WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Mamtu, super:) To ja poproszę, wydrukuje sobie:) Wielkie dzieki!

Wapno Ci na pewno nie zaszkodzi, chociaż ja nie jestem alergiczna więc nie mam pojęcia czy to działa.

A te zajęcia w wodzie to gdzie i za ile jesli można wiedzieć? ;)

Marta, przypomniało mi się, że ja mam całą masę książek o dzieciach w PDF-ie, więc jeśli chcesz np. "Jak mówić..." to mogę Ci podesłać.

Carolajna ja też tak na poważnie będę mogła ćwiczenia zacząć za 2 tyg! Więc zapraszamy! :)
Teraz w przyszłym tyg czeka mnie ślub brata na końcu Polski, dlatego też nie przyjdę na spotkanie, które organizujecie.

Sonia we wtorek z rana Ci pasuje?
Znalazłyśmy jakieś ćwiczenia dla ciężarnych w wodzie, byłabyś zainteresowana?

Dziewczyny pytanie do wszystkich, wczoraj zamówiłam faceta do prania sofy i oczywiście jak debil się kręciłam w pomieszczeniu w którym prana była sofa... Dziś ledwo mówię, mam całe gardło zawalone, czerwone, napuchnięte :(
Wydaje mi się, że to alergia, chociaż pewności nie mam bo nigdy nie byłam w podobnej sytuacji.
Znalazłam w necie, że jeśli pojawia się tego rodzaju alergia to trzeba pić do 1000 mg wapna dziennie, czy słyszałyście o tym? Bo nie chciałabym przesadzić a do lekarza idę dopiero na 16.00 a do tego czasu to ja chyba zwariuje...

Aga napisalam tej babce, ze maja dla mnie zostawic deklaracje i tyle. Tam sa dzis zajecia na 18 teoretyczne, to niech sie ogarną. Bo jak moj m.tam byl Nas zapisac i prosil o deklaracje, to mu powiedziala, ze wszystko dostaniemy na zajeciach, ze mamy sie ne martwic o to itp. To teraz m. ja opieprzy za robienie problemow.

Aga a Ty na razie na wstrzymaniu jak rozumiem?

Marta no to super :))

Ja nie mam żadnych książęk, chyba język niemowląt tylko w pdf.
Może jak już będę siedziała w domu to coś poczytam.

Marta jeśli chcesz Zawitkowskiego to daj ogłoszenie na forum "Rodzina i dziecko". Na pewno znajdzie się ktoś kto Ci sprzeda używaną. Kiedyś dziewczyna sprzedawała 3 książki Z. za 60 zł. Pamiętam bo chciałam kupić, ale stwierdziłam że i tak nie znajdę czasu na przeczytanie (Filip już był na świecie).

Sonia zaraz wyślę Ci smsa

Walerka, co do odmawiania sobie po porodzie to mi nie chodzilo tu o chec zgubieia kilogramow, ale o to co jem jak karmie piersia, aby dziecko nie mialo kolek, alergi itp, A ze dodatkowym plusem jest utrata kilogramow to tylko sie ciesze, przetestowalam :)

Aga, jesli te kupony masz jeszcze wazne mozesz smialo z nich ponownie skorzytac, ja sie przyznam ze jak termin waznosci sie skonczyl to utworzylam nowe konto, usprawiedliwiam sie ze ja mam dwoje dzieci i potrzeby zakupowe w zwiazku z tym tez wieksze, a przez tyle lat to u nich juz majatek zostawilam

Mamtu, dzieki za odpowiedź. Słyszałam te teksty o przewożeniu w gondoli, ale dla mnie to też niedorzeczne...

Carolajna, faktycznie znalazłam na allegro za 15 zeta. Dzięki:)

ja wkladek uzywalam J&J i tommy tipi. nie robilo mi roznicy a bardzo sie przydaly bo zawsze jak karmilam z jednej piersi to z drugiej lecialo, albo jak mloda zaplakala

u nas tez byl rytm dnia od poczatku ale akurat z kapiela mielismy ruchomo, dla mnie wazniejsze bylo spanie i jedzenie tzn wlasciwie od poczatku moje dziecko bylo na 3 godzinnej rutynie, czyli w ciagu 3 godzin spalo jadlo i sie bawilo a ja wiedzialam dlaczego placze czy na spanie czy na jedzenie czy bo sie nudzi. dzieci czesto placza jak sa przestymulowane, za duzo sie dzieje i wtedy to jest ich sposob odciecia sie od bodzcow a rodzic nie wiedzac albo robi dokladanie odwrotnie i macha grzechotka albo daje jesc a ono potrzebuje wyciszenia i spania. bardzo polecam jezyk niemowlat, to moja biblia, ta sama rutyna sprawdzala sie na zewnatrz tzn jak wiedzialam ze pora spania, zaciemnialam wozek i mloda szla spac, albo karmilam albo zabawialam

Marta, ja Zawitkowskiego 'znielubiłam' już dawno temu, kiedy w jakimś programie uparcie twierdził, że przewożenie dzieci w samochodzie w gondoli może być bezpieczne. Tak mi się wtedy zakodowało, że to idiota, że do tej pory nie mogę się z tego wyleczyć. ;)

Marta moze poszukaj na allegro używanej, na pewno znajdziesz troche taniej.

