WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Dzień dobry, chociaż raczej należałoby napisać: Dzień duszny!
Już od rana czuję, że będzie dziś ze mną źle. Ledwo oddycham, a to dopiero siódma. Aż boję się pomyśleć co będzie w południe.
Marta, Ty mnie nie dobijaj tym upalnym lipcem. ;)

Aga, trzymamy! Powodzenia! :)

Cleanna, dobrze wiedzieć, że można pomóc sobie w inny sposób, nie tylko biorąc leki. Szkoda, że ja na diecie, bo miałabym trochę mniej do łykania. :)

Maluszek, gratuluję decyzji o zwolnieniu i popieram w całej rozciągłości. Dobrze Ci to zrobi, bo w takich temperaturach trudno jest normalnie funkcjonować. Poza tym, jak sama piszesz, prędzej czy później będzie się trzeba na zwolnienie zdecydować. Trzymam mocno kciuki za Twoje samopoczucie (nie tylko to fizyczne) i przytulam!

Arabelka, do pupy kupiłam najzwyklejszy Linomag, bo przy Młodym dobrze się sprawdził do codziennej pielęgnacji po zmianie pieluchy, a za radą Sroki, na ew. odparzenia, zakupiłam też maść Tormentalum (nie Tormentiol, bo jest szkodliwy!).

Ania, łączę się w bólu w kwestii męża. Mój też, jakby mógł, to najlepiej zajmował by się swoimi pasjami, zapominając o 'Bożym świecie'. I też mnie już szlag trafia, kiedy widzę ile rzeczy mamy jeszcze do zrobienia, a ten wiecznie "ma czas". Ehhh.
Trzymam kciuki za wizytę!

Lepa, zdrówka dla Małego!

Ja dodatkowo, po wczorajszych skurczach, postanowiłam zwiększyć sobie dawkę Fenoterolu i dziś znowu mnie telepie. Ręce mi się trzęsą jak, nie przymierzając, starej babci. ;)

Miłego dnia!

Sonia, no to maz zaszalal.
Z tym snem to pewnie wina tego stojacego powietrza. jak wieje to zle, a jak nie wieje to tez niedobrze.

Witam porannie.

Ja też kiepsko dziś spałam, nie mogłam w ogóle zasnąć a potem ciągle się budziłam. Mój R wrócił o 6 rano więc nie wiem czy uda nam się jednak jechać do tych borów :]

Aga trzymam kciuki!

witajcie dziewczyny w pierwszy dzien lata,

u mnie noc koszmarna, budzilam sie chyba ze 20 razy.

Maluszek, obys przetrwala dzisiejszy dzien w pracy w miare bezproblemowa, a powrot do domu nie byl tak meczacy.

Katrine gratuluje coreczki.

Aga powodzenia na dzisiejszym karnym.

U mnie tez pierwszy miesiac na zwolnieniu telefonu z pracy co chwile, a zreszta nawet jak pracowalam to czulam sie jak jakis help desk.

hej dziewczyny

Ja już jestem w pracy.przyszłam wcześniej żeby szybciej stąd dziś iść bo jak ma być jeszcze gorzej upalnie jak wczoraj to ja się uduszę!!!Kocham lato,ale jak mogę leżeć na słońcu a w tym roku nie potrzebuje skwaru.

Też bym pojechała nad jakieś jezioro.tam by było na pewno chłodniej.Niestety nie mam takiej możliwości.Mój chrześniak ma roczek w niedziele więc będziemy się kisić w domu.

linka, współczuję przejść z firmą przeprowadzką, pewnie trudno Ci się nie denerwować jak masz do czynienia z takimi ludźmi, ale staraj się, może książki czytaj?

ale scooby doo rządzi :)

my też kąpaliśmy synka codziennie, dla zachowania rytmu dnia. Teraz też bo w takim kurzu się bawi i piachu że brudas z niego wieczorem.

Te upały dla mnie są koszmarem, ja jestem typem wiosennolubnym i nie radzę sobie w takich temperaturach. Piję jak bazyliszek. A piwo takie jakieś gorzkie jakbym chętnie spiła... ech...

co do biblii, zgadzam się z walerką - Język niemowląt!

arabelka, świetne nastawienie do tycia w ciąży! Ja na razie mam 4 na plusie, ale też wychodzę z założenia że jak urodzę to większość zniknie.

A mi się synek w Irlandii przeziębił, ma katar i kaszle w nocy tym katarem. A w poniedziałek miał iść na pierwszy dzień tygodnia aklimatyzacyjnego w przedszkolu. Mam nadzieję że się wykuruje, ale już próbowałam wszystkiego. A jak on kaszle w nocy to i ja spać nie mogę...

Maluszek pewnie, ze idź na zwolnienie, nie ma co się meczyć!!!
No i fajnie, że plastry pomagają :)
Nie umiem doradzić z depresją, ale może warto pójść jeszcze pogadać sobie z jakimś specjalistą ?

