WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Dzień dobry!

Lucy, gratuluję udanego badania i córeczki :). U mnie zachcianek, jako takich, brak. Aczkolwiek częściej mam ochotę na coś słodkiego, niż przed ciążą (niestety ;) ).

Katrine, masz rację - ale miejmy nadzieję, że babka się rozkręci...

Dora, lecą sobie w kulki, że hej... Daj znać jeśli uda Ci się coś dzisiaj telefonicznie ustalić!

Co do spotkania 28 - mnie niestety nie będzie, bo o 15.00 mam egzamin...

Selene, gratulacje dla męża "z okazji" mikrofali! :) Racja - dobrze, że to nie Twoja sprawka ;). A to choróbsko mogłoby Ci już odpuścić...

Ja za to dzisiaj sobie pospałam :). Także lecę zrobić śniadanie i zbieram swoje manatki na podwórko. Ale dziś będzie przyjemnie - powtórka z prawa karnego :)

Wiaderko zapoczàtkowaly szpitalne polozne ( szwecja chyba) i na poczatku byly to zwykle wiadra. Teraz są przeźroczyste aby było widać maluszka. Mi się podoba taka pozycja do kąpieli, bo dziecko siedzi w wodzie i jest mu ciepło i przyjemnie. Ciepla woda na brzuszku pomaga też na kolkę. Dzieci tak sie relaksuja, ze nawet zasypiają.

Dla.mnie te 100 zl to juz nie robi roznicy w wyprawce;-)

SMYK ma tez przecene na pajace. Za 3 sztuki z 70 na 50 zl. Pozniej pewnie przecenia je na 30zl bo ja tak juz kupowalam na zimowej wyprzedazy pierwsze ciuszki. Ogolnie tylko jeden ciuszek- bluze kupilam za 100% ceny. No ale tak to jest jak ma sie sklep 5 krokow od domu. Jestem tam prawie codziennie.

Tak mi sie jeszcze przypomnialo.Kupujac kocyki, ciuszki, kołderki uwazajcie na poliester bo malenstwo moze sie w tym nieźle spocić. Polecam bawełnę

Cześć dziewczyny!
Ja dzisiaj przez ten cały katar i kaszel słabo spałam, w ogóle muszę spać w pozycji półleżącej więc przy okazji jeszcze mnie cały kark boli :( i jeszcze gorąco.
Z tym wiaderkiem to ja jakoś też nie mogę sobie wyobrazić, ale może tylko tak to wygląda, a się super sprawdza. wśród znajomych też nikt nie korzystał więc i nie mogę zebrać opinii. Najwyżej pozostanę przy wanience.

Na spotkanie 28 nawet w południe ja się piszę. Akurat mam wolne bo mąż jedzie na zabieg i zostaje w szpitalu więc małego mogę zostawić u babci. Do Auchana się już nie wybieram bo rekonwalescent wraca i będzie musiał leżeć także muszę strzec go przed M. ;)

Ja też dzisiaj czekam na przesyłki. Skrzynię ba balkon kupiłam i mikrofalę bo małżonek dwa dni temu spalił, dla odmiany coś on zrobił a nie ja ;)

Miłego dnia.

Dzień dobry,
ja juz wiem, że dziś nie będę mogła uczestniczyć w spotkaniu, bo do kuriera nie mogę się dodzwonić a na centrali usłyszałam: mamy dostarczyć do Pani paczkę od 12 do 18... I praktycznie cały dzień do d***.

I ten termin 28 czerwca mi idealnie pasuje, a jeszcze godzina też jest rewelacyjna:))

Czy któraś z Was robiła badania w Brussie na Kartuskiej lub w Inviccie i zna może cennik? I ile sie czeka na wynik glukozy:) Będę wdzięczna.

Miłego dnia!

cześć dziewczęta :)

co do auchan to u nas wszystko wyjdzie w praniu pewnie czy będziemy ;)

Selene ja o tym wiaderku juz słyszałam w poprzedniej ciąży, ale z perspektywy czasu i doświadczenia zupełnie nie wyobrażam sobie kąpać w tym dziecka.
Nie chcę nikogo urazić, ale dla mnie to jakiś dziwny wymysł i naciągania na kasę, że niby pozycja embrionalna i inne srutututu. Bo przez jaki czas dziecko potrzebują być w takiej pozycji ? Kilka pierwszych dni, tydzień, dwa ? Równie dobrze można kupić zwykłe wiadro o podobnym kształcie ;) aczkolwiek ja bym się nie chciała kąpać w wiadrze ;)

witajcie,

czlowiek znika na popoludnie a tu juz kolejny watek - tempo niesamowite.