Sonia, zdrowiej w końcu - ile można?! :)

Haze, no ja właściwie to tak patrzyłam już ostatnio na opakowania tych wkładek w Rossmannie i się zastanawiałam "no niby po czym ja mam wiedzieć, które kupić?" ;). I stwierdziłam, że może kupię z każdych po jednym opakowaniu (ostatnio nawet w Pepco widziałam!) i jak już będę używać to będę mogła wydać werdykt ;).

Marta, nie wiem czy będziesz kupować tę książkę, którą ja mam, ale jakbyś chciała to mogę Ci pożyczyć tę płytkę, która jest do niej dołączona (nie wiem czy w 100% pokrywa się z zawartością youtube czy też jest tam coś więcej) :).

Katka, jakiś czas temu wykorzystałam te kupony na newsletter (i na mnie i na męża), ale może coś jeszcze pokombinuję ;). Dzięki!

Julka, dobrze, że przypominasz - o tych książkach też słyszałam, ale już pomału uciekały mi one gdzieś w czarną otchłań ;). Także już sobie zapisałam tytuły i będę polować :).

Dora, kiepsko z tymi Twoimi dolegliwościami... A co z SR? Dzwoniłaś? Idziesz dzisiaj?

czesc tym ramen porannie
Katka - to wcale nie jest powiedziane ze bedziesz musiala sobie odmawiac, ja przy karmieniu piersia jadlam za 4 a waga ze mnie leciala strasznie az wyladowalam 3kg mnie niz przed i postanowilam przestac karmic, tak kolo 8 miesiaca.

jade sie kluc, jestem nienormalna, zamiast pospac to przyjechalam do pracy, nastawilam co mialam nastawic i w przerwie biegne

ja wam zazdroszcze tych upalow, u nas nie tak zimno ale ponuro i bardzo duszno

Mamtu, a mogłabyś napisać dlaczego nie jesteś fanką Zawitkowskiego? Tak pytam, bo skłaniam się ku zamówieniu tej książki a jednak 60-70 zl to całkiem spora kwota. I dobrze by było poznać różne opinie:)

Ja chętnie dołącze do zajęć w plenerze, ale pewnie dopiero za 2 tygodnie, bo jeszcze tyle pracuje. w przeciwnym wypadku jestem dopiero ok 17 w Gdańsku. Dziewczyny dawjacie znać na bierząco :)

Ja dziś też kolejną noc miałam nieprzespaną,bo gorąco,najniższa temperatura dopiero nad ranem 19 stopni,więc,tylko wstawałam,piłam,siusiałam i wychodziłam na balkon sprawdzać ile jest stopni:)No a dziś też ciepło,ale niebo zachmurzone,więc jest szansa na deszcz,hurra!

Tak też obstawiam na te 8 kg do końca ciąży,a Wy się nie przejmujcie bo w pierwszej ciąży tyje się zawsze więcej,jeśli chodzi o zrzucenie po porodzie to trzeba poprostu ćwiczyć,ja pomimo dużego ruchu przy dziecku nie zgubiłam 5 kg,ale ja z tych szczupłych i chyba natura postanowiłam mi zostawić kilka kg.

A i nie chce Was martwić,ale jak będziecie karmić to dopiero będziecie miały apetyt,normalnie karmienie dziecka a póżniej ssanie,ciągle głodna byłam,a to akurat do mnie nie podobne.

Mi się wkładki laktacyjne wogóle nie przydały,pokarmu miałam w sam raz,pózniej już mniej i nic nie wyciekało w piersi,ale warto je mieć na wszelki wypadek.

Dziś raniutko miałam stresa,takie nagłe bóle w podbrzuszu mnie chwyciły,a póżniej żołądek rozbolał,nie wiem czy to dziecko po nim skacze,bo już nie raz mi się to zdarzyło,a i też mam łożysko na przodzie więc podejrzewam już skąd takie ograniczone ruchy dziecka w tej ciąży.

Selene, cudny jest ten filmik:) Musze go koniecznie pokazać mojemu facetowi, bo to jemu przypadnie rola kąpania naszej córeczki.

Julka, ja u tej Karoliny właśnie z ciemnymi włosami byłam w kwietniu na farbowaniu:) No to faktycznie się do niej wybiore na ścięcie.
I muszę Ci powiedzieć, że nie są tacy drodzy, bo za ścięcie i czesanie długich biorą 75 zł. A to samo w madisonie w camille alban jest za 89 zł.

Cleanna wszystko brzmi fajnie z tym, że jak mój R wyjedzie to ja mogę tylko jak młody jest w przedszkolu czyli 10-15

Julka wysyłam maila! ;)

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...