Arabelka ja nie Mamtu, ale do pupy u nas sprawdził się sudocrem najlepiej jednak i linomag też od czasu do czasu. A z kolei od nivea do pupy mieliśmy mega uczulenie :/ choć inne kosmetyki nivea się sprawdzały

Sonia wow !!! :) pozazdrościłam :)

Ania super, że taka duszyczka się znalazła :)

Dora byłam ubrana w bluzkę w paski,blond włosy, wysoka. Z dość sporym już brzuszkiem;) Super Jakby Ci się udało być za tydzień na 18. Ja sie dziś zdziwiłam, że było tyle kobitek na zajęciach,bo u nas to przeważnie 5 chodziło. Ale część już się rozpakowała albo jest na "ostatnich nogach" :)

Marta pewnie ręce też tam można wsadzić :)

Noi teraz upały u Was,a my dziś mieliśmy mały odpoczynek od słońca za to 26 nadal się utrzymywało,a wieczorem nagle zerwała się wichura,deszcz i kilka grzmotów,a my a taką ulewę do domu autem wracaliśmy,dobrze nic z balkonu nie wyfrunęło,tylko mężowi pomidor się jeden połamał...będzie płakał jutro hehe.Miałam Wam pisać jak Wy tak o mężach że Was wkurzają i mają swoje nałogowe zainteresowania typu komputer,mojego męża miłością są krzaki pomidorów które hoduje na balkonie,codziennie je ogląda,dotyka,sprawdza,podwiązuje,podlewa,no cacka się z nimi jak z dzieckiem,a ja doprosić się nie mogę żeby coś w domu zrobił,eh nie mam czasem sił do niego:)

Ja jutro z rana mam wizytę u gina,a dziś spotkała mnie miła niespodzianka,jest ktoś chętny kto może mi w nocy do dziecka przyjechać jak będę rodzić żeby mąż był też ze mną i to zupełnie sie tego nie spodziewałam,jednak są życzliwi ludzie na tym świecie,aż miło mi się zrobiło.

Arabelka moze za tydzień m. podrzuci mnie wcześniej, znaczy na 18:-)

Cleanna, a co powiedział lekarz na Twoje gardło? przepisał Ci coś?

Tak Arabelka bylam z m. Tak sobie potem pomyslalam ze Ty miałaś być na 18. A jak bylas ubrana? moze bede pamietac?!

Carolajna, a ten masażer stóp można użyć też na ręce? bo dłonie mi tak spuchły, że miałam problem ze ściągnięciem pierścionka :/

Przed chwilą chciałam kota ściągnąć do domu, by coś zjadł a on tylko na mnie syknął. Dziad jeden :) I jak głupia donosze mu na balkon wode, bo to staruszek 14letni więc troche się nad nim "trzęse".

Sonia nie ma problemu, jak na razie walczę z alergią i czuję się jakbym miała anginę więc nie chcę się deklarować ale dam znać myślę, że bliżej niedzieli jak już mi trochę przejdzie :)

Maluszek, spokojnie - depresja nie wróci:)
Też chciałam pracować jak najdłużej. Wtedy myślałam, że lepiej chodzić do pracy i nie myśleć za dużo. A teraz to tak na dobrą sprawę ciągle cos czytam o dziecku, rozmawiam z Wami, pichcę i leniuchuje i wychodzi, ze mam tyle samo wolnego czasu, gdy pracowałam.
No fakt, że ja zaliczam jeszcze sesje terapeutyczne, ale to z różnych innych powodów.
Musisz po prostu przełożyć co będzie najlepsze, nie patrząc na to jaką masz atmosferę w pracy i jakie koleżanki. A wbrew pozorom to 3 miesiące zlecą bardo szybko. No i dziś słyszałam na kilku stacjach, że lipiec zapowiada się bardzo upalny u nas, więc czy to warto się tak męczyć w pracy?
Odpoczynek też jest wskazany. Weź to pod uwagę:)

Maluszek po to jesteśmy :) :*

Ja też lubie swoją pracę i ludzi z którymi pracuję i nie wyobrażam sobie "pożegnania" za te 2 tygodnie, w sumie to mogłabym jeszcze popracować, ale coraz bardziej mi sie nie chce. Rozumiem Cie doskonale :)

Kupiłam czereśnie, ale nie są wcale takie dobre :(

Katrine gratuluję ujawnienia córeczki :))

Laski jak tylko wyszłam z pracy to chciałam wracać, bo tam klima jest... W autobusie było chyba milion stopni, wyszłam z niego cala mokra :(
Zrobiłam tylko szybkie zakupy i do domu, ale tu wcale nie jest lepiej, zostawiłam niestety otwarte okno i było strasznie.
Potem się położyłam na chwilkę i spałam 1,5 godziny ;) Ale zanim zasnęłam to mała chyba fikołki w brzuchu robiła, pierwszy raz tak mocno brzuch mi "latał" na wszystkie strony :) Żałuje że nie zdążyłam nagrać.

Maluszek nie męcz się w tej pracy, idź odpoczywać i się nie martw. Pamiętaj dzidzia najważniejsza!!!

Ja też zazdroszczę Wam tych wyjazdów nad jeziorko, dzisiaj to bym chyba cały dzień siedziała w wodzie.

A podobno jutro ma być jeszcze bardziej gorąco :/

Dostałam jakis czas temu masażer do stóp i właśnie siedzę i masuje od razu lepiej :))

Sonia tylko że ja bardzo lubie swoją pracę i ludzi z którymi pracuję i żal mi odchodzić ale wiem że muszę i tak kiedyś odejść.To że mogę chodzić do pracy bardzo mi pomaga psychicznie bo gdybym siedziała w domu to już dawno był sie podłamała psychicznie...Przed ciążą leczyłam się na depresje i boję się że sobie nie poradzę później:(Boję się okropnie ze po porodzie ta depresja mi wróci:(

No to sie teraz otworzyłam przed Wami...

Dora a czy Ty byłas dziś przed zajęciami z mężem? :) Bo jeśli tak to minęłyśmy się w drzwiach :)

Inne tematy z forum

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...