WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witajcie Koleżanki Forumowiczki w 10 sezonie rozmów:))

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzednego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-9-t469100,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Carolajna, nic na siłę. Najgorzej zmuszać się do czegoś bez przekonania.
W sumie, to sama byłam zdziwiona, że tak mi naturalnie jakoś to przyszło, szczególnie, że w czasie ciąży wizja 'zassanego ryjka' przy piersi nie napawała mnie optymizmem. ;)

Rany, Aga, nie zazdroszczę. Swoją drogą - dużo macie tych egzaminów w sesji. Zawsze tak czy ten semestr jakiś wyjątkowo napięty?

Julka, czyli jeszcze jest na co popatrzeć. ;) Ja w prawdzie nie gustuję w starszych mężczyznach, ale znam dziewczyny, które bardzo lubią męską dojrzałość. ;)

Mamtu, egzaminów mam jeszcze 6 + jeden pół egzamin pół zaliczenie... Całe szczęście, że to rodzinne mi wczoraj odpadło, a niektóre zaliczyłam też wcześniej, bo tak to miałabym 9 ...

Wydaje mi się, że jest koło 60. Ma córki mniej więcej w naszym wieku.

cieszę się, ze nie tylko ja mam takie odczucia związane z karmieniem piersia. Myślałam, ze jestem nienormalna. Nie chce się zmuszać, ale może instynkt się włączy i bedzie to dla mnie wielka radość.

Niech Dorotii napisze dlaczego Kleks. To ona wymyśliła i tak na niego się przezywa :P ja tylko powtarzam ;)

Heh, Julka, a w jakim wieku jest ten Wasz Pan Doktor?

Aga, razem raźniej. ;) Będziemy się wspierać. Ile masz jeszcze egzaminów w tej sesji?

No to Mamtu tak jak i ja :) I póki co 17 mam też egzamin z prawa pracy :/

Ooo tak cały F.iutowski :) nie powie żeby nie stresować niepotrzebnie. A w ogóle to kiedy chodziłam do niego na wizyty w czasie ciąży z Filipem, to myślałam o nim jak o takim poczciwym, wesołym Panu w starszym wieku. Taki Dziadzio :) w pozytywnym sensie oczywiście. Ale kiedy go widziałam w szpitalu, po porodzie, w "cywilnym" ubraniu, to zmieniłam zdanie :) Skórzana kurtka, złoty zegarek, gruby złoty łańcuch na szyi...normalnie nonszalancki Kasanowa :)))

Wizytę mam 17. 06. :)

Kurcze, tak się chwaliłam tymi moimi cukrami ostatnio, a tu dziś godzinę po śniadaniu (takim, jak zwykle, nota bene) 128mg/dl. I bądź tu człowieku mądry. ;)

A dlaczego Kleks?
Mam kanapki, ale zaraz obok jest McDonald i zjem coś niezdrowego :P

Mamtu, na pewno tym razem będzie lepiej ! :) Kiedy kolejna wizyta?

Dorotiii, sen pierwsza klasa! Całkiem mi się ta wizja podoba :D

Julka, niestety obawiam się, że w przeciwieństwie do Ciebie nie poszerzę kręgów towarzyskich dzięki kotu na smyczy ;) Powiedzmy, że nasza kotka zbyt mocno ceni sobie wolność i niezależność ;) No i właśnie Madleen, chętnie bym ją w domu zostawiała tylko, że ona w ogóle w domu z nami nie mieszka ma swoje dwie wille na podwórku (domek letni i zimowy), bo przybłąkała się do nas 1,5 roku temu (zresztą była w ciąży i poroniła 3 kociaki) i była całkiem dzika. Ale w miesiąc oswoiła się i tak już z nami została. Ale do domu wchodzi tylko kiedy są drzwi otwarte na oścież i jest względnie cicho i spokojnie. A tak to boi się zamkniętej przestrzeni, jak zamknie się drzwi to już w ogóle panika Podejmowałam próbę jesienią żeby ją przyzwyczaić do domu, ale ona się po prostu nie odnajdywała i bardzo się bała No i sam weterynarz odradził mi to stwierdził, że nie ma co jej zmuszać, jak będzie chciała to wejdzie i zostanie. Tyle, że ja nie mogłam znieść tego, że zima, mróz za oknem, a ona tam No ale mąż wybudował jej taką chatę, od razu jak się przybłąkała na zapas, że hoho ;) Ocieplana, z tarasem ;) I najśmieszniejsze, że ona nie rusza się poza obręb podwórka, chyba że idzie się załatwić, wtedy leci na taką skarpę i tam załatwia swoje sprawy ;). Najfajniej jest latem kiedy całe dnie huśta się na huśtawce pomrukując tylko :)