Na warsztaty w Auchan ja chetana jestem - bo ode mnie tez spacerkiem :), tylko nie wiem czemu wczesniej wydawalo mi sie ze mialby byc w piatek i sobote, ale widze ze sobota i niedziela - bedzie duzo chetnych zapewne.

Jezeli zdecydujecie sie na spotkanie 28. to mi rowniez bardziej pasuje niz dzisiejsze (maz bedzie mial wolne, wiec nie bedzie problemu z Mikim)

Maluszek, moze instruktor lubi miod, a Ty wczesniej pisalas jesli dobrze kojarze ze bedziesz taka apetyczna pszczolka :)

Salene, zaskoczylas mie tym wiaderkiem, przyznam sie ze wczesniej nie slyszalam, poogladalam trache, ale przyznam ze pozostane przy tradycyjnej wanience, juz sprawdzone i wiem ze wygodne.

Dzień dobry!

Haze, z Jasienia jest też Narzeczonaaa, ale Ona się tutaj bardzo rzadko pojawia. :)

Marta, zazdroszczę kołyski. :) Ja chciałam zainwestować w kosz, ale kiedy zobaczyłam minę mojego męża, to jednak odpuściłam. ;)

Maluszek, weź Ty się dziewczyno ogarnij i uwierz w siebie! Każda kobieta zasługuje na komplementy, a ładna - tym bardziej. :)

O, Dora, dzięki, że piszesz o tych bodziakach. One były w promocji czy to regularna cena? A nie widziałaś może pajacy (-ów?) w takich dobrych cenach? Ja prawdopodobnie będę musiała zaopatrzyć się w kilka sztuk na początek, bo jakoś nie mam ochoty znowu 'bawić się' z tymi koszulkami i śpioszkami. A tak - założę pajac i, nie dość, że przewiewnie, to jeszcze - szybko. Leń ze mnie. :P

Lucy, gratuluję udanego badania i córeczki. :)

Selene, wiaderko to dla mnie jakieś curiosum. W ogóle nie wyobrażam sobie myć w tym dziecka, szczególnie główka wydaje mi się problematyczna. Ale pod względem miejsca na pewno góruje nad wanienką. :)

Dziewczyny, a co byście powiedziały na spotkanie w przyszły piątek (28.06.) około południa? Ja mam akurat wizytę u diabetologa w centrum i dla mnie to termin idealny, bo nie musiałabym jeździć dwa razy. ;) Co Wy na to?

Miłego dnia!

Ja też chcę spróbować wiaderka, oglądałam to w jakims programie sniadaniowym i jest cala.masa filmow w necie.
( uciekam spać)

Lucy gratuluję udanego badania :)
Ja też nie mam konkretnych zachcianek. Ogólnie najwięcej wciągam owoców. I zielony groszek kilogramami, ale u mnie to normalne :)

Pytanie: czy któraś używała może wiaderka do kąpieli i podpowie jak to się sprawdza?. Dla Maksa używaliśmy wanienkę, ale wiaderko zajęłoby mniej miejsca i tak zaczęłam się przyglądać.

W smyku jest obniżka do 50%. A te body są przecenione z 45 zl na 30. Wychodzi wiec tanio.

Co do SR nie wiem czy sie wyrobie na 18 bo liczę na podwózkę przez m. Ale teraz to zglupialam bo mi kobieta powiedziala ze na 18 lub 19. Moze na miejscu sie czegos dowiem lub zadzwonie tam jutro.

Dziewczyny widze, ze macie spore problemy z SR na Pogórzu ;) Jak ja sie zapisywałam to dostałam deklaracje wydrukowana do podpisania i od razu Pani ja zbierała na tych samych zajęciach. Tylko, że u nas była zmiana położnej, wiec część zajęć prowadziła inna pani położna.

Dora a moze chcesz chodzić na ćwiczenia na 18?Bo u nas w grupie było mniej osob, chyba ze teraz cos sie zmieni po rozpoczęciu nowego kursu.
I mam pytanie o te body ze smyka, jest teraz jakas promocja czy to ich regularna cena? Bo jak ostatnio byłam to nie widziałam ich, albo nie zauważyłam;)

Sonia to może przełóżmy jutrzejsze spotkanie na następny tydzień, może więcej kobitek będzie chętnych :)?

w takim razie Dora trzymam kciuki i wyprostuj spojrzenie tych pań na sposób komunikowania się ze światem:>
a właściwie to zaczęłaś już tę gimnastykę czy w czw to pierwsze zajęcia?

