WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Witajcie,

u nas to juz zdazylo popadac, wiec z ta pogoda to roznie

Marta, super ze udalo ci sie kupic wozek w korzystnej cenie i jestes zadowolona, do tego masz juz kolyske i karton rzeczy od mamy, to teraz tyljko pranie, prasowanie i z glowy.

Wyprzedaze, w wiekszosci sklepow sie rozpoczely lub rozpoczna w tym tygodniu (mnie interesuja dzialy dzieciece) h&m wystartowala, zara w piatek, kappahl tez juz powoli - ale tu czekam na 50% znizki na obnizke.

Carolajna, ciesze sie ze u malej wszystko ok.

Julka, widze ze Twoj maz to tez udany egzepmlarz.

U nas wczoraj wielka tragedia: Mikiemu peklo kolo w rowerku i byly krokodyle lzy.

Marta gratuluję zakupu wózka :) Fajnie, że Wam się udało.

Carolajna, licha jak nie wiem ta wyprzedaż... Nic z tego nie będzie :/

Tak w ogóle wczoraj w Biedronce kupiłam opakowanie wkładek laktacyjnych Dada (30 sztuk, 4,99 zł). Wydało mi się niedrogo, także wzięłam, a czy się sprawdzą to się okaże ;). Zawsze to chociaż jakiś minimalny zakup do przodu ;).

Cleanna chyba do tego dojrzałam jakoś ;) w sumie zawsze się kręciłam wokół sportu, więc i z sylwetką nie miałam problemów, pierwsza ciąża dała mi w kość i wtedy rzeczywiscie miałam doła. Ale wszystko mi w sumie zeszło, po samym porodzie miałam 9 kg mniej. A teraz leci od nowa, więc wnioskuje, że i to kiedyś zniknie ;) no i jakoś tak mąż mnie kocha, ciągle mi w tej ciąży prawi komplementy, dziecko chyba też mnie kocha :P, co się tam będe przejmować kilogramami w ciąży ;)
Mój ginekolog też człowiek i nie krzyczy, więc tym bardziej ;)

Carolajna super, że mała rośnie zdrowo :)

chipsy o 22 smakują najlepiej :P

Julka dobry ten Twój mąż :))))))

Marta to gratuluję nowego nabytku :)

u nas gorąco póki, ale nie ma słońca, więc jest przyjemnie - na szczęście dzisiaj mój mąż w domu, więc pogonię chłopaków samych na spacer :)

Cześć dziewczyny :)

Aga ale na razie licha ta wyprzedaż jest :( tzn. mało produktów, albo ja wybrzydzam ;)

Dobrze, że mam w pracy klimatyzację bo chyba dzisiaj nie dałabym rady, w centrum o 7:30 było 26 stopni...

Też mam tą książkę "Jak mówić..." i też jeszcze nie czytałam:-)

Kurcze robicie mi smaka tymi wózkami, muszę zadzwonić do Mapu i zapytać jak tam się czuje moje zamówienie- Bartatina

teoretycznie w poniedziałek, ale jeżeli w dalszym ciągu nie będzie poprawy to w poniedziałek znowu lekarz i może coś się przedłuży. Chociaż bym nie chciała, bo już szału w domu dostaję. Za oknem taka pogoda, a tu trzeba siedzieć w domu buu

Dzień dobry! :)

Haze, ja podobnie jak Ty, chcę Młodemu od razu wprowadzić stały plan dnia i się go trzymać.

Katka, właściwie to ten komentarz bardzo trafny, w pełni oddaje sytuację ;).

Carolajna, gratulacje! :) I dzięki za info o wyprzedaży :).

Julka, to będzie teraz moja mantra "Całe życie mam na to żeby wyglądać ładnie i być super zadbaną a teraz jest czas dla dziecka." :) Chociaż od początku staram się wychodzić z tego założenia, to dopiero od jakiegoś krótkiego czasu naprawdę staram się wyłączać te głupkowate myśli z tyłu głowy i porównania do innych ;).

Linka, nie myślałam, że różnica w cenie jest aż tak drastyczna! No to udanych poszukiwań, obyście tym razem trafili na firmę z prawdziwego zdarzenia :) A któregoś Navingtona oprócz Caravela mieli, ale czy to był Corvet czy Galeon to Ci nie powiem, bo nie interesowałam się nim Ale możesz tam zadzwonić i zapytać, który z nich mają w sklepie do wymacania ;). Caravel jest zdecydowanie na miękkim zawieszeniu :).