Madleen, trzymam kciuki na pewno pójdzie świetnie! :)

Marta, może założysz firmę cateringową, co? Stałą klientelę już masz ;)

Dora, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale dla mnie karmienie piersią też wydawało się co najmniej dziwne. Mało tego - nawet dziś, kiedy myślę o tym, że miałabym przystawić dziecko do piersi, czuję się dość nieswojo, chociaż z karmieniem nie mam złych skojarzeń. Coś w tym jest, że nie dla każdej kobiety taka forma jest zupełnie oczywista. Ale na własnym przykładzie widzę, że w pewnym momencie może się to zupełnie odmienić, więc wierzę, że i tym razem 'instynkt' zwycięży. ;)

Carolajna, trzymaj się! :)

Dorotii tak w ogóle to jakby co to ja jestem jak najbardziej chętna na wspólny poród z Tobą :D na pewno na nim nie stracę :D

Marta nie łechcz mnie tak, bo wparuję na ten Twój Chełm (tam mieszkasz chyba?) Porwę Cię i nie wypuszczę do męża aż do września! Ja od 3 godzin robię sobie jajecznicę hihi

Tak, dr Kleks to przydomek artystyczny naszego poczciwego F.iutowskiego :)

carolajna trzymaj się w tej przychodni :)
masz coś do zjedzenia żeby potem od razu pochłonąć?

hehe a jakby moje babcie się dowiedziały że wzięłam chłopca a oddałam dziewczynkę to chyba by mnie powiesiły :)))

tak f.iutowski to właśnie kleks :) on nawet z porodem mi nie powiedział że zaraz urodzę żeby mnie nie denerwować!!
byłam u niego we wtorek wieczorem, na piątek miałam termin i mówi: Nic się nie dzieje, w poniedziałek proszę przyjechać do mnie do szpitala. Urodziłam w piątek, w niedzielę byłam w domu a w poniedziałek mąż w szpitalu odbierał wypis i go spotkał a ten mu mówi: od razu jak do pracy przyszedłem to sprawdziłem karty bo pewny byłem że będzie po wszystkim! taki to jest doktorek właśnie :) ale chyba za to go lubię że mi nerwów szczędzi :)

Mamtu, super ze wszystko z maluszkiem w porządku :*
A macica niech się tam trzyma w ryzach i da jeszcze się troszkę wykorzystać :)
Dorotii padlam czytając ten sen :)
W ogóle to czekałam 45 minut na pierwsze pobranie, wiec dopiero 20 minut minęło, pielęgniarka się dziwiła, ze się nie wepchnelam pierwsza ;) ale ja nie z takich. Przygotowali mi napój z cytrynka, najgorzej nie było i na razie dobrze się czuje nawet :) Ale wyniki za 2 dni będą.

Miało być F I U T O W S K I, ale cos mi moderator z automatu zmienia nazwisko ;))) bo chyba nieprzyzwoicie sie zaczyna hehe

Madleen, kciuki zaciśnięte:)

Julka, z chęcią porobiłabym coś dla kogoś do jedzenia, ale obawiam się reakcji na moje wymysły kulinarne ;)) Ostatnio u mnie bywa kuchnia marokańska. Wymyślam, bo w takich zwykłych polskich daniach nie jestem mistrzynią, a kuchnie świata są na razie u nas mało znane więc eksperymentuje ;)

Dorotiii,ten sen jest kapitalny:) W grupie raźniej! I jaka z Ciebie dobra koleżanka, że oddajesz dziewczynkę hihi.

Julka,też bym zadzwoniła do gina dla własnej spokojności. A ten Kleks to knutowski? ;)

właśnie miałam napisać o karmieniu jeszcze - ja uwielbiałam karmić, początek był trudny ale potem było super. Jeśli chodzi o nocne karmienie to też łatwiej jest karmić piersią - dziecko je, ty śpisz a tak to trzeba wstać, gotować wodę, mieszać dziecko się w tym czasie rozbudza i cyrk się zaczyna :)
Też nie uważam że mleko modyfikowane to nie jest nic złego i nic się dziecku złego nie stanie ale moje dobre doświadczenia pokazują że było wygodniej karmić piersią.
No i kwestia ekonomiczna - MM to koszt ok. 400 zł miesięcznie więc mało to niestety nie jest.

Dorotii!!! Hahahaha co za sen :))) i jaka dobra z Ciebie koleżanka :D też byłaś nastawiona na dziewczynkę w sumie...a mi oddałaś..booszzze...cudowna jesteś :)

Nie chcę się nakręcać przez tą swoją macicę i staram się nie myśleć o tym. Zadzwonię do naszego Kleksa i go wypytam. Jestem niemal pewna że on to widział i nic nie powiedział. To do niego podobne :)

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...