Uzdrowiska wokół Gdańska

Czy z miejscowości uzdrowiskowych leżących bezpośrednio w pobliżu Gdańska to był tylko Sopot czy było coś jeszcze?
Chodzi o uzdrowiska działające w XIX wieku, i raczej o takie bardzo znane w skali europejskiej... Wydaje mi się, że pasuje tylko Sopot, ale głowy nie dam, może było coś jeszcze?

Chodzi o pomoc w konkursie, jest na stronie http://www.facebook.com/KlubFilmowyOrange taka zagadka o Gdańsku jako część konkursu nt Sherlocka Holmesa i nie wiem, czy Sopot to na pewno dobra odpowiedx...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uzdrowiska wokół Gdańska

na szadolkach jest jedno (papierowy szczyt wys ~30m )a na wislince drugie (fosfogipsowy mont blanck tez ze 35 m) i w trzecie przejazdowo
rafineryja syfu lotos.

Re: Uzdrowiska wokół Gdańska

jeeeestem krolem sarkazmu!
(sark, sark)

Inne tematy z forum

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Biżuteria jako prezent? (41 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...