WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Witajcie w 11 wątku:)) W dalszym ciągu fajnych rozmów i bezbolesnych porodów życze (to tak na zaś) :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (Synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013

A tu jeszcze link do porzedniego 10 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-10-t470489,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Walerka, no i super wiadomości:) Gratuluje:) Mama osłabiona, ale na szczęscie na synka nie przeszło bo figle mu w głowie hehe.

Zdrowia dla Twoje rodzinki i przede wszystkim dla Ciebie:)

No juz po I wielka ulga wszystko ok, potwierdzony chlopak. Wazy 380gr, wedlug ich skali 50centyl i data sie super zgadzaja. Zarzucal nogi na glowe, bawil sie raczkami, szkoda ze meza to ominelo.
Maz umiera, Julie rozpiera energii, mi tez juz lepiej ale nic mi sie nie chce jesc, gotuje sobie I Juli obrzydliwa zupelnie na ryzu z marchewka. To dla tych dietetyczek, zebyscie mi nie zazdroscili.
U nas upal ale malo z tego korzystam, pewnie mnie ominelo wlasnie lato w uk bo tu to tak okolo tygodnia trwa.
Mielismy jechac nad morze do mamy meza, tam jest piekna plaza, no i nic z tego bo sie boimy rodzinie Carla zarazic, nie wiemy ile to trwa I sie przenosi.

w ogóle fajnie mamy z tą końcówką ciąży, bo tyle pyszności teraz będzie w fajnych cenach :)
pamiętam poprzednią ciążę też sie objadałam truskawkami do bólu, teraz Młody jak widzi truskawki to aż nogami przebiera ;)

Maluszek - lej do pełna ;)

Haze01 - ja też się przymierzam do makaronu z truskawkami, chociaż paradoksalnie go nie cierpię ;) Ale w ciąży za mną chodzi... I pomyśleć, że truskawka to mój ulubiony owoc... ;)

ja też dzisiaj obkupiłam się w truskawki w końcu nasze polskie - pychaaaa :)
na obiad był makaron z truskawkami :)

Aga mam cały dzbanek.mogę Ci nalać szklaneczkę,chcesz;)?

no z tego co wiem, to chyba tak - wtedy na pewno pracował, teraz byłam u niego tylko na połówkowym i specjalnie się nie interesowałam

Maluszek, zazdroszczę koktajlu - pyszności! :) Ja? Coś Ty! Normalna, zwyczajna ;). Też mam doły, płaczę, jestem nieznośna ;). Ale generalnie wyznaję zasadę, że nie chcę za 20 lat stanąć przed lustrem i stwierdzić, że pół życia (optymistycznie liczę, że dożyję chociaż tej 80-tki ;) ) zmarnowałam na zamartwianie się i gdybanie :). Co ma być to będzie i tak! Uwielbiam powiedzenie "Kiedy życie serwuje ci same cytryny, wyciśnij je i zrób z nich lemoniadę!" :)

Julka, no zobaczymy jak z tą szyjką... Do października daleko, więc jest ok :)

Haze a Doering pracuje w wojewódzkim?

O tak! Szybkie pierdnięcie wskazane i wyczekiwane :D

Aga, nie wiem czy dłuższa szyjka oznacza dłuższy poród, chyba niekoniecznie. Ona się skraca pod koniec ciąży, więc wiesz...różnie może być...

Maluszek, koktajl truskawkowy - mniami!! Ja też chcę!! A nie mam możliwości ani szans by go mieć :(

Echh mam wyrzuty sumienia że dziś taka aktywna na forum jestem :( a tyle sprzątania i synek czeka...koniec na dziś. Miłęgo popołudnia Dziewczyny!!

A i ponawiam pytanie o jutrzejsze spotkanie przed-warsztatowe - będzie czy nie będzie?

Ja pamiętam, jak mnie Doering na porodówce spytał co ja taka zadowolona, bo wtedy dopiero podłączali mnie pod oxy. Zapytałam się, a co mam płakać, wiem że będzie bolało, no ale wyjścia nie mam musi boleć. A on no mnie, no no zobaczymy za jakiś czas, jak się pani będzie uśmiechać. Nie była to przyjemna wymiana zdań niestety, ale miał rację. Pierwszy poród nie jest straszny, bo nie wiadomo czego się spodziewać, potem już inaczej, ale wiadomo dziecko wyjść musi, nie ma co - no i wszystko jest do przeżycia ;)

Z ta szyjką to prawda, ze im krótsza tym szybszy poród, bo się szybciej rozwiera. Moja była uparta, teraz też nic nie wskazuje na to, żeby miała szybciej się skracać. Zresztą krótka szyjka macicy może przykuć do łóżka, bo grozi przedwczesnym porodem niestety :/

też liczę na szybkie pierdnięcie ;)

Aga_Bl Ty to jesteś super babka wiesz?optymistka z Ciebie i masz w sobie pełno energii:)

powiem wam dziewczyny,że czuje się jakaś przymulona.wróciłam z pracy,zjadłam obiad i zrobiłam koktajl z truskawek.wciągnęłam cała szklankę i teraz poszłabym spać.zmarzłam dziś i jakoś tak nie fajnie się czuję.

