WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Zapraszam do nowego. :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-11-t472281,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Ja mam liste wydrukowaną i przyczepiona do lodówki razem ze zdjęciami z USG ;)

A mnie dzisiaj w nocy po raz pierwszy w ciąży złapał skurcz w łydke i myślałam, że zwariuje tak bolało :( Od razu rano do witaminek łyknęła aspargin i bedę łykać mam nadzieję, że skurcze odpuszczą.

Maluszek myślałam, że razem sie wybierzemy do tej szkoły rodzenia, ale dla mnie 16:30 to za wczesnie :(

A co do spotkania to ja również jestem chętna, ale dopiero po pracy ok 17.

też mam w planie dziś zajadać się truskawkami ale muszę najpierw polecieć do sklepu i je kupić:)

dorotii ja już też mam listę skopiowaną;)

Aga pewnie będziemy się zatrzymywać więc gdzieś z 3,5h nam to zajmie żeby tam dojechać.

maluszek ja w pierwszej ciąży wydrukowałam listę z forum na zakupy w aptece i dałam Pani taką ładnie wydrukowaną aż się ze mnie śmiała.
Zawsze jest dużo niewiadomych i nowa sytuacja czasem może w teorii wydać się trudna ale każda mama jak dostanie dziecko do ręki to będzie wiedziała co robić a to o czym piszemy na forum to są tylko jakieś dodatki które czasem coś ułatwią i są jakimiś tam gadżetami. To co najważniejsze to na pewno masz w sobie więc w ogóle nie masz czym się stresować :)))

odebrałam te wyniki w końcu i po 2h mam 105 więc w sumie to dobrze :) mogę dalej wcinać ciasteczka !
dzisiaj przyniosłam do pracy miskę truskawek i będę sobie umilać życie :)

Aga nie widzę cię dzisiaj to mam nadzieję że sobie smacznie śpisz :)

byłam wczoraj w Mama i Ja po fotelik dla Dominika i oglądałam też rzeczy dla malucha ale jakoś nic mnie nie skusiło także dalej nie mam ani jednej rzeczy :) jakoś wicie gniazda jeszcze mi się nie włączyło :)

Sonia, może to trochę głupie, ale pierwsze co mi przyszło do głowy, jeśli nie macie lodówki turystycznej, to naładować lodu do pojemnika plastikowego i pomiędzy ten lód wrzucić antybiotyk... Ale sama nie wiem czy jest to konieczne... Jak długa będzie Wasza podróż?

hej dziewczyny.

jeżeli chodzi o problemy ze snem to witajcie w klubie;)też się budzę o 5.30 i już nie mogę spać a nogi mnie bolą jakbym całą noc chodziła.

trochę po wczorajszym badaniu ginekologicznym mam skurcze pochwy i czuję jakiś dyskomfort ale u mnie tak zawsze jest.

dziś mam lepszy humor.dziękuję Wam za rady i dobre słowo:*fajnie że WAS mam;))))))))))

Dzień dobry przed weekendem! :)

No, na szczęście u mnie w rodzinie też takie teksty się nie zdarzają - zresztą nawet jakby komuś przyszło to do głowy to chyba nie odważył się tego przy mnie powiedzieć, bo skończyłoby się kiepsko ;). A jeśli zdarza mi się słyszeć gdzieś takie komentarze to są to albo bezdzietne kobiety albo mężczyźni - ciekawa zależność... ;)

Maluszek, cieszę się, że z Małą wszystko w porządku :). A w temacie porodowo - noworodkowym też jestem zielona i chyba ciężko żeby było inaczej ;)

Marta, w takim razie ja wyspałam się dziś za Ciebie! :) Spałam do 8.00 :) No i podobnie jak Mamtu - raczej ciągle jem, niż nie jem ;).

Walerka, grunt, że praca sprawia Ci przyjemność :).

