W których dniach cyklu staraliscie sie o dzieci ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Jak w tytule
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: W których dniach cyklu staraliscie sie o dzieci ?

A jak myślisz?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pytanie na które odpowiedzieć, moim skromnym zdaniem, nic ci nie da ;p Musisz odpowiedzieć sobie na nie sama - dni płodne (bo rozumiem że o to ci chodzi) są u każdej osoby w innym czasie,zależą m.in. od tego jak dana osoba ma długie cykle.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja Ci odpowiem :)
Polecam to, co mi polecono... po zakończonej miesiączce kochacie się codziennie/ co drugi dzień do połowy cyklu. Nam się udało zajść za pierwszym razem :) ps. cykle mam regularne, płodne niby w połowie a potem wyszło, że do zapłodnienia doszło ok. 7-10 dnia. Powodzenia :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

dzieki bardzo za odpowiedź. Chodzi o to że kochałam sie z meżem w 12 dniu cykl trwaja u mnie 28 dni. Gin powiedziała ze od 18 mam odjąc 14 i wtedy według niej jest najprawdopodobniej owulacja. Tak sie zastanawiam czy zajde w ciąze w tym cyklu. Woem ze wiele osób pomysli ze jestem głupia, ze zadaje takie pytania, ale ja poprosty bardzo chciałabym miec juz dzidziusia :) dzieki za odpowiedzi na temat :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

od 28 mam odjąć 14 :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oj nie tylko ty byś chciała na tym forum i w ogóle:)

Teoretycznie jak masz cykle zawsze 28 dniowe to owulacja jest gdzieś w okolicach 14 dnia. Ale właśnie teoretycznie...ma na to wpływa tyle czynników (stres/klimat/ewent. zamiana diety) że wszystko może się poprzestawiać.
Gdyby to było takie proste ..generalnie (jeśli ci to coś pomoże) kiedyś lekarz zalecił mi starania od zakończenia @ co dwa dni do 20 dnia (cykle 27-29).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli nie macie stwierdzonych żadnych przeszkód to róbcie maluszka, a nie bawcie się w planowanie połączone z matematyką :) Powtórzę się raz jeszcze... polecam przyjemności jak wyżej :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

zaszłam w ciąże 6-7 dnia cyklu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przy moich cyklach 39-36 dniowych zaszlam w ciaze ok.17-18dc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja dokladnie w owulacje, jeden raz w cyklu, bo chcialam miec synka. I mam ;) .
Mialam super regularne cykle po 28 dni kazdy i dokladnie w polowie.
Gdyby mi zalezalo na szybkim zajsciu w ciaze i plec byla obojetna to na pewno nad matematyka bym nie siedziala ;) .
Ostatecznie ten raz wystarczyl, ale to taka proba byla ;) .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wszystko zależy od długości cyklu, ja zaszłam po 20dniu cyklu,ale ja mam długie cykle. W klinice niepłodności lekarz zalecił znajomej współżycie co drugi dzień przez cały cykl ( po zakończeniu miesiączki).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja w pierwszą ciążę zaszłam ksiazkowo w 14 dniu cyklu przy cyklach 28 dni. Teraz miałam cykle 30 dniowe a w ciążę zaszłam w 20 dniu cyklu.

Na to niestety nie ma reguły...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

przy "robieniu" dziewczynki chciałam spróbować przed owu i w 13 dniu potem stop była według testów 15 dnia u mnie. Za pierwszym razem po prostu po skończonym okresie do 18 dnia były próby, ale codziennie:) i wyszedł chłopiec;) Cykle mam 27, 28
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wy naprawdę wiecie ,że akurat w tym dniu cyklu zaszłyście w ciąże?O ludzie ,ja nie mam bladego pojęcia ,wiem,że w drugim cyklu po odstawieniu tabsów,nawet nie przyszło by mi do głowy ,żeby to sprawdzać ,celować i w tym a nie innym dniu cyklu zabierać się do rzeczy,jakieś testy owu stosować.Może dlatego nie miałam żadnych problemów z zajściem,gdybym zaczęła wszystko obliczać,przeliczac ,mierzyć pewnie przez rok albo dłużej bym nie zaszła.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zarodki do któregoś tygodnia rozwijają się w prawie identycznym tempie - to żaden problem dla lekarza robiącego USG w pierwszych tygodniach wyliczyć, którego dnia nastąpiło poczęcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no u mnie było za pierwszym podejściem, znam swój organizm,tylko,że ja nie stosuję antykoncepcji hormonalnej to wszystko wtedy się lepiej czuje itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Synka 9 lat temu poczęliśmy dokładnie w 9 dniu cyklu.... 1 raz bez zabezpieczenia po odst. pigulek w 3 cyklu
Teraz od 2 mies. staramy się , i nie wychodzi.. a cykle mam od 6 mies. mniej więcej regularne... 2 ost. to b. regularne.
Obecnie miałam cykl 31 dniowy, kochałam się wczoraj w nocy czyli w 14 dniu, myślicie ze jest szansa na poczęcie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

hoooooooooop
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja starałam się o syna 8 cykli, od 3 wiedziałam dokładnie kiedy będzie owulacja po rozpoznaniu płodnego śluzu.Spróbuj sama określić kiedy są trzy dni dobre na transport plemników.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od roku staramy się o dziecko z mężem ale tak na chybił trafił w sumie. Dlatego sobie ostatnio kupowałam Ovu control żeby jednak dokładnie oszacować kiedy są te dni gdy szansa na zajście jest największa. Działa dobrze i obym wkrótce mogła napisać, że będę mamą ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....