WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Maluszek, olej to gadanie albo powiedz: spójrz w lustro :) Zobaczysz wtedy mine. Gwarantuje, że sie dobrze przy tym ubawisz hehe.

Dorotiii, a może mąż czytał co pisałaś na forum o nim? ;) Tak czy owak super, że masz wolne popoludnie i tylko dla siebie.

A poza tym jakąś godzinę temu brałam prysznic bo płynę od upału i zauważyłam rozstępy na "cudownych boczkach" :/ Smarowanie o kant d***.

Ale nic to! Dostałam paczke od mamy i jak ją otworzyłam to znowu się rozbeczałam jakby niewiadomo co tam było ;) Moja mama zrobiła mi praktycznie całą wyprawkę łącznie z butelkami, smoczkami i podkładami. Ciuszki uzywane, ale super słodkie:)
No i kolejna tura zbędnych ciuchów mojego faceta będzie musiała opuścić progi szafy, by zrobić miejsce na rzeczy dla córeczki ;)

Maluszek, nic się nie przejmuj. Ja ostatnio słyszę na powitanie "cześć grubasku", zamiennie z kuleczką :/. I dobrze wiem jak to irytuję, szczególnie, że sama ze sobą mam problem. Nie jakoś drastycznie, ale przestawienie się na większy rozmiar jest jednak trochę problematyczne. Ale tak to jest - jesteśmy w ciąży i tak po prostu być musi. Ale wiem o co Ci chodzi, też załapałam przez to doła na początku...

Dorotiii, no widzisz - może mąż wywęszył, że trochę na niego ponarzekałaś i zebrał się w sobie ;).

Carolajna, to Ty chyba ostatnio wspominałaś, że będzie wyprzedaż na C&A on line, prawda? A mogłabyś mi powiedzieć kiedy to nastąpi? ;)

Lepa, no widzisz - nie wolno nas tak opuszczać ;)

Hehe a jednak sie stalo siedze sobie na kanapie a chlopaki pojechali na basen :)))
Dora ja szanuje kazdego zdanie i nigdy nie potepiam ani nie oceniam wiec spokojnie. Ktos to wiadro wymyslil i pewnie wiele osob jest nim zachwyconym. Kto wie moze jakbym pare razy wykapala w nim babla to tez bym byla :p
Co do dzieci to faktycznie kazde jest inne ale sa bardzo schematyczne :)

Maluszek naprawdę daj spokój - Ty się w ogóle nie przejmuj tym, co kto mówi - na pewno jesteś kuleczka, bo jesteś w ciąży, a to jest przecież piękne!!!

ja niestety dzisiaj nie dam rady, mam nadzieję, że w poniedziałek już się uda ;)

Cześć dziewczyny!
Wróciłam po tygodniu, chciałam, naprawdę chciałam nadrobić, ale jak zobaczyłam, że mam cały jeden wątek w plecy to wymiękłam. Więc przepraszam jak się będę powtarzać z jakimiś tematami...

Od tej pory będę systematyczna :)

hej dziewczyny.

Miałam dziś mega ciężki dzień w pracy.za dużo dziś biegałam i teraz padam na twarz.do tego jeszcze ta pogoda.nie służy mi dzisiejszy dzień.

Załapałam dziś doła, bo pełno osób jak by się zmówili dziś wszyscy zaczęła mi gadać że jestem gruba i wyglądam jak kuleczka:(

Haze zajęcia teoretyczne są dziś na 19.30 i w pon na 17.30.Ja będe chodzić w pon ale dziś jest temat o laktacji i jego kontynuacja ma być w pon więc by się przydało iść dziś ale ja nie wiem czy dam radę.Gdybym była to będe ubrana w biało-czarną sukienkę.

Apoloniaa, co do SR na Zaspie niestety nie pomogę...

Katrine, kto wie - może w końcu się zmobilizujemy i założymy osobny, kulinarny wątek :). Chociaż biorąc pod uwagę ograniczenie ilości mojego ruchu przez lekarkę to nie wiem czy to dobry pomysł ;). Swoją drogą przeżywałam wczoraj jak stonka wykopki, że na SR jechaliśmy autem, mając rzut beretem z domu... No ale przed południem wykorzystałam limit pieszych wycieczek, więc nic nie mogłam poradzić...

Carolajna, odezwij się po wizycie :)

Katka, u mnie hashimoto - w ciąży mi trochę szaleje. Przed ciążą byłam na dawce 100, a teraz skaczę - byłam już na 50, 88, obecnie 75, także wysysają mi krew co 3 tygodnie, bo nigdy nie wiadomo jak jest teraz ;). Co zrobić, takie uroki chorób o podłożu hormonalnym

Idę pilnować ziemniaczków - postanowiłam obrać trochę więcej i odłożyć na później do odsmażenia :). Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam ziemniaczki z patelni na masełku ;).