Sonia, dużo słońca Wam życzę! :)

Pogoda dzisiaj faktycznie nieciekawa. Ja mam w planie naukę prawa pracy - w poniedziałek egzamin... No ale pospałam sobie dzisiaj i od razu mi lepiej! Muszę jeszcze wyskoczyć po jakieś zakupy, bo od dwóch dni nawet obiadu nie zrobiłam... No i truskawki obowiązkowo trzeba zakupić ;)

Spotkanie o 14-15? Może być w żabusi ale jak wolicie w jakimś innym miejscu to ja się dostosuję :)

Mamtu Ksawery wygląda na zdrowego. Tylko kaszel go dalej trochę męczy. Mam tylko problem bo antybiotyk co mam musi być w lodówce i teraz nie wiem czy przez drogę się nie zepsuje? :/

A z tymi nogami to wkurzające strasznie, ja staram się wtedy skupić myśli na czymś innym i zasnąć chociaż nie jest to łatwe. Na szczęście nie zdarza mi się często.

Sonia życzę udanego wypoczynku. Korzystaj z męża, jezior i słonka ile wlezie! Bezpiecznej podróży!

Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie o plan porodu. Czy któraś z Was jak rodziła pierwsze dziecko miała go ze sobą? Ciekawi mnie czy personel medyczny w szpitalu patrzy na to pozytywnie, czy raczej ich to irytuje :)
No i w ogóle czy to ma sens przygotowywać coś takiego. Bo wiadomo w rzeczywistości może być zupełnie inaczej niż to sobie zaplanujemy...

Co do spotkania ja bardzo chętnie, tylko pytanie na którą godzinę bo to dla mnie istotne. Rozumiem, że tym razem w Żabusi? :)

Sonia, no to udanej podróży. I obyście na Mazurach mieli choć trochę lepszą pogodę niż tutaj. :)

A jak Ksawery dziś? Dalej w pełni sił? :)

Kurcze, właśnie też wyszukałam ten 'zespół' i stwierdzam, że zupełnie mi się to nie podoba. :/ A radzisz sobie z tym jakoś? Masz jakiś sposób?

A opanowana to ja jestem tylko z pozoru. :P

Carolajna, zdrówka! No i spokoju, co by Cię babsztyl nie wkurzał za mocno. :)

Cześć dziewczyny :)

Pogoda faktycznie paskudna :( Mój katar mnie doprowadza do szału,siedzę i smarkam jak głupia :/

A po pracy czekają nas urodziny u tej wrednej kuzynki Tomka :(

Ja też zaczęłam od narzekania, ale liczę, że dzień sie jednak troszkę poprawi i będę z pracy wychodzić usmiechnięta :)

Hej!

No pogoda dzisiaj nie rozpieszcza. My tak za 2 godziny ruszamy, mam nadzieję, że na Mazurach chociaż będzie lepiej pogodowo.

Mamtu jakoś nie wyglądasz na mało opanowaną :) A to co opisujesz, że nie możesz zasnąć to nie jest przypadkiem zespół niespokojnych nóg? http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_niespokojnych_n%C3%B3g
też mi się czasem zdaża.

Walerka fajnie, że się spełniasz w pracy :)

Witajcie
Na szczęście z mamà rozumiemy się b.dobrze a teściowa mieszka daleko:-)

Dziś kontrolna wizyta u stomatologa. Trzeba sprawdzić jak tam ząbki, bo to moj słaby punkt. Leczylam niby przed ciążą, ale zobaczymy.

Co za wstrętna pogoda dziś!

no ja chyba pobilam sama siebie, wyszlam z pracy wczoraj o 21 a znow jestem o 7. Ale ja lubie i tak sie zajelam analiza wynikow zezapomnialam ktora jest godzina.

Maluszek - kazdy jest zielony jak czegos nigdy nie robil, ale od tego jest instynkt macierzynski i pomoc rodziny i kolezanek. warto sluchac roznych opinii ale wyrabiac sobie swoje zdanie, bo to ty wiesz co dla twojego dziecka jest najlepsze.

