WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Witajcie w 11 wątku:)) W dalszym ciągu fajnych rozmów i bezbolesnych porodów życze (to tak na zaś) :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (Synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013

A tu jeszcze link do porzedniego 10 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-10-t470489,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Walerka, dzięki wielkie:)) Kiddicare tylko znałam, także bardzo dziekuje:))

http://www.kiddicare.com/

http://www.mothercare.com

najlepiej poprzegladaj i jak cos co sie spodoba to na

http://www.kelkoo.co.uk gdzie jest najlepsza cena.

fajny woezek ktory miala kolezanka to ten

http://www.mothercare.com/Mothercare-Mychoice-4-wheeler/psK0964,default,pd.html#q=my%24

ma gondole i fajnie sie sklada, pasuej na niego maxi cosi z adapterami, jest lekki. gdybym nie miala to bym sie na niego dwcydowala

Carolajna, mam podobny problem - męża bratanica ma pod koniec czerwca 4-te urodziny (zarazem siostra naszego chrześniaka), także też muszę pokombinować, ale na razie co innego mi w głowie ;)

Marta, ja tam i tak Cię podziwiam, że od razu nie wywaliłaś jej za fraki ;)

Walerka, do tego fotelika też dostępne są bazy. Bazę pewnie dokupimy, tylko później, w końcu nie jest potrzebna "na już" ;). A koszt jest niemały, także nie pali mi się póki co ;)

Madleen, ja również śpię z poduchą uważam, że jest zbawienna! ;) Chociaż robię sobie od niej dni wolne ;). Daj koniecznie znać jak wrażenie po szkole rodzenia! Gdzie będziecie chodzić ? (wybacz nie zarejestrowałam)

Madlenn ja tej poduchy nie ruszam - jak śpię na prawym boku to jestem brzuchem do niej zwrócona a jak na lewym to puducha jest za plecami i obie wersje są mega wygodne. Jakbym miała w nocy ją przestawiać to chyba bym zwariowała :)

co do zakupów w smyku to polecam się zapisać u nich na newsletter i na kartę stałego klienta - bardzo często przysyłają mi smsy ze zniżkami.
Dzisiaj np. też dostałam że dzisiaj i jutro wszystkie ciuszki i buty minus 30%. I ja już się tak rozwydrzyłam że bez smsa nie idę tam nic kupować ;p

Lucy witaj w gronie mam wrześniowo-październikowych ;)

Panda, trzymaj się mocno! I nie poddawaj się tym złym myślom! Maluszek na pewno jest spokojniejszy od leków uspokajających. Poza tym może kopie Cię w nocy kiedy śpisz. Mi się wydaje, że mój się właśnie tak przestawił i ma przez to ciche dni, a w nocy wariuje Przytulam Cię mocno!

Aga, fajna ta ściągawka z miesiącami. Ciągle mnie ktoś pyta który to miesiąc i zawsze się nad tym zastanawiam zanim odpowiem, bo ja operuję tygodniami :) No i dotarło do mnie, że we wtorek zaczynam 7 miesiąc matko przeraża mnie to! Ten czas leci zdecydowanie za szybko! No i gratuluję wyboru wózka, bardzo fajny. Chociaż ja osobiście też koniecznie ze skrętnymi kółkami z przodu Dlatego zakochałam się w x-landerze x-move. Wiem, że ma sporo mankamentów, ale chyba się już nie odkocham :P No i mężowi się bardzo spodobał :)

Carolajna, olej tę dziewczynę! Bzdury opowiada, a Ty niepotrzebnie się przejmujesz! Dorotii dobrze mówi!

Ja od jakiegoś czasu śpię z poduchą, o której wcześniej rozmawiałyśmy (kojec motherhood). I jest faktycznie bardzo wygodna, ale żeby odwrócić się z tą poduchą na drugi bok to już nie lada wyczyn :P Może właśnie specjalnie ma ograniczać ruchy żeby spać w tej teoretycznie najlepszej pozycji? Bo ja często przekręcałam się we śnie na brzuch i budziłam się z bólem spowodowanym uciskiem. Więc zawsze potem miałam wyrzuty sumienia, że młodego ugniatam

Ja też poszalałam w weekend. Byłam w smyku i w Ikei na matarni. Kupiłam kilka rzeczy dla maluszka. Kocyk, ręczniczki, pieluchy itp. No i zakupiliśmy w BRW w końcu łóżko i materac do sypialni! W końcu nie będę spać na podłodze na materacu :D Mam tylko nadzieję, że wody nie odejdą mi w nocy na nowym materacu :D

No i dziś pierwszy raz jedziemy z mężem do szkoły rodzenia, więc jestem podekscytowana. Nie mogę się doczekać widoku męża z lalką będzie ubaw :D

Mamtu ja wczoraj nad jeziorem też miała wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią, jakby bycie w ciąży było zbrodnią.

