Uwaga na oszustów ! Wygrana włoska bielizna

Dziewczyny, UWAŻAJCIE NA OSZUSTÓW!!! Dziś zadzwonił do mnie jakiś typ z firmy Imperia i poinformował mnie, że w związku z moim udziałem w konkursie ( niby w lutym ub. roku ,choć za cholerę nie przypominam sobie bym w nim brała udział)wygrałam ekskluzywną włoską bieliznę warta 80 zł. Warunkiem jej odebrania jest opłata przesyłki w wysokości 19,90. Powiedziałam , że rezygnuję, czym zaskoczyłam pana. Zapytał o powód, wiec powiedziałam, że nie mam zamiaru płacić za żadna przesyłkę. Szczerze trochę mi śmierdziało, bo jeszcze nigdy nie musiałam pokrywać kosztów przesyłki za nagrodę. Poszperałam w necie i znalazłam:http://zapytaj.onet.pl/Category/026,003/2,27690036,Czy_ktos_z_slyszal_o_wloskiej_firmie_imperial.html
http://wiadomosci.onet.pl/szczecin/telefonicznie-zamowila-probke-ekskluzywnej-bielizny-teraz-grozi-jej-komornik/y28q7.

Ha, no czasami i blondynka potrafi włączyć tryb myślenia ;P
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów ! Wygrana włoska bielizna

spokojnie, ja tez zamówiłam te bielizne i głupio zrobiłam. Ale w sumie oni zawsze mówią w tym oświadczeniu, że bielizna bedziesz przychodziła, chyba że w ciągu 10 dni z niej zrezygnujemy, to uczciwe z ich strony. A że bielizna jest badziewiem... Dziewczyny, czekajcie na paczke tak jak ja i w regulaminie bedzie tele do Centrum Obsługi Klienta. Zadzwońcie i odwołajcie to wszystko, nie ma czym sie stresować. Ja odwołałam i mam to z głowy, wiec bez nerwów. A co do pobierania peselu - ja też go podalam. Ale pesel jest do potwierdzenia pełnoletności i nic z nim nie moga zrobić, bo rozmowa jest nagrywana, tak wiec bez nerwów :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzisiaj zadzwoniła do mnie kobieta mówiąc to samo z nr 503 841 011
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli ktoś z Was ma namiary na nich proszę niech poda telefon albo maila do tej cudownej firmy platinum:( będę wdzięczna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam dziewczyny ja tez wczoraj dałam się na to nabrać i aż się boje co teraz będzie, czy odbierać czy nie odbierać mam taki mętlik w głowie i chodzę zestresowana, a nigdy nie dałam się w coś takiego wrobić a tu czytam i proszę mam teraz problem. Niby bielizna amerykańska ja mam płacić 19,90 a później się okazuje że trudno się ich pozbyć. Proszę niech ktoś Nam pomoże, nie dość ze jestem jeszcze w 7 miesiącu ciąży i taki stres sobie teraz zafundowałam:( czuje że przez to wszystko chyba urodzę wcześniej, masakra:(POMOCY!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej a masz numer do nich ?
Ostatnio znalazłam w sieci nr ale Pani powiedziala ze pomylka bo firma od miesiaca nie istnieje ...

Ja już nie wiem co robić. Zadzwonili podałam wszystko a co najgorsze PESEL. Jestem w totatlnym amoku i nie wiem co robić.
POMOCY!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

dziś dzwonili tez do mnie tylko ze z firmy PLATINUM (niby amerykańska bielizna), ten sam nr, że cena to 80zł a ja mam pokryć koszt przesyłki 19,90.... odmówilam oczywiście bo śmierdziało to na kilometr a ja nie brałam udziału w zadnym konkursie. Uważajcie dziewczyny!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz gdzies ten numer pod ktory dzwonilas? Tez sie wlasnie na to nabralam dzis. Dzwonili ok 19 dzis, myslisz ze moge z tego zrezygnowac przed przyjsciem paczki czy lepiej na nia poczekac? Pomocy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

~naiwna Marta : czy ten regulamin przyszedł w paczce? i skąd miałaś numer telefonu na tą infolinię do Wawy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

