Używana Skoda Fabia III - czy warto?

Myślę o zmianie auta, ostatnio przeglądam sporo ofert sprzedaży i często pojawia się Skoda Fabia III. Podoba mi się to auto, ale mam jeszcze wątpliwości. Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tym modelem? Gdzie można znaleźć dobre egzemplarze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
Popatrz na Aukcjach poleasingowych. Czasem idzie ustrzelić w dobrych pieniądzach, zadbane auto z małym przebiegiem. I wszystko co tam masz to krajówki z pełną Historią w 90%.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poleasingowe i zadbane szczególnie niebieskie fabie,z pełną historia owszem longlife ze 2 razy na krzyż w serwisie przez 100tys km...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A przebiegi to rzeczywiście przeważnie minimalne mają bo wkoncu po to się bierze auto na firmę szczególnie fabie żeby handlowiec ja pucował całymi dniami na parkingu służbowym a jeździł po klientach pksem przez Polskę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że to dobry pomysł i warto poważnie się zastanowić. Fabia jest popularna, tania w eksploatacji, a części też są łatwo dostępne. Jeździłem Fabiami wszystkich trzech generacji i polecam. Są fajniejsze od VW Polo, funkcjonalne i niezawodne. Zwłaszcza, jeśli są zadbane.

Warto szukać Fabii po kontraktach leasingowych. Firmy wynajmujące i leasingujące sprzedają często takie auta. Mają dobre ceny, są zadbane (bo jak ktoś wynajmuje czy leasinguje to raczej się stara, żeby wszystko było ok), a do tego były serwisowane. Na wszystko są papiery i nikt nie próbuje kombinować. ;) Poszukaj sobie takich, teraz np. na Master1.pl jest sporo ofert.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Mój pierwszy samochód (208 odpowiedzi)

Jestem przed zakupem swojego pierwszego auta. Jaki samochód polecacie? Musi być 5-cio drzwiowy...

Auto Części (8 odpowiedzi)

Cześć, Gdzie kupię tanio Auto Części przez internet? Niestety w Gdańsku się cenią ;/ a na olx...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...