Rany, pozżerało mi większość kropek :/

Dziewczyny, a jak jutro? Umawiamy się wcześniej czy też nie? :)

Carolajna, Maluszek cieszę się, że glukoza już za Wami :).

Julka, Dorotii dzięki za opinię o wózku :)

Jejuś, Julka, Zonkaa ale macie fajne maluchy U mnie waga z 19 tc 0 dni była 339 g Fakt, że jest o tydzień starszy, ale już naprawdę się boję, że kolosa będę musiała urodzić Wiadomo, że grunt żeby zdrowy był, ale mógłby być zdrowy i nieduży ;)

Dora, nie wiem jak to z tymi skurczami Czytałam, że one zaczynają się po 20 tygodniu, więc może u mnie jeszcze za wcześnie. Ja też mam czasem twardy brzuch, ale nie zwracałam na to większej uwagi, bo pokrywało się to z moją zwiększoną aktywnością w ciągu dnia... Hmm.

Haze01, fajnie, że się odezwałaś :). Gratuluję dziewczynki fajnie, że będziecie mieli parkę :). Nam też tak się marzy ;).

Co do porodu już kiedyś pisałam, że ja się nie boję. Ale liczę się z tym, że w głównej mierze to dlatego, że go jeszcze nie przeżyłam ;). Wychodzę z założenia, że to nic przyjemnego, ale przecież tyle kobiet rodzi, żyje i ma się dobrze, a potem decyduje się na kolejne dziecko/dzieci, więc bez przesady nie ma co panikować ;). Planuję podejść do tematu porodu zadaniowo, może się uda ;).

Marta, no to kiepsko z tą okulistką nie dopytywałaś dlaczego w takim razie wprowadziła Cię w błąd?

Julka, rozumiem, że przez analogię oznacza to, że jak szyjka dłuższa to i poród dłuższy i cięższy? Bo ja ostatnio na wizycie miałam 47 mm...

Panda, dobre! :) W takim razie, idąc w ślad za Tobą, wszystkim nam życzę "porodu jak większego pierdnięcia" ;)

Ja sie nie boję porodu..niestety mam doświadczenie nie pozytywne ale mam.Dzieci były malutkie więc obyło sie bez nacięcia krocza ale rodzilam sn i wiem czego sie spodziewać. Pierwszy poród trwał dlugo drugi już zdecydowanie szybciej więc teraz sie spodziewam (za przeproszeniem) wiekszego piardniecia :-P:-P byle dotrwać zdrowo do końca.... :-)

Dzięki Julka:) i jakbyś podpytała sąsiadkę o tokofobie to będę wdzięczna.
Nie wiem czy też tak macie, ale serce mi wali coś za szybko. Dziwna ta pogoda... Ale podobno od jutra ma być juz cieplej i słoneczniej.

Cześc dziewczyny :)

Wiecie....a ja się porodu nie boję. Kompletnie !!! nie wiem czy to dobrze czy źle... ale jakoś sobie tak tłumaczę, że każda (no prawie każda) kobieta musi to przejść to i ja przejdę :) w ogóle bardzo często mi się sni poród, znaczy się jak ja rodzę i w tych snach jest on lekki i przyjemny :P i na taki liczę :) Nie stresuję się :)
Może dlatego nie myślę w ogóle o cesarce, czy znieczleniu... na żywca i tyle !! :D
Hhihihi......moja mama zawsze mówi do mnie, że ona przy pierwszym dziecku też się nie bała, a potem przy kolejnym, to już tak, bo wiedziała czym to pachnie ;)

A jeśli chodzi o skurcze to ja nie wiem czy mam :P Czasem mi brzuch tak twardnieje na kilkanaście sekund, ale nie boli przy tym i w sumie zawsze myślałąm, że to może mały się pupą wypina czy coś.... wiec sama nie wiem czy to to :)

Marta coś Ty, nic nie słyszałam o tym żeby krótka szyjka macicy była wskazaniem do cc. Ale jestem pewna że to może być przyczyną wcześniejszego porodu. I słyszałam jeszcze że jest łatwiejszy poród wtedy - szybszy.
Zapytam sąsiadkę kto jej wpisał tą tokofobię. Bo nawet nie pytałam...ale przy dobrych chęciach położnika można wpisać naprawdę wiele rzeczy na tym skierowaniu. Ważne żeby chęci i wyobraźnia były, nie oszukujmy się. A cc najczęściej robią na Klinicznej. Proszę to jest ciekawa stronka nt szpitali http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=12&city=Gda%C5%84sk&zipcode=&distance=10

A ja do domku :)
Miłego popołudnia wszystkim.

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam