WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

No, już dobra, dobra! ;)

Marta, w sumie to lepiej, że mamy ochotę na Pepsi w puszcze, a nie w dwulitrowej butli ;).

Selene, bidulo... Może niech Twój Duży M. pogada z Małą i przemówi jej do rozsądku ;) Może poczuje respekt przed ojcem ;).

Ja protestuję - idę do wyrka, z tej nauki to i tak nic nie wychodzi... A przynajmniej się wyśpię! O! Zatem dobranoc! ;)

Lepa gratuluję badania i trafienia na takiego fajnego lekarza :)

Julka aż miło czytać, że jednak takie rzeczy się zdarzają. Jak pisze Aga to powinna być codzienność.

Aga jak pisały dziewczyny my tam wiemy swoje ;) już się tak nie tłumacz ;)

Ja znowu padam! jak mała się nie przemieści, i ten ucisk na kręgosłup nie odpuści to umrę :/

Walerka, nie wiem czy oglądasz jak gra Murray ale on za każdym razem jest zdenerwowany. Ale podoba mi się jego gra, bo potrafi się zmobilizować i zagrać tak, że wygra. Mój facet śmieje się, że ja każdą jego porażkę potrafię wytłumaczyć ;)

Zerkam teraz na Kiepskich i jestem posikana ze smiechu;) Paździochy i Kiepscy są na nauce tańca, ale te stroje są zarąbiste! Marian wygląda cudnie;))

Aga, niestety my już swoje juz wiemy (jak napisała Mamtu) :P

A z tą puszka pepsi to jest chyba normalne w ciąży. Po prostu my wiemy lepiej co jest dobre a co złe :))) Pepsi w puszce jest po prostu najlepsza hehe

Walerka, faktycznie dobra z Ciebie mama:) Jula pewnie troche poszalała.

Wy okropne kobiety musicie tyle o słodkościach i pysznościach ;) Ja już nie mam miejsca w żołądku ;) A arbuz na mnie czeka.

Ja dzisiaj nie gotowałam, pokroiłam tylko ziemniaczki, Tomek robił obiad i były schaboszczaki :) Ale tych gołabków to nie odpuszczę za cholerę w weekend.

Mam problem z owocami, bo rano przed pracą w warzywniaku mega kolejka a jak wracam ok 17 to pustki a truskawki zdechłe :(

Julka fajna historia, fajna babka w tej aptece :)

A ja jestem antysportowa i nie lubię nic ;) Nie oglądam nic.

Mamtu, chciałam zachować chociaż pozory przyzwoitości, ale masz rację - słowo się rzekło ;)

Aga, sprostowania nic nie dadzą. My i tak wiemy już swoje. ;)

Dopiero teraz przeczytałam jak brzmi to, co napisałam :p Żeby nie było, że jak przychodzi do mnie przyjaciółka to mam chlew i brud za paznokciami - o nie, nie! ;)

Bylam dobra matka walnelam cole i poszlysmy na plac zabaw do parku, przynajmniej zlapalam troche swiezego powietrza.
Murray zdenerwowany bo tu co roku sa wielkie oczekiwania ze bedzie pierwszym brytyjczykiem od n lat ktory wygranej. No I wlasnie tu jest taki zart ze jak wygrywa to brytyjczyk a jak przegrywa, to szkot.

A sukienkę mam czarną, bo podobno to właśnie było moje ostatnie słowo ;). Idę pić Pepsi (z puszki, bo inna byłaby ZŁA; skąd biorą się te dziwaczne zachcianki?! ;) ).

Mnie na szczęście po truskawkach nic nie wysypuje (nie przeżyłabym chyba ;) ).

Wysłałam męża do Lidla i nie pytajcie ile razy przez telefon zmieniałam zdanie czy chcę tę sukienkę czarną czy różową... Masakra. W końcu się wkurzył i powiedział, że weźmie jaką będzie chciał i się dowiem w domu :p.

Selene, być może u mnie one dopiero będą - różnie to jest z tymi Biedronkami.

Haze, też mam ten problem - zawsze jak widzę jakiś mebel i się już na niego "napalę" to jakoś tak cena mi się rozmywa, ale potem jak już ją dojrzę, to hmm... Stwierdzam, że może jednak aż tak mi się nie podoba ;).

Lepa, super, że z Małą ok :). No i fajny lekarz Wam się trafił! :)

Julka, fajna historia :). Swoją drogą ciekawe kiedy nadejdą czasy, że będzie to normą i nie będziemy się tym chwalić na forum, bo przecież to nic nadzwyczajnego... Póki co, niestety, takie sytuacje muszą pozostać w randze CUDU ;).

Marta, z gośćmi mam identycznie... Ale tłumaczę sobie, że to sesja i zmęczenie ;). O ile jeszcze jak wpada przyjaciółka i mogę mieć gdzieś jak wyglądam i jak wygląda mieszkanie to już z innymi nie mam takiego luzu, no bo zawsze coś do tej kawy musi być i nie mogę mieć takiej zlewki jednak... I pogadać trzeba i posiedzieć, a tak jak mówisz - nie powiem przecież "spadaj na bambus" ;). Może jak trochę wypocznę to mi przejdzie, bo to kompletnie do mnie niepodobne...

Lepa, super że u Małej wszystko w porządku:)) A ze strony ginekologa to bardzo miłe, że tak zajął sie Twoim Młodzieńcem.

Julka, wyobrażam sobie jak musiałaś być w szoku w aptece. Jestem pełna uznania dla tej kobiety. Oby takich było więcej:)

Wiecie co, od jakiegoś czasu nie lubie przyjmować gości w domu. Wymiguje sie jak tylko mogę, bo to niby tylko kawka ale na jednej sie nie kończy i po godzinie jestem juz zmęczona. A jak tu w miarę grzecznie powiedzieć: spadajcie :/
Kobieta w ciąży kobietę w ciąży zrozumie, ale innym ciężko...

Lepa, gratuluję udanego badania. Fajnie, że trafiłaś na życiowego lekarza. :)

Julka, ale przygoda. I w sumie nie dziwię Ci się, że się rozkleiłaś. Niby taki zwykły i oczywisty gest, a jak wiele może znaczyć. Fajnie! :)

A Wy znowu o jedzeniu :) ja dziś obkupiłam się w groszek (ach czasy szaberków się przypomniały wraz z jego smakiem :D ), czereśnie, i mój ciążowy afrodyzjak czyli młodą marchewkę mniam jestem obżarta jak nie wiem...

Co do ustępowania w kolejce...Poszłam dziś do apteki - kolejka zakręcana i tak jak stałam na jej samym końcu to stałam obok tych którzy mieli podchodzić do okienka właśnie. Każdy spoglądał na brzuch i zaraz wzrok odwracał...że niby nie widział tego co zobaczył ;P ale co tam, myślę, postoję sobie. Aż tu nagle jedna kobieta mówi "a teraz pani w ciąży podchodzi do kasy!" Ja na nią w szoku i...się rozpłakałam. Normalnie się nie spodziewałam w najśmielszych swych oczekiwaniach takiej uprzejmości...

Maluszek nie nakręcąć się! W IP powiedzieli że jest OK z dzieckiem więc tak jest! Cieszyć się! I na zwolnienie marszem (dostojnym) :D

Maluszek trzymaj sie cieplo, mam nadzieje ze to tylko jednorazowa przygoda i juz nie bedziesz miec takich problemow.

Madleen, dolaczam do grona wielbicielek imiena Twojego kota :) Rewelacja

Arabelka, to dla Twojego i dziecka dobra. Ja porod naturalny przezylam i wlasciwie calkiem bym sie cieszyla gdybym miala wskazania na CC... Moze kiedys jeszcze bedziesz miala okazje naturalnego porodu ;)

A ja po wizycie, wszystko luzik, mala w porzadeczku a zachwycil mnie ginekolog (moja gin jest na urlopie i musialam isc do innego) bo nie mialam z kim syna zostawic i musialam zabrac go ze soba. A pan doktor powiedzial ze nie ma problemu i dawal mu co chwile kolorowe karteczki i kazal przyklejac na szafe, na fotel, na sciane itp. I maly byl zachwycony ta zabawa. Milo ze facet ma takie podejscie :)

Dzięki. :) A mogłabyś je zmierzyć w tej gumie? Kurcze, nie mam nigdzie Lidla, więc musiałabym kogoś poprosić, żeby mi kupił i wolałabym trafić z rozmiarem. :)

Jedno i drugie kupiłam L, ale sukienka ma za długie ramiączka, ale sobie je przeszyłam i jest super :)
a spodenki wzięłam L, one są rozciągliwe dość, takie mięciutkie

Apoloniaa, a jaki rozmiar tych szortów kupiłaś? One są rozciągliwe? Mogłabyś je zmierzyć w pasie? Dzięki z góry. :)

Marta13 - nie wiem czy są XL ale są naprawdę w rozmiarze L, i w sumie takie nawet całkiem spore :)

haze masz rację z tymi truskawkami, są jakimś świństwem sypane, mojego małego też wysypuje od czasu do czasu. A w zeszłym roku w ogóle nie mieliśmy tego problemu.

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...