(naiwna Marta) pod jaki numer tel dzwoniłaś? ta bielizna była z firmy platinum?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jeszcze jest firma która dzwoni, że wśród mieszkańców Gdańska wylosowała nagrody i ja wygrałam: dla samotnej odkurzacz, dla par robot, dla kogoś tam masażer ( kolejność przypadkowa ale te rzeczy pani wymieniła) po odbiór zapraszają do hotelu lub restauracji i dokąd mają wysłać zaproszenie( wszystkie dane chcą) i kogo zabiorę i numery tel. i nazwiska tych osób i to jest połączone z prezentacją garów za kilka tysięcy i w dodatku nagrywają całą prezentację.Wiem bo ciocia mnie kiedyś zabrała bo "wygrała" zaproszenie na kabaret.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do mnie dzisiaj zadzwonili z tego platinium i głupia dałam się wrobic ...oddzwonilam na ten nr żeby zrezygnować ale nie ma takiego numeru ...poszukalam w necie i zadzwoniłam na infolinię i kobieta powiedziała ze to nie ich firma dzwonila. Jak nie odbiore pączki to wystarczy ?

a jaka firma do Ciebie dzwoniła może platinium ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam nie wiem co mam robić dzwonili do mnie w sobotę z 503..numeru o wygranej bielizny za 80 zł jedynie co mam pokryć to koszt przesyłki 19,90 bo nie mogą, głupia zgodziłam się i od razu myśli co ja zrobiłam przecież nie brałam żadnego udziału w żadnym konkursie i od razu szukanie w internecie i znalazłam naciągacze ..kurcze co robić przesyłka do mnie nie doszła jeszcze nie wiem czy odebrać?dzwoniłam na ten numer co podajecie ten 222478494 i ciągle że to nie ta firma że oni już od paź. się nie zajmują sprzedażą,że nie ma mnie w ich danych itd ze trzy razy dzwoniłam i nic mi się nie udało załatwić ciągle robią mnie w konia co za oszuści co robić pomocy bo już nie mam siły ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak nie doszła to nie odbieraj,wróci do nadawcy,nie będzie podpisu na potwierdzeniu odbioru,a tym samym zatwierdzenia jakiś warunków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy mogę prosić o pomoc jak zrezygnować z tej bielizny. Ponieważ jeszcze do mnie nie doszła. I dość się naczytałam o tych oszustach. Proszę o pomoc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

też do mnie jakaś swołocz dzwoniła w sprawie maszynek. Zapytałam czy goli tak samo górę i dół. NA końcu powiedziałam,że się nie gole :P

łeeee stary numer :) mi dzwonił taki gostek ze 2 mc temu że wygrałem maszynki do golenia :) a że jak mam czas to lubię sie podroczyć np. z takimi agentami z Orange co dzwonią i mówią ze maja dla mnie prezent :) to zaraz odpowiadam że OK ubieram sie i już ide odebrać prezent na co oni ze nie nie musisz pan wykupić usługę.. i zaczynam wojować że miał być prezent a prezenty daje sie bezinteresownie :))) a co do tych maszynek to dzwonił ten człowieczek wszystko fajnie i też mówił ze koszt przesyłki trzeba pokryć bo to jakaś kosmiczna technologia maszynek nowy typ w Polsce ich jeszcze nie ma i paczka będzie szła z zagranicy :) suma suma rum za paczkę 39zl chciał :) to jak zacząłem mu mówić ze oooo panie za 39zl to ja mam zapas maszynek z biedry na 3 lata :) to sie chłopina speszył i sie rozłączył :) z humorem do głupków trzeba z humorem :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ostrzegam,gdyż mimo, ze nie jestem blondynka;) złapałam się na ten myk... stwierdziłam, ze skoro tylko 19,90 za włoską bieliznę to czemu nie... Za przesyłkę nie musiałam płacić aczkolwiek majtki okazały się totalnym szajsem!:/ Rzekomo można było je zwrócic, ale nie chciałam się w to bawić. Jednak dobrze, że przeczytałam regulamin! W przeciwnym razie dostawałabym kolejne przesyłki, już dużo droższe. Musiałam zadzwonić do W-wy, żeby zrezygnować z kolejnych usług. Na pytanie jaki jest powód rezygnacji, powiedziałam Panu, że szczerze, ale takie majtki to ja kupię na bazarze za 5zł :p Powiedział, że rozumie, podziękował i na szczęście nie próbował do niczego więcej namawiać.
To był pierwszy i ostatni raz, kiedy dałam się wrobić w taką Akcję!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do mnie też zadzwonili.

Inne tematy z forum

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Zaginiony: Jacek Adamczyk (16 odpowiedzi)

Jacek Adamczyk . ur. 20.10.1966 r. zam. Gdańsk, ul. Arkońska 244/4 Komisariat Policji w...