Dorotii rozważę też lego w taki razie :)

carolajna córa koleżanki ma 4,5 roku i ma też fazę na Lego - seria bodajże Friends taka fioletowa. Uwielbia to mało powiedziane, nawet do mnie z tymi klockami zawsze przychodzą.

Aga - a dlaczego ten fotelik akurat?
zastanow sie nad fotelikiem ktory sie montuje na bazie bo to bardzo ulatwia zycie

A wczoraj, jak się rozebrałam na plaży, to miałam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią. ;) Aż musiałam podpytać męża czy ja na pewno wyglądam na ciężarną czy może na grubą. Nie ma to jak obsesja na punkcie własnego brzucha. ;)

Marta, my mieliśmy XA dla Młodego i nie zamierzam zmieniać, bo sprawdził się idealnie. Nadawał się i do jazdy po chodnikach jak i w lasie, w śniegu i błocie też dawał radę. Ja byłam zadowolona, bo chciałam przednie skrętne koła,, które imho są wybawieniem w małych przestrzeniach, a poza tym bez problemu możesz obrócić wózek wokół własnej osi i to jedną ręką, nie gimnastykując się przy tym wcale. ;)

A tymi tekstami zazdrosnych, wrednych bab to się nie przejmujcie. Tak to już jest, że niektórzy nie znają umiaru ani taktu i tego się nie zmieni. :)

Muszę się udać do jakiegos sklepu i coś wybrać, właśnie tak myslałam nad grą jakąś :)

Czesc Dziewczyny:))
Carolajna, olej kuzynkę bo szkoda Twoich nerwów. Ja w sobotę miałam znajomych na kolacji i usłyszałam od jednej kobiety, że sporo przytyłam i żle wyglądam. No to się wkurzyłam i jej przygadałam. Szybciej przynajmniej wyszli :/ Także tak jak mówisz: są osoby, które "uwielbiają" dogryzać i wytykają te nasze dodatkowe kilogramy. Ale olejmy je wiadomo czym, bo i tak super wyglądamy:) I moim zdaniem Carola ładnie wyglądasz, a ona może Ci zazdrosći.

Mamtu, ta Twoja cukrzyca to jakaś oszukańcza bestyjka ;) Bardzo się cieszę, że wszystko w normie. Oby tak dalej!
Fajny miałas weekend:) Aktywna byłaś również za mnie, bo ja wczorajszy dzień przeleżałam w łóżku. Właśnie Młoda coś nieruchliwa... Dobrze, że dziś ide do lekarza bo inaczej padne na zawał.

Oczywiście witam nową koleżankę Lucy:))

Aga, śliczny wózeczek:) Bardzo mi się podobają Navingtony, ale na moje drugie piętro to niestety musze mieć w miarę lekki.

Wybaczcie, ale nie pamiętam która z Was jest po wizytach ale wszystkim gratuluje, bo zapamiętałam że same dobre wieści:)))

Arabelka, dzięki za nazwy lekkich wózków. Zaraz sobie je obejrze:)
Mamtu,Ty kiedyś mówiłaś o xlanderze xa, tak? Jaki on jest w użytkowaniu? Byłaś z niego zadowolona?

Walerka, mam do Ciebie pytanie: czy mogłabyś mi polecić jakąś angielską strone z wózkami? Podejrzałabym sobie i może trafie na coś fajnego:)) A że mama przyjeżdża we wrześniu to moze mi przywieźć.

A tak w ogóle super, że jeździsz autkiem. Nie będziesz zależna od komunikacji, a to duze ułatwienie:) Chociaż ja lubie poruszać się komunikacją, bo ze swojego Chełmu to mam prawie wszędzie blisko.

Arabelka, ja śpie na lewym boku i czasem na wznak i tez niestety często mam ręce za głową. Najbardziej to obawiam się tego rozciągania we śnie;) To rzadko mi się udaje skontrolować od razu, dopiero po chwili myśle że "przecież jestem w ciąży i chyba tak nie można".