U mnie z regoly takie teksty wypowiadaja mi osoby postronne. Moi rodzice, zastraszeni przeze mnie, robia to co im kaze tzn, moje dziecko nie jadlo slodyczy,nie ogladalo telewizji, czy nie mialo solonych posilkow i ubierane jest raczej lekko. a ze sie bali ze im dziecka nie zostawie a w temacie wnuczki maja absolutnego swira, to robia jak ja mowie, zreszta mama mnie kiedys zabila tesktem, bo kupila sobie jedna z tych dzieciecych gazet i powiedziala" wiesz mialas racje z tym cukrem, sola i ubieraniem, jednak czasy sie zmnienily"
tearz juz odpuscilam wiele rzeczy i tak sie zastanawiam jak to mi wyjdzie przy mlodym, bo wszyscy mowia ze jest ciezej z drugim bo lapie przy starszym. na szczescie dla mojego dziecka slodycze to caly czas rarytas, a uwielbia owoce i swoje zdrowe przysmaki, jedyne co jest na topie to lody ale tylko jak zrobi kupe na nocnik. musze przyznac ze obecnie preferowana metoda to do majtek, nawet nie do pieluchy ale odpuszczam bo wole zeby robila do majtek niz wogle nie robila i sie zaciela psychicznie.mam nadzieje ze nie bede tego pisala za pare miesiecy.

za 2 tygodnie jedziemy na wakacje - az nie wierze ze to w koncu nastapi.

Witajcie!

Jeśli chodzi o głupie teksty rodziny i znajomych - mi na szczęście nie zdarza się słyszeć takowych. Moja Mama potrafi wręcz przyznać, że ja wiem lepiej, bo przecież jestem na bieżąco i sama wypytuje mnie o różne sprawy związane z ciążą i porodem. :) A reszta nawet nie próbuje wtrącać swoich 'trzech groszy', bo ja jestem raczej mało opanowana i w razie draki - nie mam litości. ;)

Maluszek, cieszę się, że wizyta się udała i że wszystko dobrze. :) A swoją 'niewiedzą' to się tak bardzo nie przejmuj. Ja w pierwszej ciąży byłam zupełnie 'zielona' i gdyby nie pomoc koleżanek z forum, to chyba bym nawet podstawowej wyprawki nie potrafiła skompletować. Także - czytaj, zapamiętuj, zapisuj i nie panikuj, a będzie dobrze. :)

Marta, też mam od kilku dni kłopoty ze snem, szczególnie nad ranem. Budzę się około 4:00 i nie wiem, co ze sobą zrobić. Wprawdzie potem jakoś przysypiam do 6:00, ale komfortowe to to nie jest. Na dodatek ostatnio doszły problemy z zasypianiem. Nie wiem co to jest, ale mam takie głupie uczucie, jakby coś mi wciąż kazało ruszać nogami i nie pozwalało zasnąć. Jeśli te dwa miesiące mają tak wyglądać, to ja chyba zwariuję. :/

A z jedzeniem mam za to odwrotnie - mam wrażenie, że wciąż jestem głodna. A na tej mojej diecie i tak jem co 2-3 godziny, więc już nie bardzo mam jak sobie pomóc. Ilości produktów też nie chcę zwiększać, bo mi za bardzo cukier skoczy. Tak źle i tak niedobrze. :/

No to zaczęłam dziś dzień od narzekania, nie ma to jak owocny poranek. ;)

Miłego dnia!

Dzień dobry w piątek:)
Drugi dzień z rzędu budzę się o 5 i nie mogę zasnąć... Myślałam, że przy takiej pogodzie będę spała jak dziecko, a tu jednak nie:/

Od kilku dni nie mam kompletnie ochoty na jedzenie. Praktycznie zmuszam sie do zjedzenia jakiegokolwiek posiłku,który zwykle ogranicza sie do kanapki lub jakiegoś owoca albo lodów;) Mam nadzieję, że to nie ma wpływu na rozwój Maluszka, bo głodna nie chodze.

Miłego dnia Dziewczyny:)

Mi juz przed ciążą dokuczała rwa kulszowa( chwilowy, paralizujacy, promieniujacy ból od wysokosci pośladka w dół) Jak sie schyle do buta to dostaje taki chwilowy atak, ze zwijam sie z bolu, a za chwile przechodzi.

no ja zaraz jajo zniosę tak mnie boli.

Carolajna we wtorek idę na 16.30

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....