WAŻNE!!!!!!!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam wszystkie Panny Młode ..zarówne te , które są już po tym wielkim dniu jakrównież które są przed....
Od jakiegoś czasu nosze sie z zamiarem otworzenia Salonu Sukien Slubnych... w związku z tym bardzo chciałabym poznać wasze opinie na temat trójmiejskich salonów ...
czego brakuje ?
co sądzicie o asortymecie salonów?
jak z obsługą?
Za wszelkie ifo bbede bardzo wdzieczna
pozdrawiam
Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJE ZA ODZEW!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WAŻNE!!!!!!!

mi wydaje się, ze jest tego wystarczająco dużo

szanuje twoje zdanie dzieki za odzew

A co tak za darmo mamy cie informowac , frajerow szukasz czy co?

Nie rozumiem, Twojej postawy Alu...
Tu nie chodzi o informacje, które sprawią iż nabede wiedze dzieki której moje plany sie powiodą,ja rwnież slubuje 18 września wiec wiem czego oczekuje od takeigo slonu a czego nie ma, chciałam tylko wasze opinie ..
Czy to jakas zawiść z twojej strony...nierozumiem....!!!

Myślę, że dobrym pomysłem byłoby otworzenia salonu z sukniami nieznanych projektantów czy firm szyjących suknie. Chodzi mi o to, żeby ceny były bardziej konkurencyjne niż w salonach, które oferują suknie znanych i baaardzo drogich firm. Suknie oczywiście musiałyby być interesujące, ale sądzę, że nie brakuje w Polsce młodych i zdolnych artystów, którzy nie mają gdzie się wykazać.

Dziekuje, ci Izo za ważną sugestię!!!!!

1. Jedna z ważniejszych rzeczy jest podejście do klienta, także ważne byś miała w salonie panie, które zajmą się przyszłą panną młodą tak, jak na to zasługuje. I to bez względu na to czy wygląda jak zwykła szara dziewczyna z ulicy czy jak chodzące milion dolarów.
2. Poza tym wywiązywanie się z umów. W razie jakichkolwiek przeszkód salon powinien stanąć na rzęsach, żeby z umowy się wywiązać, a przyszłej pannie młodej oszczędzić niepotrzebnych stresów.
3. Możliwość uszycia kiecki z projektu klientki.
4. Nie powielanie kiecek, które w każdym salonie wyglądają tak samo.
5. Niewygórowane ceny na pewno są kolejnym plusem.
6. Fajnie jak byś miała krwcową z własnym pomysłem. Nie wiem jak większość panien młodych podchodzi do kiecek ślubnych, ale ja zawsze unikałam rzeczy firmowych. Tak samo było z moją ksuknią, która nie była od znanych projektantów, tylko oryginalna sama w sobie.
A tak w ogóle, to gratuluję pomysłu. Życzę szczęścia w interesie i uszczęśliw przyszłe panny młode:)))

witam, myślę,że to dobry pomysł
uważam, że w Trójmieście brakuje salonów, jeśłi porównuje się z innymi rejonami Polski. Oglądałam sporo katalogów i jak znalazłam jakąś fajną sukienkę - zawsze okazywało się że z Łodzi, Krakowa, Wrocławia ...etc

Wydaje mi się, że pomysł z współpracą z młodymi projektantami jest godny rozważenia. W większości naszych salonów suknie się powtarzają....

No i praca nad reputacją :-))) tak jak ktoś powyżej napisał, naprawdę salon powinien stanąć na rzęsach, żeby wszystko było tak jak ma być - np. ostatnio byłam świadkiem jak dziewczyna przyszła odebrać welon chyba w środę a ślub w sobotę - a tu okazuje się, że nie ma bo już od jakiegoś czasu nie ma takiego materiału, z którego ona zamawiała, a pani przyjmująca zamówienie jest nowa i widocznie nie wiedziała......no i druga pani, ktora akurat byla tego dnia w salonie po prostu ładniutko się uśmiechnęła , rozłożyla rączki i..... nic, a przyszła panna młoda miala 2 dni na znalezienie welonu.....okropność

aaa i jeszcze uwaga co do godzin otwarcia - sugerowałabym zaczynać później i kończyć też później :-))) pracując naprawdę trudno 'zaliczyć' kilka salonów jeśli sa do 18:00
to na razie tyle.....

Dziewczyny , naprawde dziekyje, za wasze odpowiedzi i motywacje,
postaram sie wszystkie wasze sugestie wprowadzic w funkcjonowanie mojego przyszłego salonu,
jeszcze raz dziekuje
pozdrawiam

Gdy szukałam sukienki ślubnej dla siebie w salonach, wszystkie wydawały mi sie podobne (na ogół z gorsetem i bufiastą spódnicą), nie było tak naprawdę wyboru. Sama więc sobie wymysliłam sukienkę, jaką chciałabym mieć i znalazłam krawcową o artystycznym zacięciu (która z reszta sama projektuje ciuchy). Z sukienki jestem bardzo zadowolona, bo przede wszystkim jest oryginalna "moja", a poza tym wydałam na nią niewiele. Co do salonów, najlepiej by oferowały większą różnorodność sukien (problemem jest np. z sukienkami z długimi rękawami), dawały klientkom możliwość zaprezentowania i potem zrealizowania własnych pomysłów i projektów, miały w ofercie również skromniejsze i tańsze suknie (nie każda panna młoda chce wydać 1000 zł i więcej na jednodniową kreację) i były otwarte do 20.00.

mocerzo!!! czy mogłaby podać mi namiary na tą krawcową??
Jesli nie masz nic przeciwko, to daj znać na mój priv w.tomaszewska@interia.pl
Z góry serdecznie dziekuje

.........