
że chce kupić sukienkę dla córki. Wymieniłyśmy się kilkoma wiadomościami i dostałam w końcu maila z jej banku, że pieniądze są wstrzymane do czasu, aż wyślę potwierdzenie nadania sukienki.
Po rozmowie z pracownikiem poczty okazało się, że jest to jakaś zagraniczna szajka, która wyłudza sukienki. NIE WYSYŁAJCIE SUKIENEK!!!

Inne tematy z forum

Ile alkoholu na weselu dla 100 osób (3 odpowiedzi)

Hej! Planuję wesele na około 100 osób i kompletnie nie wiem, ile alkoholu powinnam kupić. Wiem,...

sukienki wieczorowe (57 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...