WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Carolajna to pewnie bedziesz miala 2 tyg z glowy,chyba ze trafisz na "kumata"osobe i szybko załapie co do niej należy :)

Walerka, Twoje dziecko uwielbia kawe,a mój uwielbia arbuza:) A ze wcinam go pare razy dziennie,to zauważam"dzikie poruszenie" w brzuchu po zjedzeniu. I najczęściej po owocach ma czkawkę, az czasami sie zastawiam ile to tak można "czkać" ?;) Owoce sa słodkie,to i pewnie woda płodowa lepiej smakuje :)

ja mam podejscie do takich rzeczy ze jezeli nie uczulaj to sa ok. jakos nie wierze ze jedne sa gorsze niz drugie ze wzgledu na sklad, bardziej - co pasuje dziecku. wlasciwie to trzeba by bylo uzywac tetrowych pieluch, wody do przemywania itd - to wtedy bedzie zdrowo. no i przestrzegam przed robieniem zapasow dopoki nie wyprubujesz na dziecku bo moze uczulac. tak samo z butelkami, smoczkami - dziecko ma swoje preferencje i akurat moze sie nie zgodzic w temaci wyzszosci avent nad TT albo odwrotnie.
co do kapieli - nidgy nie uzywalam zadnych plynow do kapieli zawsze albo tylko woda albo oilatum albo ciekla parafine i to polecam najbardziej, tu jest krem ktory sie nazywa aquasus (jakos tak) i ma podobny sklad jak oilatum ale jest tanszy. J&J - to najgorszy szajs, najczesciej uczula dziecko.
musze kupic rodzicom prezenty i ide do TK max juz wiem jak to sie skonczy - wyjde z rzeczami dla dzieci.

kurcze Aga, mam nadzieje ze uda Ci sie jakos porawic, bo nie dziwie sie ze czujesz sie zawiedziona, skoro karne to Twoja specjalnosc.

zaczelam robic swoja pierwsza liste, skoro jestesmy przy kosmetyczno - d*pnych sprawach to zaczelam od tego. Musze podejsc do netto i zakupic te chusteczki i wybrobowac, bo do tej pory uzywalimy bialych pampersow.

Arabelka ja się troszke opierniczam i Was czytam i piszę :) Na szczęście nikt nie zwraca uwagi za bardzo. Ale od poniedziałku będę zaglądać tylko po pracy, wieczorami, bo przychodzi nowa dziewczyna za mnie i będę ja szkolić 2 tygodnie :)

Walerka na lilypie.com jak robisz suwaczek to masz rozmiar do wyboru albo standardowy albo taki mały. A na innych stronach to nie wiem.

Dziewczyny,ktore pracują ja Was podziwiam,że dajecie rade w taka pogodę. Mi ogólnie tez brakuje mojej pracy, ale gdybym pracowała to mogłabym pomarzyć,aby zaglądać na forum i mieć czas na czytanie czegokolwiek. Raz, że ilość obowiązków na to nie pozwala, dwa że w czasie pracy to jest niemile widziane. A do tego ciągły stres i permanentne siedzenie po godzinach. No ale nie ukrywam, że czasami mi tego brakuje ;)

Aga faktycznie w Chylonii jest Netto, zapomniałam o nim :) To musze sie kiedys wybrac i zrobic duze zapasy chusteczek ;)
A co do egzaminu to jak to tak można 3 postawić skoro byłaś najlepiej przygotowana i jeszcze innym podpowiadałaś?! Ja to bym poszła prosić o poprawkę, a co ;p Pamietam jak kiedys przez przemądrzałą pania dr miałam poprawkę tylko dlatego, że studiowałam dwa kierunki. Zresztą nie tylko ja, Ci co pracowali, albo robili drugi kierunek to dostali "za kare" dwóje. Byłam super przygotowana do poprawki, ale zdałam tylko na 3,5; uniosłam sie honorem, ze poprawiać tego nie bede.A w następnym roku akademickim, okazało sie, ze te 0,5 przesadziło o moim braku stypendium naukowego. Byłam wściekła na siebie, ze wtedy nie poszłam na "dopytke".
Także Aga walcz o swoje! :)

Dobrze wiedział, że dzisiaj jedziemy więc trudno będzie chłopak cierpiał. Trzeba było szybciej do domu wrócić. Ale on tak rzadko ma okazję gdzieś wyjść, że w sumie to trochę mu się nie dziwię.

Aga przykro mi ze sie zawiodlas ale wierz mi liczy sie to co jest w glowie a nie ocena na papierze

co do kremow to my uzywalismy takich jakie tu sa, ale tylko jak cos sie dzialo, zadnego smarowania przy kazdym przewijaniu bo potem jak sie nie posmaruje to jest problem, wytlumaczyla mi to polozna lopatologicznie kiedys sie smarowalo zeby oddzielic warstwe moczu od skory przy wielorazowych pieluchach, teraz ta funkcje spelnia pampers a krem tylko powoduje ze sie skora gotuje i bakterie rosna, no chyba ze ktos sie zdecyduje na wielorazowe pieluchy, to inna bajka.

