WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Mamtu, sprawdziłam prognozy pogody i na razie burzy ani widu ani słychu u nas:/ Ale w niedziele ma być już 24 stopnie.

Mamtu, super, że mąż Cię odciąża. Miłe:) Zapewne widzi, że się bidulo męczysz... A tu jeszcze taki upał.
I świetnie Cię rozumiem, gdy sie zostaje w domu a Twoja połówka wychodzi. Ale cóż:) Taki nasz żywot na tym ziemskim padole hehe
Chociaż jakbym miała np dzis wyjść gdziekolwiek to nie byłoby na mnie mocnych. W domu jest duuuużo chłodniej.

Mi też bardzo podobają się ciuszki w Cocodrillo, ale te ceny skutecznie zabijają mój zapał :/ Muszę zobaczyć w Fashion House skoro polecacie.

Maluszek ja też troszkę pospałam :) Teraz mi lepiej, okno cały dzień zamknięte, rolety opuszczone i od razu chłodniej niż wczoraj.
Wstałam zjadłam kanapkę i pomidorka z jogurtem naturalnym :)
Czekam na Tomka, jedziemy jeszcze na jutro zakupy zrobić bo wyjazd z samego rana.

Witam nową mamusie :)

Marta, właśnie mówili w TV, że nad Warszawą przeszła nawałnica i przesuwa się na północ. :D Poza tym przyszły tydzień ma być chłodniejszy, więc może odetchniemy.

Ja jutro siedzę w domu. Chłopcy jadą na basen, jak co tydzień, później na plażę i na grilla właśnie, ale nie chcą mnie ze sobą zabrać, bo "mam leżeć". Z jednej strony fajnie, z drugiej - trochę smutno, że znowu jestem taka 'uziemiona'. :/

Marta, no to rzeczywiście poszłaś dziś z torbami. Ja głównie z tego powodu staram się omijać sklepy dziecięce szerokim łukiem, chociaż nie zawsze się da. ;) Ale skoro zakupy ładne i udane, to nie ma tego złego. ;)

Dora, no to zakup fury masz już z głowy. Fajnie! :)

Anavaw, podziwiam, że jesteś w stanie ogarnąć siebie i małe dziecko w tym upale. Dla mnie w tych warunkach sama egzystencja z brzuchem graniczy z cudem.

Atka, witaj!

Maluszek, żyjesz jeszcze? ;)

Moi chłopcy zrobili dzisiaj mega zakupy, za co jestem im bardzo wdzięczna. W ogóle muszę pochwalić mojego męża, bo ostatnio stara się przejąć wiele obowiązków, które do tej pory należały do mnie. Dużo więcej zajmuje się Młodym, sprząta, kiedy trzeba i robi zakupy. Ja w zasadzie w ogóle nie wychodzę z domu, a on sumiennie pilnuje, żebym leżała i nie przemęczała się zanadto. powiem Wam, że trochę mnie to szokuje, ale i bardzo cieszy. :)

Witaj Atka:) Miłego pisania/spotykania z nami:)) I gratuluje ujawnionej płci Dziecka:)

Aga,teraz doczytałam: walcz o poprawkę! Ja bym nie odpuściła. Tym bardziej, że to Twój konik zaczyna się robić. Dasz rade:) Ja w Ciebie wierzę!

Maluszek, ja też się dusze. Już nie wiem jak mam siedzieć/leżeć żeby było lżej. I ta skóra rozciągająca się na brzuchu - koszmar.

Sonia, miłego weekendowego wypadu:) Korzystaj z męża ile się da!

Fajnie macie plany na jutro: grille i wypoczynek na łonie natury... Super:)
Ja dzis zostałam sama, bo moj facet pognał na kawalerskie. Ciekawe, o której wróci. Oby nie o 6, bo mnie cos trafi:/ I pewnie też wtedy będzie dogorywał jak Soni mąż:) Ach, ci faceci...

A Dorotiii pojawiła się dziś czy już gdzieś wypoczywa? bo nie zanotowałam.

Czy mi się wydaje, czy to powietrze stoi? Jak ja bym chciała burze! Taką nocną, zeby nie było:)

Jezu ja się dusze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Julka ja też będę jutro na ryneczku:)Planuję iść tam z samego rana bo ma być jutro też taki upał jak dziś;/

Na nic nie mam siły.Trochę pospałam i ciekawe co w nocy będę robić bo spać mi się napewno nie będzie chciało.Nogi mnie cały czas bolą:(

Marta ja też mam fioła na punkcie ubranek dla małej ale te ceny mnie odstraszają:(Gdybym miała worek pieniędzy to bym też mała stroiła jak księżniczkę;)

Witam nową mamę:)

