Vichy Dercos Aminexil Pro - czy to działa na wypadanie włosów po porodzie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Po porodzie straciłam 2/3 włosów. Wypadają garściami od pół roku.
Biorę witaminy, jestem pod kontrolą endokrynologa.
Jak tak dalej pójdzie, to będę łysa.

Ostatnio polecono mi ampułki VICHY DERCOS AMINEXIL PRO.
Czy któraś z Was tego używała i czy to działa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Vichy Dercos Aminexil Pro - czy to działa na wypadanie włosów po porodzie?

A szampon vichy na wypadające włosy stosowałaś?

Mi też tak włosy wypadały po porodzie. czesałam się i płakałam. koleżanka poleciła mi vichy dercos na wypadające włosy (czerwony chyba). i po jednej butelce miałam spokój. nie wiem czy to placebo czy co ale zadziałało:) teraz mam lepsze włosy niż przed ciążą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja próbowałam i nie działały. Próbowałam ziół, witamin, różnych wzmacniaczy i nic. Dopiero pomogły tabletki inneov. Przestały tak drastycznie wypadać i szybko zaczęły rosnąć nowe. Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tu placisz tylko za firme a tak naprawde to wogole nie dzialaja, kup sobie seboradin spray do piskania na skore glowy i do tego tabletki bellissa jesli nie karmisz, badz ampułki i szampon z placenty. Naprawde warto, mialam ten sam problem

Ciekawa ta Palcenta.
Ja kupiłam już sobie szampon Dermena - ma bardzo dobre opinie. Teraz w ciąży praktycznie wcale mi włosy nie wypadają, genarlnie mam włosy dość grube, ale boje się co będzie po porodzie:/

na mnie bardzo pozytywnie działa szampon z białego łubinu Yves Roches - polecam :)

Ale próbowałaś tego produktu, czy po prostu uważasz, że nie działa...? Moim zdaniem seboradin nie jest w połowie tak skuteczny, jak Aminexil PRO, chociaż powody wypadania włosów są różne i najlepiej stosować tabletki plus produkty działające miejscowo. Mi Aminexil PRO zawsze pomaga, gdy mam problem z wypadającymi włosami.

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...