Sonia jak zrobilas ze masz suwaczki obok siebie a nie jedno pod drugim bo zmniejszyli stopke i mi ucina.

Moj tez nie kopie jakos super tylko sie wierci i bardzo lubi kawe.

my jedziemy do tesciowej na weekend, pogoda do bani a tam plaza, zawsze tak jest

Cleanna najważniejsze, że pomagaja i jest Ci lepiej.

Sonia powodzenia w reanimacji :))

Aga nie denerwuj się jeszcze skoro wpisu nie ma do moze da sie cos załatwić. Przytulam Cie mocno.

Sonia, obrzuć go kostkami lodu to od razu postawisz go na nogi ;).

Mamtu, nie wykluczam, że tak właśnie zrobię, bo inaczej chyba sama się zamęczę :/

Marta ogólnie mam zmywać z siebie milion razy dziennie wszystkie latające pyłki ;P albo nie wychodzić z domu :)

Dostałam jakieś leki homeopatyczne, które kosztowały miliony przez swoją nieszkodliwość :P ale już dziś czuje lekką poprawę więc się przydały ;)

Sonia, mocno zabalował? ;)

Aga, to ochłoń i pomyśl na spokojnie. Może warto spróbować? Gorzej już chyba nie będzie.

No, wpisu nie ma... Nie wiem, muszę ochłonąć i pomyśleć...

Aga a nie morzesz zagadać z wykładowcą, że Ci zależy i chciałabyś jeszcze raz odpowiadać dla lepszej oceny?

Ja na codzień Ksaweremu pupy nie smarowałam, dopiero jak coś się działo to najpierw miałam maść pośladkową ze szpitala a jak się skończyła to sudocrem. Kąpałam w Ollian.

Ufff upał dzisiaj, odprowadziłam Ksawerego do przedszkola i biorę się za pakowanie nas. No i do 12:30 muszę reanimować męża jakoś ;)

A wpis w indeksie jest? Bo pewnie będzie parę osób, które nie zdały i dało by się jeszcze raz podejść do tematu?

Mamtu, prawdę mówiąc - nie wiem. Byłam tak załamana i wściekła całą tą sytuacją, że nawet nie przyszło mi do głowy żeby zapytać...

Dziewczyny dzieki za informacje :)

A jesli chodzi o chusteczki do higieny intymnej,to ostatnio kupiłam w Rossmanie chusteczki dla kobiet w ciąży i po porodzie Efektima Pharmacare Mama-Care, bez alergenów z kwasem mlekowym. Chusteczki sa pakowane w pudełku po 8 szt (5,99 zł) lub na sztuki ( 0,89 zł/szt).Musze przyznać, ze faktycznie sa bardzo delikatne i nie uczulają. Minus taki, że sa małe. Ale ja sobie je dorzucę do szpitalnej torby.

Kurcze, Aga, szczęście Ci dzisiaj nie dopisało. Współczuję. Taki niedosyt jest najgorszy. A nie ma szans na jakąś poprawkę?

Witam się w piątek!

Madleen, ciąża to dobre usprawiedliwienie, także spoko ;)

Dora, no to w takim razie coś co lubię, a czego teraz mi nie wolno :(. Zazdraszczam! :)

Lepa, zdrówka dla synka!

Mamtu, obyś się szybko przestawiła na nową dawkę, chociaż wiesz co mówią - "lepiej trochę rozlać, niż zapomnieć wypić" ;) (może niekoniecznie w odniesieniu do fenoczegoś, ale myślę, że się nadaje ;) ).

Carolajna, zazdroszczę wyjazdu! :) Wygrzej się tam za nas wszystkie :)

Arabelka, Netto jest w Chylonii, niedaleko Lidla (ale od naszej strony jakby przed nim) ;).

A ja jestem wściekła, i obwieszczam uroczyście, że mój dzisiejszy dzień będzie do d*py. Prawo karne zdałam na 3. Na 3! Wściekła to mało powiedziane... Wchodziliśmy po trzy osoby, no i co? Dostałam pytania z kosmosu, za to moje towarzyszki banały, na które nie znały odpowiedzi, ale udało mi się im podpowiadać i wyszły z tą samą oceną... Prawdę mówiąc jak wyszłam to miałam ochotę się rozpłakać. Chyba przez całe dotychczasowe studia nie było egzaminu, do którego byłabym lepiej przygotowana i, na którym mi bardziej zależało...

A o Linomagach wszelakich (m. in. o tym zielonym właśnie) Sroka pisała tutaj:
http://www.srokao.pl/2012/06/seria-linomag-analiza.html

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...