Tylko, że babka mi w mailu napisała, że w czwartek na gimnastyce instruktorka mi nie pomoże i nie będzie się zajmować deklaracją. A mój kurs rusza w lipcu! same mi zawróciły d. z tą wcześniejszą gimnastyką i jeszcze robią problemy. Już ja się tam wybiorę w czwartek z ODPOWIEDNIM nastawieniem i z m. u boku.

ps: Arabelko 18 to dla mnie za wcześnie

spokojnie, dziś na tych zajęciach SR na Pogórzu - supermama jak ktoś nie miał wydrukowanej deklaracji to panie ją rozdawały i tłumaczyły co i jak wpisać tylko oczywiście przedłużyło to sprawy organizacyjne:>

Lucy, gratuluję dobrych wieści i udanego podgladania Córeczki:))

Ja nie mam chwilowo zachcianek. W ogóle coś chyba mało jem... A jeśli już jem to to, co mi wpadnie w ręce. Wcześniej wsuwalam pomidory i codziennie coś z czekolada:))
Z tym bobem to chyba trzeba uważać, bo lubi powodować zaparcia. Jedź przy tym śliwki suszone. I smacznego!

Dziewczyny, a tą Wasza gdynska SR to coś chaotyczna. Jeśli im zależy na tym, żebyście wybrały położne to powinny wydrukować tą cholerna deklaracje i Wam ja wręczyć na zajęciach. W końcu biorą za każdą z Was kasę. Cwaniary...

Aga jeszcze nie chodzę do tej RS a już mnie zdążyli kilka razy wkurzyć.
Ciągle mi mówią co innego niż Tobie. Najpierw mnie namówili na wcześniejsze rozpoczęcie gimnastyki a teraz mi babka kazała samodzielnie wydrukować deklarację wyboru położnej, potem wypisać, potem zeskanować i przesłać jej przed pierwszą gimnastyką- podała mi nazwisko położnej i zadowolona. Tylko, że ja tu (pogórze) nie mam punktu drukowania i skanowania dokumentów;/ może mam jeszcze wsiadać w autobus i do centrum zaiwaniać na ksero?! bo na gimnastyce z instruktorką oczywiście tej sprawy nie załatwię. M. jest w delegacji i mi tez tego nie załatwi

tak Aga, krótkowłosa blondynka, dziś w fioletowej bluzce:>
wyjątkowo dużo nas tam było i nawet nie zdążyłyśmy się poznać.
ale odczucia po SR mam podobne do twoich - prowadząca nie ma daru przekazywania wiedzy ale liczę na to że może się rozkręci. Dużo lepiej słuchało się jedynej doświadczonej matki w naszym gronie:>

Hej hej!
Ufff dzisiaj mega aktywny dzień. Pojechaliśmy na domek na kaszuby, zaliczyliśmy kąpanie w jeziorze i grillowanie dopiero nie dawno wylądowaliśmy w domu. Trochę mi zajęło doczytanie forum :)

Marta, ściskam Cię mocno! Na pewno uda Ci się załatwić tą cc :) A mamą będziesz najlepszą dla swojej córeczki.

Ja dzisiaj zapolowałam na allegro i kupiłam pare body i pajaców za 1-3 zł :)

Dziewczyny co do spotkania to może jutro ustalimy. Ja jestem chętna ale nic na siłę jak wolicie przyszły tydzień to może być lepiej.

Hej. Witam w nowym wątku, postaram się nadrobić poprzedni :)

Wczoraj miałam polowkowe usg. Dziewczynka potwierdzona, imię wybrane - Ania. Mała waży 375 g, rozwija się prawidłowo. Super było ja zobaczyć:)

Dziewczyny jakie macie zachcianki jedzeniowe? Mnie od kilku tygodni męczy bob. Niestety nie sezon, więc ratuję się mrożonym. Wykupilam jednak już wszystkie w pobliskim sklepie, na szczęście jest jeszcze w puszkach :)

Dora, no to porażka jakaś z tą SR... Akurat tej 20 jestem pewna,bo kilka razy pytała komu pasuje ta godzina, a potem m.in. mnie do niej przydzieliła, więc musiałam powiedzieć, że mnie nie będzie. Także na zajęciach była mowa o tych godzinach, ale jak to będzie w praktyce to nie mam pojęcia, skoro Tobie napisała inaczej... Może zadzwoń tam jutro?

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (105 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...