Panda, mam nadzieje, że dziś lepiej:) Uściski posyłam:)

Miłego dnia dziewczyny:))

Carolajna, ja od siebie to mogę podpowiedzieć coś z Littles Pet Shop albo My Little Pony. U Młodego w przedszkolu teraz to jest na topie, więc na każde urodziny kupujemy jakiś zestaw i jest ok. Ewentualnie polecam też klocki lego, ale takie różowe, dziewczęce zestawy - fajny i rozwijający prezent. :)

Carolajna może jakąś grę odpowiednią dla tego wieku - tyle tego teraz jest :)
W sumie nie wiem, co ta dziewczynka preferuje - może jakieś puzzle, kucyka jakiegoś fajnego ?

Walerka dasz radę :) Chociaż szef d*pek :/

u nas juz lepiej ale na wejscie do pracy moj szef mnie wkurzyl bo chce zebym prezentowala dzis po tygodniowej nieobecnosci o czym poinformowal mnie o 8 rano dzisiaj.
Znow nie spalam pol nocy, budze sie o 2 i nie spie do 4 nad ranem, do tego o 5.30 Julia zazyczyla zeby ja wysadzic na nocnik wiec noc w plecy. dobrze ze mlody przynajmniej kopie regularnie to sie o niego nie martwie.
powiem wam ze mam dosc, mialam ochote wrocic do domu.

Dzieki dziewczyny :) Kochane jesteście. Jednak nie ma to jak inne ciężarówki :)

a teraz jeszcze pomóżcie mi wymyślić prezent dla 4-latki :)

Kurczę ja miałam dość ciężki weekend, a raczej tydzień, bo mąż mój albo w pracy, albo przy remoncie u mamy, więc ja non stop z Młodym i w weekend juz mi Mała dać znać, ze czas przystopować :/
Tak mnie kuło i ciągnęło z lewej strony, ze musiałam sporo poleżeć, więc Młody miał weekend bajkowo-samoobsługowy ;)
Na szczęście dzisiaj już mi lepiej - chyba muszę nauczyć się oszczędzać i przystopować trochę ...

Dorotii co do fotelika, to pamiętam że my przymierzaliśmy pod kątem tego, czy nam pasów starczy ;)
Co do zaniedbania straszaka, to mam to samo... tym bardziej, ze Tomek idzie od września do przedszkola i to się paskudnie zbiega z czasem narodzin Małej, no ale mam nadzieję, że jakoś przez to przebrniemy. Tym bardziej że to jest cygan, więc myślę, że kwestia pobytu w przedszkolu nie będzie problemem samym w sobie, a jedynie poczucie odtrącenia - aż mnie sciska jak o tym myślę :(

Panda - to na pewno gorszy dzień, a z maleństwem wszytsko jest w porządku - jak dzisiaj się czujesz ?

Carolajna daj spokój i nie przejmuj się słowami sfrustrowanej samą sobą kobiety!!! a tak btw. ja byłam dość szczupła, a tyję w zastraszającym tempie, identycznie jak przy Młodym - już mam prawie 13 kg na plusie :/

Mamtu no cukrzycę to Ty masz łaskawą rzeczywiscie - niech już tak zostanie !!! :)

Ej co wy z tym spaniem na lewym boku - zaleca się, ale nie jest to konieczne wcale, ja śpię tylko na prawym teraz, bo ogólnie to tylko na brzuchu i wcale w niczym to nie przeszkadza i nie trzeba się przestawiać. Na pewno śpiąc na prawym boku nie robicie krzywdy maluszkom ;)

carolajna w ogóle się nie przejmuj, tak to jest w ciąży że trzeba przytyć.... trzeba by się martwić jakby waga stała i brzucha nie było widać. Jak ktoś myśli inaczej to on ma problem.

Aga to na szczęście nasz fotelik pasował bez mierzenia :))

Arabelka, no grunt żeby Wam odpowiadał :). Ja na szczęście nie musiałam sugerować się wagą. Mam nadzieję, że Hartan Wam się sprawdzi i będziecie zadowoleni! Dla mnie skrętne kółka nie do przejścia, ale nie będę się już powtarzać ;). A wytłumacz mi, proszę, jak Ty to robisz, że budzisz się z rękoma w górze?! ;)

Carolajna, nie powinno się, ponieważ jest wtedy ucisk na główną tętnicę i utrudnia to dopływ krwi, tlenu itd. do łożyska. Ale wiesz... ja wychodzę z założenia, że bez przesady ;)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...