WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Zapraszam do nowego. :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-11-t472281,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Apoloniaa, ale mnie rozwaliłaś tą Steczkowską i Liszowską. Normalnie ikony ciążowego stylu i klasy. Padłam. ;)

Melduję się w nowym wątku :)

Dora - doskonale Cię rozumiem, strasznie frustrujące jest to jak "starsze pokolenie" mówi Ci jak powinnaś albo co musisz. Ja ostatnio prawie szału dostałam jak byłam u babci, (byłam ubrana w zwykłą przylegającą bluzkę, czarne proste spodnie i marynarkę) powiedziała, że nie powinnam się tak ubierać i chodzić z brzuchem na wierzchu i że powinnam ubierać się luźniej jak Liszkowska czy Steczkowska!!! Na co oczywiście oburzona powiedziałam że nie wiem czy zauważyła, ale nie nazywam się ani Liszowska ani Steczkowska, i że nie mam się czego wstydzić.

Wrrrrrrrrr

Aga to czekam na info we wtorek:-)

A wiecie co - moja teściowa twierdzi, że urodzila w 10 minut od odejscia wód, a wczesniej podobno nie czula zadnych skurczy. ... Tak mnie ostatnio wkurzyla razem z babcia mojego m. ze nie mam ochoty ich widziec. Dały sobie jakies prawo do ingerowania w moj porod i decydowaniu za mnie gdzie i na jakich zasadach mam rodzic. Nirmalnie szlag mnie trafił.

Mały ma czkawkę kilka razy dziennie i, o ile na początku nie jest to wkurzające, bo jednak jest to jakaś 'nowość', o tyle teraz - mam dość. To rzeczywiście jest takie uczucie, jakby Mi ktoś wsadził do brzucha żabę, która się rytmicznie nadyma. ;)

Ja osobiście bałabym się wziąść znieczulenie,to prawda ma dużo minusów i zawsze jest ryzyko jakiś powikłań póżniej,można nie mieć właśnie czucia przez jakiś czas,ja tam się tym nie interesuje,sceptycznie podchodzę do leków a do tego typu rzeczy tym bardziej,ale nie zażekam się,bo może będę miała bóle nie do wytrzymania i jednak skorzystam.
Jednak stawiam na leżejszy poród i krótszy i tego się trzeba trzymać,żeby nie zbzikować,bo oczywiście strach jest większy,co innego pierwszy raz,teraz się wie jak to boli,hehe

Czyli to to ;) Rozkręci się? Haze, nie spodobała mi się ta informacja ;)

Dora, zapomniałam Ci o tym napisać - na tej karcie, którą trzeba wypełnić na zajęcia teoretyczne też jest miejsce na wpisanie położnej, ale jest informacja, że należy to zrobić na zajęciach/podczas zajęć kiedy zostaną one "przedstawione" ;). Więc po prostu we wtorek jak będę po to napiszę Ci co i jak, hmm? :)

zobaczysz jak się później rozkręci :P
pamiętam, jak mnie to irytowało przy Tomku - a czkał po kilka razy dziennie, czasami wręcz miałam wrażenie, że non stop ;)

Mała teraz też zaczyna i przynajmniej raz dziennie skacze ;)

Aga ja sie nastawiam na 20.06 na 19 ale jeszcze nie wypelniam deklarcji wyboru poloznej, bo pytalam kolezankę i to trzeba wybrac spośrod uch poloznych, a na stronie nawet ich nazwisk nie widzę:/

Ja tez bede kupowac zestaw z lewatywa:-)
Majtki juz mam 7 szt. chyba starczy.

Mi ostatnio brzuch tak podskakiwal jakby seducho w nim lomotalo- moze to ta czkawka.

Haze, no tak też mi się wydaje, że to to, bo przed chwilą moje "serce" przeniosło mi się na środek brzucha :p Ale prawdę mówiąc myślałam, że ta czkawka to takie fajne uczucie, ale mi się chyba nie podoba... Nie żeby jakieś tragiczne było, ale mało przyjemne...

No, niefajny... Mam nadzieję, że zaliczę i więcej go nie spotkam. Idę się na trochę położyć, bo i tak jestem nie do życia...

Aga czkawka to takie rytmiczne pukanie :) miejsca w zależności, jak się dziecko ułożone i jak podskakuje ;) mogło to być to :)

niefajny ten Twój prowadzący :/

Dzień dobry!

Mamtu, ja spać nie mogę?! ;) Tylko o tym dzisiaj marzę! Ale powtórkę robiłam

Dzięki, dziewczyny - egzamin zdany, ale żeby nie było zbyt kolorowo, pan cuchnący wyparł się, iż powiedział nam, że w związku z tym, że to tylko wyrównanie różnic programowych to ocenę z egzaminu wpisze nam również jako ocenę z ćwiczeń i oznajmił z głupkowatym uśmieszkiem, że zaprasza we wtorek na zaliczenie ćwiczeń. Bomba!

Marta, sen ze słonikiem fantastyczny! :) A ja kupiłam po prostu strój kąpielowy (jednoczęściowy) w większym rozmiarze w Auchan ;). Aczkolwiek to z myślą o basenie. Ale chyba w dwuczęściowy nie będę inwestować, bo nie wiem czy w ogóle odważę się w niego wskoczyć...