Atka - dopisz sie do listy i witamy, tak na prawde to te wczesne wrzesniowe moga byc sierpniowe a pozne pazdziernikoe - listopadowe bo 2tyg w przod czy tyl jest ruchome.
Aniu - te cm liczy sie o gory brzucha do dolu, tylko nie wiem w ktorym dokladnie miejscu i w 98% zgadza sie to z iloscia tygodni. tak to dziala bo macica wedruje do gory i to jest z tym zwiazane, to nie sa bzdury ale tak jak napisalam, ostatecznym potwierdzeniem rozmiaru jest usg wiec jak cos sie nie zgadza, a tu dopuszczaja odchyl 2 cm to wtedu robia usg zeby zobaczyc czy dziecko rosnie ok i z regoly rosnie tylko brzuch jest troche mniejszy. tu nie ma usg co miesiac wiec jakos musza sprawdzac, zreszta w Polsce na NFZ tez nie ma usg co miesiac wiec dam glowe ze maja jakis system sprawdzania.
ok zmykamy do tesciowej na weekend ale pewnie bede pod netem
jakby co milego weekendu

Hej dziewczyny. Co prawda mam termin na 2 listopada ale fajne macie to forum to postanowiłam dołączyć. Też już znam płeć bedzie chłopak:))))

hej
co za upał ja umieram normalnie , a jeszcze za małą muszę ganiać. Ona też biedna się męczy,

Doczytać Was to normalnie sztuka. Przepraszam ale nie daje rady.

Widzę, że dziewczynki nam się sypią :) Gratuluję kolejnych poznanych płci.
Ja jeszcze nic nie szykuje, U mnie jest taki przesąd , że do końca 6 miesiąca się nic nie robi. Fakt ja mam dużo już w domu, ale mimo wszystko jednak coś muszę , raczej chce :)
Teraz to bardziej paluje roczek Jagódki, potem się zajmę maluszkiem :)

Miłego dnia dziewczyny, kto uwielbia upał niech korzysta

Nie wiem Walerka czy dobrze Cię zrozumiałam Twój obwód brzucha jest wyznacznikiem wielkości płodu?Jak tak to chyba jakiś absurd,wiem że mierzą obwód brzuszka i główkę ale dziecka i na tej podstawie wyliczają szacunkową wagę,ale Twój brzuch co ma do tego,przecież każda z nas ma inną wielkość obwodu brzucha bo ma inną sylwetkę,to jest chyba normalne,pamiętam jak moja koleżanka która jest bardzo otyła zobaczyła mnie w pierwszej ciąży w 6 miesiącu i powiedziała ojej,jaki masz mały brzuszek,pewnie dzidzia mała,pomyślałam sobie,co ona pieprzy za przeproszeniem,tak samo wyliczanie na usg wagi,w dniu porodu wychodziło że urodze z wagą max.3500,a synek ważył 3830 to aż się zdziwiłam czy to napewno moje dziecko z tego małego brzuszka hehe.

Dzieki Kobiety za rady, bo ja w tych sklepach to totalny laik;) Ten cocodrillo to odkryłam przypadkiem całkiem niedawno. Aż wstyd sie przyznać:(

Marta, fakt coccodrillo ma w miare ladne ciuszki, ale zupelnie nie rozumiem ich cen. Ja jak juz cos u nich kupuje to tylkow Fashion House. Mozna wychaczyc po naprawde atrakcyjnych cenach, zeszlego lata kupowalam corce u nich bluzeczki, spodniczki srednio po 9zl za sztuke.

Marta13 - mi też strasznie podobają się ciuszki w Coccodrillo, fakt w Madisonie jest mega drogo i wkurza mnie to że nie wszystkie ciuszki są wyeksponowane na wieszaczkach. Ceny są spore, dlatego ja zawsze kupuję w Fashion House, tam są zawsze mega przeceny :)

Dora, super, ze masz juz wózeczek:)

Carolajna, ja co jakiś czas sprzątam szafe z rzeczy, w których nie chodzi sie od conajmniej 2 lat albo takie które są niemodne albo się przytyło i nie ma szans wrócić do lat świetności :) I tak sprzątałam, że zawieruszyła sie gdzieś ta cholerna koszula i trafiła do niebieskiego worka z przeznaczeniem "śmietnik lub do potrzebujących". No i wolalam cos kupic wczesniej, zeby sie aż tak nie rzucał jak to odkryje...

A tak w ogóle to moja koleżanka właśnie rodzi na klinicznej i strasznie się emocjonuję od rana. Za jakiś czas napiszę Wam tu wrażenia z porodówki. Ona chodziła do Preisa bo jej mała ma jakąś wadę płucka i dostała od tego Preisa jakiś papier, że musi rodzić w tym szpitalu.

Dora no to super :))

A do mnie właśnie dzwonili ze sklepu, że wózeczek jest do odebrania:) ah jak się cieszę:)

Marta ale gacie to nie takie nic :)) Z gołym tyłkiem nie można chodzić :P
Najważniejsze, że zakupy udane.
A czemu koszula "przypadkiem " trafiła do kosza?

Inne tematy z forum

księgowa?? czy warto? (44 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...