WINDĄ DO NIEBA

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Obserwuje coraz częściej, że na ślubach puszczają kawałek 2+1 Windą do nieba. Ostatnio wkurzyło mnie podczas oglądania na kasecie Video jak mój kuzyn przyjechał po Pannę Młodą autem i jechali do kościoła a w tle leciała ta piosenka! Kurcze nie kumam tego. Jak ktoś profesjonalny może puszczać tą piosenkę i komponować na film ślubny?

Mój piękny panie raz zobaczony w technicolorze
Piszę do pana ostatni list
Już mi lusterko z tym pana zdjęcie też nie pomoże
Pora mi dzisiaj do ślubu iść

Mój piękny panie ja go nie kocham, taka jest prawda
Pan główną rolę gra w każdym śnie
Ale dziewczyna przez świat nie może iść całkiem sama
Życie jest życiem pan przecież wie

Już mi niosą suknię z welonem
Już Cyganie czekają z muzyką
Koń do taktu zamiata ogonem
Mendellsohnem stukają kopyta

Jeszcze ryżem sypną na szczęście
Gości tłum coś fałszywie odśpiewa
Złoty krążek mi wcisną na rękę
powiozą mnie windą do nieba | x3

Mój piękny panie z tego wszystkiego nie mogłam zasnąć
Więc nie mógł mi się pan przyśnić dziś
I tak odchodzę bez pożegnania jakby znienacka
Ktoś między nami zatrzasnął drzwi

Przecież to jest bardzo smutna piosenka i nie można tego puszczać dla kochającej się pary!

Co wy na to?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WINDĄ DO NIEBA

Masz rację, nie kumam, wystarczy, ze w piosence jest wątek ślubu i już się można kołysac, a jak juz sam Mendelson wystąpi to już w ogóle. Nie ważne, ze w tej pisence kobieta kocha gościa z telewizora, a idzie za mąż za kogokolwiek byle nie być sama. Na miejscu faceta zastanowiłabym się nad taką piosenką. My jeszcze nie mamy piosenki, może "Góralu, czy ci nie żal?" jest wątek chleba, to takie piękne i polskie... :-)

Polecam jeszcze lepszą wersję w wykonaniu Mandaryny z koncertu na żywo. Jeszcze bardziej piorunujące wrażenie robi:))).

plus do tego Mandarynha zadedykowala ta piosenke swojej mamie szok Glupota nie ma granic

Refren to moze byc na podklad do kasety ze slubu ale reszta odpada.

nom refren jest git

a ja już parę razy byłam na weselach i leciała włąsnie ta piosenka na pierwszy taniec, i u mnie na weselu też leciała na pierwszy taniec, wprawdzie bez słó, sama melodia, ale piosenka jest piękna i mi się bardzo podoba

Tak sobie czytam i wydaje mi się, że właśnie słowa pierwszej piosenki powinny oddawać klimat tego dnia. "Windą do nieba", ni jak nie pasuje, choć piosenka rzeczywiście bardzo ładna. Może jako pierwsza piosenka na imprezie rozwodowej by się sprawdziła.

hehehe Cytrynka- dobre

Przepraszam za szczerość, ale trzeba być niespełna rozumu aby jako pierwszą piosenkę właśnie ten utwór sobie zażyczyć. A jest to doś często spotykany fakt. No cóż, w końcu jak Państwo Młodzi sobie tak życzą to orkiestrze nie pozostaje nic innego jak grać.
Nierozumiem tylko faktu, że niektóre zespoły same tą piosenke proponują jak młodzi są niezdecydowani.

WINDZIE DO NIEBA NA WESELU KOCHAJACEJ SIĘ PARY- MÓWIMY ZDECYDOWANE " N I E "