Walerka, mimo wszystko życzę Wam słońca w następnych dniach! Może uda się nadrobić ten wypad do parku ;)

a moj genialny plan pojscia z dzieckiem do parku sie wzial bo mi d..e zawracali i wszystko mi sie opoznilo, a my ten dzien pogody mamy jeden dzis i tyle, od jutro znowu pada.

z tego powodu ide na magnum bo znowu tu bede siedziec, dobrze ze w taka pogode dziecko caly dzien na dworzu, przynajmniej ona uzyje.

ja mam super fryzjerke w Sopocie, w tym domu towarowym co mc donald, na ostatnim pietrze, chyba blue look, fryzjerka Karolina ale chyba tania ona nie jest, za balejaz ze scieciem bierze 180zl

równiez dziś zatelefonowałam na Wałową i do poniedziałku mam czas żeby się zdecydować, czy od wtorku zaczynam SR. niestety jako nie-mieszkanka Gdańska muszę zapłacić 200 zł... tyle tylko że w trakcie rozmowy miałam wrażenie, że za bardzo nie będzie ćwiczeń fizycznych, tylko teoria... a trochę bym poćwiczyła, bo mimo iz z "pierwszego zawodu" jestem fizjoterapeutką, to samej w domu mi się ćwiczyć nie chce:/ dzwoniłam tez do SR na Klinicznej, ale niestety na lipiec nie ma juz miejsc, mam dzwonić pod koniec lipca i pytać o sierpień.... tam zajęcia są bezpłatne, no i fajnie byłoby się juz "opatrzeć" ze szpitalem przed porodem (nigdy w życiu nie byłam w szpitalu-tzn. tak stacjonarnie- i mam stracha na samą myśl o pozostaniu tam na noc:)) a tymczasem...dzień pracy się kończy i pora zmykać do domku! (hip hip hurra)!

Katrine - w sumie masz rację, bo przecież to dopiero sezon na przeceny.... tylko tych małych ubranek prawie wcale nie ma, może dlatego tak ja to zobaczyłam :)

Dorotti każde dziecko jest inne i do każdego trzeba dostosować odpowiednie metody. Dlatego ja uważam, że każdy powinien wypracować swoje i szanować cudze.

tzn mialam napisac: ze u mnie ta niedoczynnosc tylko ciazowa.

Ja juz po dzisiejszym truskawkowym obzarstwie, dobrze ze na osiedlu mamy sklepik owocowo-warzywny, na zachcianki sie sprawca.
I dzis w sklepiku dostrzeglam juz piekne maliny, w zwiasku z tym dzis wieczorkiem pieke beze i jutro bedzie obzarsto pavlova.

Aga, jesli chodzi o tarczyce u mnie to temat rzeka, jestem ogolnie dziwnym przypadkiem. Mam chorobe autoimmunologiczna GB, no i generalnie przez 3 lata walczylam z nadczynnoscia, ktora w poprzedniej ciazy w II trymestrze przeszla w niedoczynnosc, pociazy znow nadczynnosc a potem nagle 1,5roku spokoj i teraz znow w II trymestrze zaczynam od 25/50 dzien na dzien euthyroxu i za 3 tyg znow do badania TSH, FT3 i FT4 i dodatkowo 3 przeciwciala. aha a w poprzedniej ciazy konczylam przed porodem na 100, z tym ze w dniu porodu mialam odstawic bo wiadomo ze u mnie ta nadczynnosc tylko ciazowa.

Dziewczyny smigam do lekarza, a potem na "bal" gimnazjalny do siostry. Odezwę sie wieczorkiem :)

Życze Wam udanego popołudnia!!

ja z truskawkami też czekam na męża. Na razie zaliczyłam czereśnie i zielony groszek :)

Na obiad dzisiaj burakowa, uwielbiam :)

Dorotii u mnie kąpiel podobnie. Kąpałam co drugi dzień w zwykłej wodzie, od razu wodą lałam jak myłam główkę, ale i tak mieliśmy jakąś miesięczną fazę awantury o mycie głowy i to całkiem niedawno.

ja do fryzjera chodzę u siebie w bloku. Mam "tak daleko", że zawsze ciężko mi się zebrać. Ale przypomniałyście mi, że czas się jednak wybrać.

Poczyniłam też kolejne zakupy dziecięce, więc będę mogła odhaczyć znów co nieco.

My się też na kołyskę decydujemy na pierwsze trzy miesiące.

Muszę też się wybrać na zakupy i upolować coś na wyprzedażach.

Apoloniaa - co do przecen to wydaje mi się że to dopiero początek; ostatnio w miarę regularnie odwiedzałam Smyka i dopiero od tygodnia widziałam przeceny; w ogóle to liczę na to że te przeceny będą jeszcze większe:>

Możemy załozyc wątek kulinarno-przepisowy, jestem za :)

Mamtu chyba miałam jakieś "zaćmienie" umysłu, bo napisałam, że zamówiłam koszule, a ja je kupiłam dziś na straganie. A przed chwilą w łazience zastanawiałam się kto wyjął mój ręcznik, aż mnie olśniło, że to ja sama po basenie go suszę- oj kiepsko ze mną!!!!

dziewczyny protestuje!jak tak czytam wasze posty o tym co która ma na obiad to oczywiście od razu na wszystko mam ochotę! jak tak dalej pójdzie to powinnyśmy założyć oddzielny wątek pt. np. "smaki dnia" i najlepiej od razu wrzucać fotki i przepisy:> chociaż pewnie wtedy w ogóle nie wychodziłabym z kuchni a moje postanowienie o nieprzytyciu za dużo w ciąży wzięłoby w łeb:>

Hej dziewczyny :)

Zacznę może od Smyka w Galerii który dziś nawiedziłam przy okazji zakupu soczewek kontaktowych i rutynowej kontroli, kupiłam jedne słodkie body dla Juliana. Faktycznie są przeceny na pajace i bodziaki, już nie zostało zbyt wiele, bo to chyba końcówka tej wyprzedaży.

Ponawiam moją prośbę o jakieś informację dot. Szkoły Rodzenia przy Szpitalu na Zaspie.... :) z góry baaaaardzo dziękuję

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...