Re: Vision Express Optyk
konto usunięte
(16 lat temu)
ja ostatnio zrobiłam okulary w Vision Express, mieszkam niedaleko Alfy a robiłam je tuż przed ślubem - zależało mi więc na czasie i poszłam do Vision.
powiem tak - na razie jestem z okularów zadowolona, choć minął dopiero miesiąc, więc trudno cokolwiek pewnego jeszcze powiedzieć.
natomiast na 100% mogę powiedzieć, że jestem BARDZO zadowlona z badania u nich, nie dość że trwało godzinę i było naprawdę bardzo dokładne, to wreszcie mam:
A. dobrze dobrane szkła - "przedpoprzednim" razem w optyku na Dmowskiego we Wrzeszczu dostałam za słabe, a poprzednim - w salonie takim niedaleko dworca, też we Wrzeszczu, tak z tyłu - nazywa się to centrum soczewek kontaktowych czy jakoś tak - tam w ogóle była masakra - po pierwsze źle mi dobrali szkła i słabo widziałam do czasu Vision - okazalo się, że nie są dobrane jedno z drugim, do tego są "przekorygowane", po drugie dobrali mi miesięczne soczewki kontaktowe, ktorych nie wolno mi nosić i po 3 tygodniach wylądowalam na Akademii Medycznej z uszkodzeniem rogówki - po trzecie sprzedali mi trzy paczki soczewek miesięcznych, z których wszystkie trzy miały termin ważności dwa miesiące - powinnam była sama sprawdzić, wiem, ale mimo wszystko...
B. nie tylko dzięki nim, bardziej dzięki moim poprzednim doświadczeniom jw., ale jednak - dobrze dobrane soczewki, jednodniowe, no i niestety tylko "na okazje" i do noszenia nie dłużej niż 4-5 godzin...
natomiast jest tam strasznie drogo, a okulary jakos nie "powalają", więc gdybym miała więcej czasu, zrobiłabym u nich tylko badanie, a okulary robiła gdzie indziej...
0
0