Marta, gratuluję zakupu wózka! :) Super, że Wam się trafiła okazja :). No a jak mama będzie przyjeżdżać to pewnie będziesz miała Małą z głowy na cały pobyt babci ;). Co do książek - ja mam "Mamo, Tato, co Ty na to?" Zawitkowskiego (ale jeszcze nie czytałam) i "Jak mówić..." też mam :). Bardzo dużo pochlebnych opinii o niej słyszałam, także zakupiłam i nie mogę się doczekać kiedy zabiorę się do lektury :).

Wczoraj kupiłam pyszny ser pleśniowy (oczywiście z mleka pasteryzowanego) i się właśnie delektowałam :). Pyszności! Ja już czekam na ten upał, póki co lecę pod prysznic, a potem ciąg dalszy edukacji na świeżym powietrzu :). O ile oczywiście moja kotka wpuści mnie na leżak, bo jak tylko z niego wczoraj wstałam to nastąpiła okupacja ;).

Selene, bidoku - wyspać się nie możesz... Kiedy wracasz do pracy? W poniedziałek?

Dzień dobry!
u mnie koniec laby dzisiaj już od 6:30 na nogach. Młody do śpiochów nie należy. Też słabo spałam ten katar w ogóle nie odpuszcza :(.

Marta ja nie czytałam książki Zawitkowskiego, ale zamierzam sobie sprawić. Oglądałam kilka jego filmików (na youtube jest sporo) i śledzę jego forum dyskusyjne http://forum.gazeta.pl/forum/f,1017,Opieka_i_pielegnacja_a_rozwoj_dziecka.html
Bardzo mi przypadł do gustu.
Tą drugą książkę mam, ale jeszcze nie zdążyłam przeczytać. Właśnie zamierzam bo nasz mały już przechodzi samego siebie od jakiegoś czasu, więc może coś pomogą rady z tej książki. Dam znać jak efekty.
Miłego dnia!
Ta temperatura dzisiaj mnie przeraża

Dzień dobry w upalny poranek:)

Walerka, ja też dzis krążyłam po domu w nocy. Nie mogłam spać przez ten upał, bo dziecko było nad wyraz spokojne. Może ta kolejna noc będzie dla nas łaskawsza:)

Jest już 23 stopnie, wiec po śniadaniu wyjde do sklepu, bo potem to nie dam rady. Zesztą jak zapowiadają 32stopnie to zapowiada się, że co godzinę będę pod prysznicem;)

Czy któraś z Was czytała tą książkę?
http://www.empik.com/co-nieco-o-rozwoju-dziecka-zawitkowski-pawel,prod310200,ksiazka-p

Para, która sprzedawala xlanderka polecila mi właśnie tą książke. Mówili, że oni w Warszawie podczas SR mieli zajęcia właśnie z Zawitkowskim i bardzo duzo im to pomogło w pierwszych miesiącach życia Maluszka.
Ja co prawda nieraz trafiałam swego czasu w telewizji na programy z Zawitkowskim i faktycznie sporo mi zostało w głowie.
A drugą lekturę, którą mi polecali to "jak mówić, zeby dzieci nas słuchały i jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły". Ta para ma juz jedno dziecko 4 letnie i ona mówiła, że jak zaczęła wdrażać rady z książki to naprawde działają.
O tej drugiej książce akurat słyszałam i widziałam efekty u mojej koleżanki, która ma 3 i 4 latków.

No dobra, to sie rozpisałam z samego rana:))

Spadam do sklepu. Miłego dnia Dziewczyny:)

Prawidlowy przyrost wagi w ciazy to 8kg. To jest dziecko, lozysko wody plodowe I extra 2 kg na karmienie, ponadto to niestety jedzenie za duzo i brak ruchu, tylko ze te 8 kg to bardzo malo i malo ktora kobieta tylko tyle tyje, takze po prostu miescisz sie w normie, pewnie tyle przytyjesz.
Ja znow spac nie moge, ale mnie to wkurza. Jutro tez na badania krwi na tarczyce, ciekawe jak umnie. W tej ciazy jestem na 75, wlasciwie od poczatku i dosc ladne mam wyniki, ale pewnie teraz mi podwyzsza. W zeszlej tez doszlam do 150. Tez bym sobie podgladnela malucha ale jakos zupelnie mi sie nie sklada na wizyte tak zeby maz byl, a ze ominelo go ostatnio to by mi nie podarowal.