Sonia, najważniejsze, że antybiotyk w końcu znalazł się na swoim miejscu :). Ale zazdroszczę Ci tego wyjazdu! :) Odpoczywaj i niczym się nie przejmuj! A mama pogada swoje i przestanie ;).

Co do spotkania, to ja też na razie się nie deklaruję - zależy od dnia, mojego obrobienia materiału itd. ;) Także jak coś ustalicie to dam znać co ze mną ;).

Dorotiii, daj znać jak Twoja glukoza! No i fajnie, że premia Ci wskoczyła :)

Dora, dzięki za informację! No to co? 20.06 na 19.00 ? :) Bo zajęcia teoretyczne trwają godzinę, tak? Arabelka, a Ty chodzisz na gimnastykę? :)

Madleen, super, że Ci się podobało i jesteś zadowolona :).

Dzięki za majtkowe porady ;)

Haze, zdrówka dla synka!

Ja generalnie jestem nie w formie... Głowa mnie boli, spać mi się chce, jestem zmęczona... A powiedzcie mi - jak wygląda czkawka u płodu? Bo kurde dzisiaj miałam pierwszy raz coś takiego - czułam jakby takie mocne bicie serca, tyle że po drugiej stronie. W dodatku dość wysoko, prawie pod piersią. To mogło być to? Kilka razy to się pojawiało... Dziwne uczucie.

Linka, ja za pierwszym razem też nie zdążyłam się załapać na znieczulenie i w sumie nie żałowałam. Teraz też mam nadzieję, że pójdzie w miarę gładko i nie będzie potrzeby ani chęci znieczulania. :)

Dziewczyny, chce może któraś Tantum Rosa? Zamówiłam 6 saszetek, ale chętnie odstąpię połowę za dychę. ;)

ja mialam znieczulenie ale rowniez porod kleszczowy po ktorym sie dochodzi dluzej i stracilam bardzo duzo krwi. nie sadze ze znieczulenie wplywa na dochodzenie po porodzie, duzo moich kolezanek miala i zadna nie narzekala. minusy to - spowalnia porod, masz cewnik, sa powiklania tak jak pisalam ja nie czulam pecherza, nogs byc problemy z kregoslupem, ale tak szczerze to oni bardziej tym strasza. pamietam 10 lat temu dentysci nie znieczulali bo to niby moze spowodowac ze za gleboko wyboruja a teraz to norma i mam wrazenie ze tak samo jest z epiduralem, tu kazdy ma, nikt nim nie straszy i jest ok i jest tu to norma, jak nie mozna epiduralu to daja inny lek i pewnie w Polsce tez za pare lat to bedzie norma

linka ja nie wiem jak to jest z tym znieczuleniem bo żadna z moich koleżanek nie miała szczęścia i go nie miała. Jedna kuzynka kupiła znieczulenie za 600 zł w szpitalu ale u niej i tak się skończyło cesarką więc trudno powiedzieć

Dziewczyny a czy po znieczuleniu dłużej dochodzi się do siebie? Nie wiem czy się na to zdecydować. Najbardziej boję się tego ukłucia :) Z moim pierwszym synkiem nie zdążyli mnie znieczulić i jakoś przeżyłam, ale może tym razem z tego skorzystam. Sama nie wiem.

Katka, dzięki za info o lewatywie. W takim razie biorę tylko ten zestaw. :)

Marta, co do wkładek to ja używałam chyba wszystkich możliwych i dla mnie to było zwyczajnie bez różnicy. Szczerze mówiąc nie pamiętam nawet, żeby mi któreś szczególnie pasowały lub nie. Teraz kupiłam rossmannowskie i mam nadzieję, że na początek będą ok. W razie czego, to nie jest duży wydatek, więc zawsze można wywalić / oddać komuś i kupić nowe. ;)

wiesz co Marta z tymi wkładkami to jest różnie ja miałam chyba całą gamę różnych i najbardziej mi się sprawdziły Lovi - są duże ale cieniutkie i jak coś się zbiera w nich to się żeluje. Najbardziej je lubiłam.
Nie znosiłam za to aventu - małe, grube, sztywne. Ale uwaga mam koleżankę która miała o 180 stopni inne zdanie i w którymś momencie się wymieniłyśmy kartonikami.

aaa, i ja też jestem chętna na spotkanie z Wami:)

Dziewczyny, zaledwie kilka godzin mnie nie było i juz miałam spore zaległości w czytaniu ;)))
Doszłam do wniosku, że będę siedziała z kartka i długopisem i czytała forum, bo od Was dowiaduje się czego jeszcze nie mam. Za co z góry dziękuje:)

I od razu mam do Was pytanie: czy mozecie mi polecić jakieś wkładki laktacyjne? Bo w sumie nie mam pojęcia czym sie kierować przy ich wyborze.

Walerka ja też jeszcze myślę, że to za wcześnie na pranie ciuszków, wolałabym, żeby były takie świeżutkie :) Musze w ogóle posegregować te które mam rozmiarami, ale poczekam z tym do końca pracy. Jak już będę miała wolne to będę się tym zajmować.

Inne tematy z forum

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...