Julka, a ten fryzjer to w Gdańsku? Sorry, ale nie pamiętam skąd jesteś.

Ciężko Was nadrobić z całego dnia,ale przeczytałam wszystko,uff...

Dobrze,że u Was wszystko w porządku,oby tak dalej,a Tobie Linka życzę zdrówka i szybkiej przeprowadzki,pamiętam swoją ostatnią,małą przyczepką po kilkanaście razy jeżdziliśmy,dobrze że tatę mojego mieliśmy do pomocy i małego miałam gdzie zostawić,a i tak noszenia było sporo.

U nas dalszy ciąg upałów,już mam dość,ileż można...codziennie po 35 stopni,dziś moczyliśmy się do 20.00 na basenie,woda przyjemnie ciepła,ludzi oczywiście ful.

Co do wagi,to ze mną chyba jest coś nie tak bo przytyłam zaledwie 4 kg!noi zaraz przekroczę 60 kg,tyle to ja miałam na koniec poprzedniej ciąży.

Marta gratuluję udanego zakupu :) niech Wam się dobrze sprawuje :) z resztą na pewno będziecie zadowoleni :)

Hello wieczorową porą:)
ja tak na szybko tym razem:)

Xlanderek xa zakupiony:))))) Pomarańczowo-czarny gondola+ spacerówka od bardzo miłych ludzi:) Ja i moj facet jestesmy bardzo zadowoleni i za niedużą kwotę, bo niecałe 500 zł.

Carolajna, super, ze wszystko oki u Młodej:)

Miałam iść jutro na glukoze, ale właśnie wciagnęłam połowe czekolady z orzechami i dalej jestem głodna, więc przekładam badanie na piąteczek.
Jutro będę się cieszyć wózkiem hihi.

Aga, moja mama ostatnio była w PL jakieś półtorej roku temu. Przyjedzie we wrześniu na jakieś dwa tygodnie do mnie, a potem to na chrzciny:) Także kobieta cieszy się jak gwizdek jak cos kupuje dla wnusi. Mówi, ze skoro ona tam a wnusia będzie tu to chociaż tak zaakcentuje swoją obecność w jej życiu:) I jak tu jej powiedzieć: kobieto opamiętaj się. Nie mam sumienia:)

No nic, spadam do kuchni, bo głodna jestem:)

Dobranoc!

Aga orientujesz się może czy w mama i ja w Gdyni mieli może może Navingtona Galeon? W Gdańsku były tylko Corvet a te były wg.mnie troszkę sztywne. Chciałabym, żeby dałoby się "trochę" pobujać wózek :) Caravel ma to miękkie czy sztywne zawieszenie?

A jeszcze miałam się zapytać czy udały się te ćwiczenia w plenerze?! Bo ja bym chętnie dołączyła.

Julka napisz mi jeszcze raz tego swojego maila to Ci mój numer wyślę :)

Cleanna nie dałam się- chipsy leżą w szafce i czekają a ja uciekam do wanny i spać :)

Carolajna cieszę się, że wszystko w porządku :)

Czereśni dzisiaj wciągnęłam pół kilo :) jutro pewnie powtórka :)

Ja tam się też w ogóle nie przejmuję wagą. Czy będę miała do zrzucenia 10 kg czy 15 to już mi wszystko jedno. Jeść lubię i już :) Ale generalnie i tak cieszę, że przytyłam tylko 7 kg do tej pory może już 8. Z Maksem na tym etapie to już miałam z 14 do przodu więc różnica znacząca. A zdecydowanie przez to lepiej mi się porusza, czuję się jak wielorybek, a nie wieloryb ;)

Ja też zjadłabym czereśnie. Tutaj na razie są drogie a ja to musze odrazu z kg zjeść :p Może jutro kupię sobie dla smaka a jak pojadę do Gdańska to się poprostu najem :)

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...